ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Στους δρόμους του Λος Άντζελες, οι υπερήρωες είναι άνεργοι ηθοποιοί

Ο Σούπερμαν είναι... ένας Ουκρανός ηθοποιός; Ένα φωτογραφικό ρεπορτάζ αποκαλύπτει τα πρόσωπα των ανθρώπων που ντύνονται υπερήρωες στους πιο διάσημους δρόμους του Λος Άντζελες.

“Είναι ένα μέρος σπασμένων ονείρων,” λέει ο 25χρονος Dan Inigo για τη Hollywood Boulevard, λίγο πριν φορέσει το κουστούμι του Spider-Man και σκαρφαλώσει στο πιο κοντινό φανάρι.

Όχι, αλήθεια.

Στην Hollywood Boulevard του Λος Άντζελες, άνεργοι ηθοποιοί, σεναριογράφοι, σκηνοθέτες, έχουν πράγματι διπλή ταυτότητα. Όσο περιμένουν να τους τύχει μια κανονική δουλειά, η καριέρα που επιθυμούν, φορούν τις μάσκες τους και ντύνονται υπερήρωες, βγάζοντας χρήματα από τους πολυάριθμους τουρίστες που θέλουν να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Φωτογραφίες: AP Photo/Jae C. Hong

Ο 27χρονος Rashad (Spider-Man) είναι μουσικός και κάποιες φορές οδηγός ταξί για την Uber. Ο Ross (Wolverine) είναι καθηγητής υποκριτικής. Ο 48χρονος Omar (Batman) είναι ηθοποιός και δηλώνει πως “το όνειρό μου ήταν πάντα να διασκεδάζω τον κόσμο ως ηθοποιός και μάλλον θα πεθάνω κάνοντας αυτό.” Ο Toly (Superman) έρχεται από την Ουκρανία. Ο Henry (Captain America) είναι διευθυντής φωτογραφίας από την Αγγλία που μένει δίπλα στο Dolby Theatre και δηλώνει πως η Λεωφόρος “είναι το μόνο πράγμα που μου δίνει την ελευθερία να κάνω αυτά που πραγματικά θέλω να κάνω.” Ο 39χρονος Ramiro (Bumblebee!) είναι ένας πρώην σερβιτόρος από τη Γουαδαλαχάρα. Ο Donte (Chewbacca) είναι μουσικός που αγόρασε το κουστούμι που φοράει από το eBay για 441 δολάρια.

Οι ιστορίες είναι ατελείωτες.

(Όπως και οι φωτογραφίες. Απόλαυσέ τες όλες εδώ.)

Οι άνθρωποι αυτοί είτε ήρθαν εδώ από αλλού, είτε ζουν στην καρδιά του Λος Άντζελες ελπίζοντας σε μια ευκαιρία. Ή, απλά, στο να βγάλουν το επόμενο ενοίκιο.Όπως ο Justin Harrison, εδώ με τη γυναίκα του στο διαμέρισμά τους, ο οποίος χρειάζεται βοήθεια από το κράτος γιατί το εισόδημά του ως υπερήρωας δεν φτάνει. “Όταν βάζω τη στολή οποιουδήποτε χαρακτήρα, νιώθω αυτομάτως σα να είμαι εκείνος,” λέει.

 

“Πάντα βγαίνω από το σπίτι φορώντας τη στολή,” εξηγεί. “Αγαπώ να βλέπω τους ανθρώπους χαρούμενος και χαμογελαστούς,” συμπληρώνει πριν πάρει το μετρό φορώντας τη στολή του Superman:

Ακόμα πάντως και στις χειρότερες μέρες, βγαίνει το φαγητό, λέει ο Ramiro Rodriguez. Ο Belnarr Golden υποστηρίζει πως τώρα που ο δρόμος είναι πια γεμάτος τέτοιυς ερμηνευτές, το κλειδί είναι στο να ξεχωρίζεις. “Το κόλπο μου είναι ότι τους λέω αστεία και τους κάνω να γελάνε. Αν μένω ακίνητος, δεν πληρώνομαι.” Ο Belnarr ντύνεται Μπομπ Σφουγγαράκης.

“Είναι ένα μέρος πολυπολιτισμικότητας,” λέει ο Dan Inigo, που ντύνεται Spider-Man. Η δουλειά αυτή είναι ιδανική για εκείνον καθώς του κρατά και το πρόγραμμα ευέλικτο για τυχόν οντισιόν που προκύψουν. “Απλά βάζω τη στολή κι έρχομαι εδώ όποτε χρειαστεί. Είναι η τέλεια δουλειά αν είσαι καλλιτέχνης.” Όμως χρειάζεται σωστή τεχνική. Ο Matthias Balke, που ντύνεται Batman φορώντας ένα εξεζητημένο κουστούμι αξίας 3,000 δολαρίων (και δηλώνει σεναριογράφος, παραγωγός και ηθοποιός), εξηγεί πως ποτέ δεν αρπάζει ο ίδιος τουρίστες ούτε τους ακολουθεί. Περιμένει εκείνους να τον πλησιάσουν. “Δεν πλησιάζω ποτέ κανέναν,” δηλώνει ρητά.

Γι’αυτό και υποστηρίζει πως αυτή η δουλειά πρέπει να γίνεται από ανθρώπους με background σε κάποιο είδος ερμηνείας. Καταλήγει ο Balke: “Αυτό το μέρος πρέπει να είναι σαν τη Disneyland.”

ΔΕΣ ΤΟ GALLERY

Όλες οι εικόνες των υπερηρώων της Hollywood Boulevard

*Πηγή ιστορίας και εικόνων: AP