AP Images
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η λύση της εξίσωσης πίσω απ’ το φάουλ του Κριστιάνο είναι γελοία

Το απαραίτητο κειμενικό VAR για τα ματς της χθεσινής ημέρας.

Η δεύτερη μέρα στα γήπεδα της Ρωσίας ήταν το γνωστό στα καφενεία των φιλάθλων ‘καθαρό Μουντιάλ’. Το πρόγραμμα είχε μια μεσημεριανή αντρίκεια νίκη της Ατλέτικο Μαδρίτης που κατεβαίνει με ολόλευκες φανέλες στη διοργάνωση, ένα ανέλπιστο τρίποντο για το Ιράν που σφράγισε ήδη την τρίτη θέση σε έναν όμιλο που αυτή είναι η καλύτερη θέση που θα μπορούσε να σφραγίσει, και ένα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ (με τον τόνο στο πρώτο όμικρον) 3-3 στο πρώτο φετινό μπλοκμπάστερ, Πορτογαλία-Ισπανία.

Δικαιωμένοι πρέπει να νιώθουν και οι φίλοι της ποπ κουλτούρας, καθώς δύο βαριά χαρτιά του Game of Thrones κάνουν το δικό τους cameo από τα γήπεδα της Ρωσίας, σε ένα εξ ορισμού δύσκολο καλοκαίρι για τους fans, χωρίς δράκους και αιμομιξίες μετά από επτά συναπτά έτη.

Ο Τζέιμι Λάνιστερ, μεταμφιεσμένος σε τεχνικό του Μαρόκου, γοήτευσε με το μαύρισμα και το πάντα εξαιρετικό του μαλλί, την ώρα που ο Σκύλος φορώντας τη φανέλα του Ντιέγο Κόστα, σκόραρε δύο φορές στο τέρμα του Ρουί Πατρίσιο.

AP Images

(O τεχνικός του Μαρόκου, Ερβέ Ρενάρ – AP Photo/Andrew Medichini)

H μη χρησιμοποίηση του Μο Σαλάχ στο ματς της Αιγύπτου με την Ουρουγουάη έκοψε τα γόνατα του κεφιού μας για το ματς, παρότι η οικτρή εμφάνιση του Σουάρες μας έκανε να ελπίζουμε ότι μετά από χρόνια θα προσφέρει θέαμα με τον άλλον, τον τραχύτερο τρόπο. Αλλά ούτε αυτό συνέβη. Τελικά, η Ουρουγουάη λυτρώθηκε στο παρά ένα και πήρε μια σωστή λατινοαμερικάνικη νίκη επί της σοβαρής, αλλά άκαπνης Αιγύπτου του αξιολάτρευτου Ουάρντα. 

Το Μαρόκο-Ιράν ξεκίνησε με φρενήρη ρυθμό. Ήταν λες και οι παίκτες είχαν παίξει ένα εικοσάλεπτο στα αποδυτήρια (τόσο ευχάριστο θέαμα δηλαδή), αλλά εντάξει, το Μαρόκο και το Ιράν είναι, πώς να πνιγεί ο πίνακας στα γκολ; Αρκούν οι καλές προθέσεις και η εξαίσια τεχνική των χαφ του Μαρόκου. Οι δικοί μας Ιρανοί ήταν ακριβώς αυτό που περιμέναμε. Τίμιος Χατζησαφί, τρακαρισμένος Ανσαριφάρντ και ‘θείος’ Σοτζούντ Μασέι. (Το ‘θείος’ είναι δικό μου, το έχω κολλήσει στον Μασούντ λόγω του απαλού τρόπου που αντιμετωπίζει τα πράγματα στο γήπεδο, κουνώντας αισθητά περισσότερο τα χέρια απ’ ό,τι τα πόδια).

AP Images

(ωπ, έπεσε ο θείος)

Τέλος πάντων, μπράβο στο επίμονο Ιράν και κρίμα για το Μαρόκο που δεν βρήκε δίχτυα παρότι είχε ξεκάθαρα περισσότερες ευκαιρίες από την Πορτογαλία που έβαλε τρία γκολ με περίπου μία ευκαιρία συνολικά.

Και μιας και είπα Πορτογαλία. Μόνο αν αποδεχτεί κανείς τον ορκισμένο αγώνα του Κριστιάνο Ρονάλντο να κατακτήσει το ακόμα άγνωστο στον Άνθρωπο επίπεδο της απολυτότερης ατομικής υπερεπιτυχίας, τότε και μόνο τότε, θα τον δει με ένα μάτι συμπάθειας και κατανόησης. Και ομολογώ ότι εγώ έχω αποδεχτεί τον αγώνα του. Η κλάση του είναι τεράστια, ξέρουμε ότι θα λογίζεται στους κορυφαίους και εκατό χρόνια από σήμερα, άρα είναι μάταιο να αντιστεκόμαστε και να μισούμε.

Και τώρα θα εξηγήσω με πολύ απλούς όρους γιατί ήταν τόσο σίγουρο ότι ο Κριστιάνο θα σκοράρει με το φάουλ για το 3-3. Αρχικά, είχε το τέλειο πρώτο ημίχρονο. Κέρδισε και εκτέλεσε το πέναλτι που έβαλε τους Πορτογάλους μπροστά στο σκορ και σκόραρε στην εκπνοή του ημιχρόνου χάρη στον Ντε Χέα για το 2-1. Ήταν κεφάτος, πανηγύριζε με το γνωστό άλμα, μόνο που αυτή τη φορά κούναγε και τους δείκτες του στον αέρα, σαν να λέει ‘πάλι εγώ’ ή κάτι τέτοιο. Όλα ήταν υπέροχα στο σύμπαν που κατοικεί μόνο ο ίδιος, ενώ ήδη άρχισε να ακουμπά το χρυσό παπούτσι του Μουντιάλ. Ναι, από την πρώτη αγωνιστική.

AP Images

(O ‘Σκύλος’ Ντιέγο Κόστα – AP Photo/Francisco Seco)

Μέχρι που ο Ντιέγο Κόστα έβαλε κι αυτός δεύτερο γκολ και το σύμπαν του Κριστιάνο συννέφιασε. Ο αθέμιτος ανταγωνισμός τσάκισε τα νεύρα του CR7, ο οποίος παραλίγο να πιάσει τον διαιτητή απ’ το γιακά ζητώντας του να βγάλει κάρτα στον Νάτσο που τον κλάδεψε αρχοντικά ισπανικά. Οι Ισπανοί προηγούνταν πια, είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς, ενώ ο Ντιέγο Κόστα έχασε μια γεμάτη ευκαιρία για να βάλει και τρίτο γκολ.

Αυτό ήταν το σημείο μηδέν της βραδιάς.

Και ξαφνικά, ο Ιέρο αποφασίζει να γλιτώσει τον Κριστιάνο από την κατάρρευση και αποσύρει τον Ντιέγο Κόστα Απειλή από το ματς. Στήνοντας λοιπόν την μπάλα για να εκτελέσει το φάουλ στο 88′, ο Κριστιάνο είχε επιστρέψει σε κατάσταση γαλήνης. Ό,τι κι αν γινόταν, η βραδιά θα τελείωνε χωρίς να υπάρχει παίκτης με περισσότερα γκολ από αυτόν. Δίχως να απειλείται πια και με την ψυχολογία στη θέση της, είχε την ευκαιρία να ξαναπάρει κεφάλι στον πίνακα των σκόρερ.

Σιγά μην το έχανε. Ο Ντε Χέα δεν μπήκε καν στον κόπο.

(κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Frank Augstein)

~ ~ ~

> Από τις 14 Ιουνίου και ως τις 15 Ιουλίου, το Oneman ζει, αναπνέει και γράφει για το Μουντιάλ της Ρωσίας. Και τρώει μουντιαλικά και πλουσιοπάροχα γεύματα με αυθεντικό γύρο Nostimost, ιδανικά για να συνοδεύουν μεγάλα ποδοσφαιρικά ματς και μεγάλες συζητήσεις για μπάλα.

> Σήμερα, απόλαυσε τους αγώνες σου με με λαχταριστά σπιτικά πιτόγυρα. Για τέσσερα τυλιχτά, θα χρειαστείς μία συσκευασία ελληνικού γύρου Νostimost, περίπου 5′ λεπτά προετοιμασίας και άλλα 5′ ζέσταμα στο φούρνο. Έχει πολλά ματς σήμερα, έσω έτοιμος!

Γραφτείτε στο Newsletter του Oneman, για μοναδικό, μουντιαλικό περιεχόμενο που θα λαμβάνετε πρώτοι, πριν ανέβει στο site.