ORIGINALS

11 μεγάλα ψέματα που λέμε οι άντρες μεταξύ μας

''Ένα χρόνο χωρίς σεξ; Τι λες ρε σκύλε; Εγώ, ούτε ένα μήνα δεν έχω αντέξει''.

”Με μια κοπέλα από το χωριό, δεν την ξέρεις”. Το μειδίαμα είναι η πιο λογική αντίδραση που μπορεί να σου προκαλέσει η ανάγνωση της προηγούμενης φράσης. Παρ’ όλα αυτά, για χρόνια, η εγκεφαλική διεργασία που προηγούνταν του ξεστομίσματος αυτού του καταφανούς ψέματος -από την πλειοψηφία των αγοριών στα σχολικά της χρόνια- περιλάμβανε αβυσσαλέο ψυχικό πόνο.

Αν δεν έχεις απαντήσει ούτε μία φορά στη ζωή σου σοβαρολογώντας ”με μία από το χωριό, δεν την ξέρεις” στην ερώτηση ”έχεις γκόμενα;” είσαι ευτυχισμένος άνθρωπος. Είτε γιατί ανήκες στη μειοψηφία των αγοριών, η οποία στο σχολείο είχε όντως κορίτσι, είτε γιατί δεν είχες και δεν σε ενδιέφερε η γνώμη των άλλων.

Όλοι οι υπόλοιποι, αυτοί δηλαδή που και κορίτσι δεν είχαμε και μας ένοιαζε η γνώμη των άλλων (να ‘ναι καλά ο Φίλιππος, ένας συνάδελφος, που μου το θύμισε), κάθε φορά που ξεκινούσε η νέα σχολική χρονιά, είχαμε ένα τεράστιο σφίξιμο στο στομάχι. Ένα σφίξιμο που προέρχονταν από την πεποίθησή μας πως στον αγιασμό ή στην καλύτερη, τη μέρα που θα παίρναμε τα βιβλία θα ερχόταν ο πιο σπαστικός συμμαθητής μας με ύφος έφηβου Ερρίκου Πετιλόν και θα μας ρωτούσε κάτι του τύπου ”γάμησες το καλοκαίρι;” και εμείς δεν είχαμε τα κότσια να του πούμε την αλήθεια.

Για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο, ο καλύτερος τρόπος που είχαμε βρει ν’ αντιμετωπίσουμε την παραπάνω ερώτηση, ήταν το ”με μια κοπέλα από το χωριό, δεν την ξέρεις”. Μια φράση που (ενδεχομένως) αποτέλεσε το πρώτο ψέμα που αρχίσαμε να λέμε οι άντρες μεταξύ μας. Από τότε ακολούθησαν πολλά. Εδώ θα βρεις τα πιο συνηθισμένα.