WOMEN

Οι πιο σέξι λόγοι να πας φέτος στο θέατρο

Γιατί η κουλτούρα 'καταπίνεται' πάντα πιο εύκολα συνοδεία μερικών γενναίων δόσεων οφθαλμολαγνείας.

Mea Culpa που δεν το είχαμε σκεφτεί νωρίτερα. Ότι δηλαδή μερικές από τις ωραιότερες γυναίκες εκεί έξω δεν κυκλοφορούν σε κάποια νυχτερινή πίστα, αλλά πάνω στις θεατρικές σκηνές της Αθήνας.

Άλλωστε το θέατρο έχουμε αποδείξει ότι το λατρεύουμε, κάνοντας συχνά πυκνά συνεντεύξεις σε πρωταγωνιστές του. Απλώς ποτέ πριν δεν ‘φλασάραμε’ να παρουσιάσουμε τις πρωταγωνίστριες (και, κυρίως, τις ανερχόμενες δευτεραγωνίστριες) του με ένα κάπως διαφορετικό τρόπο.

Εστιάζοντας δηλαδή σαφώς λιγότερο στο ταλέντο τους και στην εκάστοτε ερμηνεία τους και περισσότερο στο πόσο μας ‘καθηλώνουν’ στη θέση μας με το που βγαίνουν πάνω στη σκηνή.

Τα combo που ξεχωρίζουν

Το δίδυμο ‘μπαρουτοκαπνισμένης’ σεξουαλικότητας των Μαρία Κορινθίου και Ζέτα Δούκα μας ‘αναγκάζει’ να ξεκινήσουμε το αφιέρωμα από το Γοργόνες και Μάγκες, την θεατρική διασκευή του δημοφιλέστερου μιούζικαλ του ελληνικού κινηματογράφου στο θέατρο Broadway.

Εκεί που επίσης συναντήσαμε, σε μικρότερους ρόλους, την κάργα φωτογενή (και ευλύγιστη) Κύπρια μπαλαρίνα Κλέλια Μενελάου.

Καθώς επίσης την σοκολατένια χορεύτρια και δασκάλα μπαλέτου Έμιλυ Λούμπα.

Αν και σαφώς μεγαλύτερη φρεσκάδα εκπέμπει το τρίδυμο-γκανιάν των Πηνελόπη Πλάκα, Εύα Δαελή και Νίνα Έππα στην κωμωδία μυστηρίου ‘Όταν σβήνουν τα φώτα’ στο θέατρο Πειραιώς 131.

Με την Θεσσαλονικιά Πλάκα να φέρνει στο τραπέζι την άφθονη σεξουαλικότητα (και το χιούμορ της) και την ‘πόσο έχεις μεγαλώσει’ Εύα του Έλα στη Θέση μας την φρεσκάδα.

Έχοντας πάντως ως κίντερ έκπληξη την ανερχόμενη Θεσσαλονικιά ηθοποιό Νίνα Έππα που πρωτογνωρίσαμε ως βολειμπολίστρια. Μια πληθωρική γυναίκα με την οποία κακώς δεν έχουμε ασχοληθεί νωρίτερα.

Εξαιρετικά ταλαντούχο και, ταυτόχρονα, κυριλοσέξι είναι το γυναικείο cast του Grease στο PassPort Κεραμεικός.

Εκεί δηλαδή που η -διαχρονικά αγαπημένη μας- Νάντια Μπουλέ συναντά, μεταξύ άλλων, την Νεοσμυρνιώτισσα Βασιλική Τρουφάκου με τα καθηλωτικά μάτια (που επίσης βλέπουμε με χαρά στο ‘Ο άντρας των ονείρων μου’).

Και την δεδηλωμένη αδυναμία μας, επίσης από Θεσσαλονίκη, Ευγενία Σαμαρά.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα φύγουμε χωρίς να κλείσουμε με νόημα μια φορά το μάτι στην ανερχόμενη Χάρις Σάββα της Panik (που βλέπουμε επίσης φέτος δίπλα στον Ρέμο).

Και, κυρίως, χωρίς να πούμε ένα γεια στην Ελένη Βαίτσου με τον αξιοθαύμαστο αριθμό followers στο instagram και τα υπέροχα πόδια (277.000).

Εξίσου ενδιαφέρον έχουν τα πράγματα και στο έτερο μιούζικαλ, το ροκ Hair.

Εκεί όπου, ινσταγκραμικά, παίζει μεγάλη μπάλα η Συνατσάκη, πάντα με άξια παραστάτρια την τζαζίστρια και ηθοποιό Ξένια Ντάνια.

Και σέξι και ταλαντούχες

Η πιο instagram θεατρική άφιξη της χρονιάς είναι χωρίς αμφιβολία η παρουσία της Κόνι Μεταξά (μαζί με τις Σοφία Παυλίδου και Ρέα Τουτουντζή) ως αεροσυνοδού στο Πετάει Πετάει, την ελληνική απόδοση της κλασικής φάρσας του Γάλλου Marc Camoletti.

Ενώ ιδιαιτέρως ανεβασμένη στο instagram (παρότι δεν το είχαμε παρατηρήσει ως τώρα) είναι και η δίμετρη Ευαγγελία Συριοπούλου του τηλεοπτικού Έλα στη Θέση μου και του θεατρικού Το παιχνίδι των δολοφόνων στο θέατρο Ήβη.

Τι τα θες. Εμείς εδώ και χρόνια είμαστε πιστοί φαν των σωματικών, υποκριτικών, πνευματικών και ότι άλλου είδους προσόντων υπάρχουν της Κρητικιάς (παρότι δεν μας δίνει ινσταγκραμική αφορμή) που κάνει τα δικά της στο Πολυτεχνίτης κ Ερημοσπίτης στο θέατρο Αθηνά.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι γυρνάμε την πλάτη μας σε καψούρες του πρόσφατου παρελθόντος που παίζουν σε ‘βαρέων βαρών’ παραστάσεις όπως την υπέροχη Τζένη Θεωνά (βλέπε και κεντρική φωτό του άρθρου) που μπορείς να δεις στο Fool For Love στο θέατρο Άλμα.

Tην ξωτικο-όμορφη Κατερίνα Γερονικολού που μας υποδέχεται στο Φιλουμένα Μαρτουράνο δίπλα στην Ελένη Ράντου.

Kαι την επίσης ξωτικο-όμορφη Κατερίνα Μισιχρόνη που βλέπουμε στο Η αγάπη άργησε μια μέρα στο θέατρο Αργώ.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουμε το επίπεδο να αναγνωρίσουμε για άλλη μια φορά τόσο την παριζιάνικη ομορφία όσο και το επίπεδο της διπλοθεσίτιτσσας (Οι γυναίκες του Παπαδιαμάντη, Στέλλα Βιολάντη) Ευγενίας Δημητροπούλου.

Ειδική μνεία στην τρισχαριτωμένη Πατρινή Λίλα Μπάκλεση του Ταμάμ που θα δούμε προσεχώς στο Αμφιβολία στο θέατρο Ροές.

Kα την υπερ-ταλαντούχα και κουλ Έλλη Τρίγγου του Suntan που είναι εξαιρετική στο Στέλλα Κοιμήσου του Γιάννη Οικονομίδη.

Καθώς επίσης στην πάλαι ποτέ μοντέλο, Μάρα Δαρμουσλή, που βλέπουμε στα Χιτσκοκικά 39 Σκαλοπάτια στο Πόλη Θέατρο.

 

Οι ‘παλιές’ που το έχουν ακόμη

Είναι μέγα αμάρτημα η αχαριστία.

 

Ένα αμάρτημα στο οποίο δεν έχουμε καμία πρόθεση να υποπέσουμε.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @fay_ksila στις

Εξού και είπαμε να το τελειώσουμε γλυκά και όμορφα όλο αυτό αναφέροντας γυναίκες που έχουμε ήδη εντάξει εδώ και χρόνια στο Hall of Femme και στην καρδιά μας.

Γυναίκες που μας έχουν χαρίσει πολλές συγκινήσεις και τις οποίες με χαρά θέλουμε να συνεχίσουμε να βλέπουμε πάνω στην σκηνή.

Όπως μεταξύ άλλων τις Μαρία ‘εσαεί γκαρσόνα Β’ Λεκάκη (Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου), Κατερίνα Παπουτσάκη (Υπηρέτης Δυο Αφεντάδων), Τζένη Μπότση (Φονική Παγίδα), Φαίη Ξυλά (Η κυρία Ντάλογουεϊ) και Σμαράγδα Καρύδη (Το Ψέμα).

Mε το τέλος του αφιερώματος και την αρχή της χρονιάς να ολοκληρώνεται με την δικιά μας Μαριόν Κοτιγιάρ, Μαρία Ναυπλιώτου, που προσεχώς πρωταγωνιστεί ως Μπλανς Ντιμπουά στο Λεωφορείο ο Πόθος.

Και την αειθαλή Παναγιώτα Βλαντή, μια γυναίκα που μας έχει σημαδέψει ανεξίτηλα, στο ‘Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα’.