GHOSTBUSTERS

Ρωτήσαμε τον Paul Feig γιατί ήθελε να γυρίσει το νέο ‘Ghostbusters’

Βρεθήκαμε στη Βαρκελώνη για να μιλήσουμε με τον σπουδαίο Paul Feig για το 'Ghostbusters', τον Chris Hemsworth και την επιρροή του 'Freaks and Geeks' στη σύγχρονη κωμωδία.

Μπορεί να μην έχεις ακούσει το όνομά του αλλά ο Paul Feig είναι μια από τις σημαντικότερες φιγούρες της σύγχρονης αμερικάνικης κωμωδίας.

Στο γύρισμα της χιλιετίας ο Feig δημιούργησε το ‘Freaks and Geeks’, μια ιστορικής σημασίας σειράς που κράτησε μια λειψή σεζόν αλλά από την οποία ξεπήδησαν πασίγνωστα πρόσωπα (Seth Rogen, Jason Segel), δημιουργοί (Judd Apatow) και γενικευμένες οντότητες (James Franco) της κωμωδίας -και όχι μόνο- των τελευταίων 10-15 χρόνων. Η σειρά κόπηκε γρήγορα επειδή τότε κανείς δεν ήθελε τη διασκέδασή του να είναι τόσο γλυκόπικρη, όμως η επίδραση παραμένει έως και σήμερα.

Από τους πολλούς συντελεστές που προχώρησαν σε μεγάλη καριέρα, ο Paul Feig ήταν εκείνος που χρειάστηκε τον περισσότερο χρόνο, αλλά τελικά βρήκε το χώρο του. Ύστερα από μια δεκαετία που έφαγε γυρίζοντας επεισόδια για τις μισές σειρές της τηλεόρασης (από ‘Mad Men’ μέχρι ‘Office’), ήρθε το ‘Bridesmaids’ του 2011 για να φτάσει μέχρι τις υποψηφιότητες των Όσκαρ (μεταξύ των οποίων για την ερμηνεία της Melissa McCarthy) βάζοντας παράλληλα μια μικρή βόμβα στο box office, υπενθυμίζοντας σε όσους ήθελαν να το ξεχάσουν πως μια κωμωδία βασιζόμενη αποκλειστικά σε γυναίκες μπορούσε να είναι όχι μόνο πολύ αστεία (προφανώς) αλλά και πολύ πετυχημένη στα ταμεία.

Ο Feig έκτοτε χάραξε αυτή τη διαδρομή, γυρίζοντας το ‘The Heat’ (αστυνομική buddy comedy με τη McCarthy και τη Sandra Bullock) και το ‘Spy’ (κατασκοπική κωμωδία, πάλι με τη McCarthy, και έναν ξεκαρδιστικό Jason Statham). Έχοντας πάρει σβάρνα τα διάφορα είδη (καφροκωμωδία καταστάσεων, αστυνομικό, κατασκοπικό) και ανακαλύπτοντας την κωμική του διάσταση μέσα από το βλέμμα γυναικών που, συχνά, έχουν μια outsider διάσταση (ειδικά στο ‘Spy’), ο Feig έστρεψε την προσοχή του στη μεγαλύτερη πρόκληση όλων: Το ‘Ghostbusters’.

Το ριμέικ του ‘Ghostbusters’, η πιο πρόσφατη από τις πολύ πετυχημένες (και πολύ αστείες) κωμωδίες του Paul Feig, βγαίνει επιτέλους στις αίθουσες, σε πείσμα μάλιστα ενός κομματιού του κοινού που βιάστηκε να την κρίνει πρώιμα για, εχμ, λόγους. Ένα άλλο μέρος του κοινού σστο μεταξύ ανακαλύπτει στην ταινία κάτι σαν μια ανατριχιαστική εμπειρία ζωής. Σε κάθε περίπτωση, έχει σίγουρα ενδιαφέρον το γιατί μετά τα προαναφερθέντα είδη κωμωδίας, ο σκηνοθέτης θέλησε να αναλάβει μια sci-fi franchise ταινία και μάλιστα μία που θα αποτελούσε ριμέικ του ‘Νονού’ (όπως λέει ο ίδιος στη συνέντευξη) της κωμωδίας;

Είναι ένα από τα πράγματα που τον ρωτήσαμε, όταν τον συναντήσαμε στη Βαρκελώνη πριν λίγες μέρες.

Μιλήσαμε μαζί του για τη σχέση της νέας ταινίας με την παλιά, για την Kate McKinnon και τον Chris Hemsworth, για τον Jason Statham και το ‘Crank’, αλλά και για το πώς (και γιατί) η τάση στην κωμωδία έχει μετακινηθεί πολύ πιο κοντά σε αυτό που πρέσβευε το ‘Freaks and Geeks’.

Δείτε όσα μας είπε αποκλειστικά ο Paul Feig:

(επιλέξτε Captions -> Greek στα settings για ελληνικούς υπότιτλους)

 

*Το ‘Ghostbusters’ προβάλλεται στις αίθουσες από την Feelgood.