DC

Οι 13 υπερηρωικές σκηνές που έσωσαν τον πλανήτη το 2017

Συγκεντρώσαμε όλες τις στιγμές που απογείωσαν τους υπερήρωες της χρονιάς. Ακόμα κι αυτούς που φοράνε τιάρα αντί για κάπα.

Ήρθαν, είδαν, απήλθαν και μέχρι το τέλος της δεκαετίας θα έχουν πολλαπλασιαστεί. Οι υπερήρωες μας απασχόλησαν και φέτος σε μικρή και μεγάλη οθόνη και θα συνεχίσουν να το κάνουν για πολλά χρόνια ακόμα.

Σ’ αυτή τη λίστα μαζέψαμε τις καλύτερες (σε ορισμένες περιπτώσεις τις καλύτερες χειρότερες) στιγμές των ταινιών και των σειρών τους και στις παρουσιάζουμε στα πλαίσια της ετήσιας ανασκόπησής μας.

Όπως είναι προφανές, ακολουθούν spoilers. Όπως δεν είναι απαραίτητα προφανές, ακολουθούν spoilers για το ‘Star Wars: Last Jedi’.

Wonder Woman – No Man’s Land

Κανείς δεν αποκάλεσε τη Diana “Wonder Woman” στην ταινία, αλλά δεν χρειάστηκε. Όσο εξελισσόταν η παραπάνω σκηνή ήξερες ακριβώς ποιαν έβλεπες. Το ‘No Man’s Land’ είναι από τις καλύτερες σκηνές στη λίστα, όχι μόνο για το επιβλητικό του πράγματος, αλλά κυρίως γιατί εξυπηρέτησε οργανικά την αφήγηση και επανέφερε μια ξεχασμένη τέχνη στο μπλοκμπάστερ σινεμά. Τη μεσαία πράξη.

Το γεγονός ότι η Patty Jenkins χρειάστηκε να πείσει το στούντιο για να γυρίσουν τη σκηνή είναι ενδεικτικό της κατάστασης στο Χόλιγουντ αυτή τη στιγμή.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ:

Συνέντευξη με την Gal Gadot και τον Chris Pine

Spider-Man: Homecoming – “Come on, Peter!”

Στο ‘Homecoming’ αγαπήσαμε τις πιο απλές στιγμές. Γι’ αυτό φλερτάραμε με την αρχική σεκάνς στο σχολείο (γενικά οι teen movie σκηνές της ταινίας ήταν τόσο καλές που ξεχνούσαμε ότι βλέπαμε υπερηρωική ταινία), τον διάλογό του με την Karen στην αποθήκη και φυσικά την όλη η φάση στο πάρτι. Απλά η παραπάνω στιγμή είναι τόσο αντιπροσωπευτική της ουσίας του Peter Parker που δεν γινόταν να μην κερδίσει τη θέση της στη λίστα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

To ‘Spider-Man: Homecoming’ κρύβει μέσα του την ελπίδα του υπερηρωικού σινεμά

The Defenders – Στο ασανσέρ που συναντιόμαστε

Το ‘Defenders’ απογοήτευσε σε γενικές γραμμές, αλλά δεν υπήρχε τίποτα απογοητευτικό στην παραπάνω σκηνή. Thumbs up και για τη στιχομυθία περί λευκού προνομίου μεταξύ Luke και Danny.

Logan – Ο θάνατος του Professor X

Το ‘Logan’ είχε πάρα πολύ καλές σκηνές μάχης, ειδικά όπου ανακατεύτηκε η Χ-23. Παρ’ όλα αυτά διαλέξαμε να πάμε με μια σκηνή που ανέδειξε έναν διαφορετικό, φθαρμένο Professor X που, αν η Ακαδημία δεν κοιτούσε υποτιμητικά τους υπερήρωες, θα μπορούσε να εξασφαλίσει στον Patrick Stewart μια υποψηφιότητα Β΄Ανδρικού.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Το ‘Logan’ θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις τους υπερήρωες

Thor: Ragnarok – “Are you the God of Hammers?”

Είσαι Θεός των Σφυριών ή του Κεραυνού, αγόρι μου;

Τάδε ρώτησε ο Odin και η απάντηση ήρθε με κρότο και ηλεκτρικές κιθάρες. Η πιο χαρακτηριστική σκηνή του ‘Ragnarok’ είναι μάλλον η μάχη του Thor με τον Hulk, αλλά εμείς θα πάμε με την badass στιγμή που έκανε τον βασικό ήρωα τον de facto ηγέτη του Asgard.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

To ‘Thor: Ragnarok’ βάζει το fun πίσω στους υπερήρωες

Justice League – Η ανάσταση του Superman

Ο θολωμένος  Superman εξακολουθεί να είναι ο Superman #θασεβεστε.

Η προσπάθεια της όψιμης Justice League να τον κοντρολάρει αμέσως μετά την επιστροφή του απ’ τους νεκρούς ήταν απολαυστική. Highlight της σκηνής το βλέμμα του Flash όταν παρακολουθούσε με τρόμο έναν πραγματικό υπεράνθρωπο να ακολουθεί το βλέμμα του πριν τον πετάξει στα σκουπίδια.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

30 πράγματα που δεν γνωρίζεις για τα μέλη της Justice League

Arrowverse: Crisis on Earth-X Crossover – Ματωμένος Γάμος

Η μάχη στον γάμο του Barry και της Iris έδωσε σε όλους τους χαρακτήρες κάτι να κάνουν και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Γενικά περάσαμε τέλεια στο φετινό crossover του Arrowverse, πάντα τέτοια.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Και Legion και Arrow: Στη σειρά όλες οι υπερηρωικές σειρές της χρονιάς

The Lego Batman Movie – Let’s Get Nuts

“Who does the sickest backflips?” – “Batman!”.

“Who is the manliest man with the balls of steel?” – “Batman!”.

“Who always pays their taxes?” – “NOT Batman!”.

Legion – Bolero

Βουβή ταινία τρόμου από τη Χρυσή Εποχή του Χόλιγουντ σε υπερηρωική σειρά του σήμερα. Ακόμα δεν πιστεύουμε την τόλμη και την εφευρετικότητά του ‘Legion’.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Το ‘Legion’ δεν είναι οι X-Men των γονιών σου

Guardians of the Galaxy Vol. 2 – Η θυσία του Yondu

Για δυσλειτουργική οικογένεια όπως μας τους πούλησαν, οι Φύλακες του Γαλαξία τα βρίσκουν πολύ καλύτερα από τους Avengers. Η ομάδα έχει βρει τη δική της ερμηνεία για την οικογένεια, οπότε κολλούσαν γάντι οι εξελίξεις μεταξύ του Yondu και του Peter.

Game of Thrones: Season 7 – Dany to the rescue

Μα υπήρχε πιο υπερηρωική στιγμή στη φετινή τηλεόραση από την Dany να βουτάει στον πόλεμο για να σώσει το ακατάλληλο band του Jon Snow;

Η πρώτη μας σκέψη ήταν να συμπεριλάβουμε την επίθεσή της στους Lannister αντ’ αυτής της σκηνής, αλλά από εκεί μας έλειπε το ευγενές κίνητρο κάθε υπερήρωα που σέβεται τον εαυτό του. Το ‘Beyond the Wall’ ήταν ένα επιεικώς μέτριο επεισόδιο που σώθηκε μόνο από την επένδυσή μας στους χαρακτήρες και το production value, αλλά η στιγμή που σκάει η Mother of Dragons με τα παιδιά της μας παρηγόρησε. Ειδική μνεία και για τον τρου θείο Benjen με το λιβανιστήρι που έσκασε σαν από μηχανής Ζορό πριν πέσει πάλι στην αφάνεια.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Game of Thrones: 10 θεωρίες για να αντέξεις μέχρι την 8η σεζόν

The Crown: Season 2 – “A CONFEDERACY OF ELECTED QUITTERS”

Ξέρουμε τι σκέφτεσαι. Δώσε βάση όμως. Το ‘Crown’ ουσιαστικά σκιαγραφεί μια γυναίκα που έχει αναλάβει μια ευθύνη μεγαλύτερη απ’ όση μπορεί ν’ αντέξει ένας άνθρωπος και για να το πετύχει αυτό κρύβει τον πραγματικό της εαυτό. Άρα; Υπερηρωίδα κι αυτή, απλά με διαφορετικές στιλιστικές επιλογές.

Στη 2η σεζόν υπήρχε και η ακόμα πιο δυνατή στιγμή για την Claire Foy όπου ξεφορτώνεται μια για πάντα τον φιλικό με τους Ναζιστές θείο της, η σκηνή ωστόσο που επιτρέπει στην πραγματική Elizabeth να ρίξει τη μάσκα της συγκαταβατικής βασίλισσας για να κράξει τους τρεις πρωθυπουργούς που της έλαχαν, ήταν βαθιά ανάσα για όλους τους φαν της σειράς.

“Είχα τρεις πρωθυπουργούς. Ούτε ένας δεν άντεξε στην πορεία. Είτε ήταν πολύ μεγάλοι, είτε πολύ άρρωστοι, είτε πολύ αδύναμοι. Συνασπισμός εκλεγμένων που τα παρατάνε”.

Μπορείς να δεις μέρος της σκηνής στο τέλος του παραπάνω τρέιλερ.

STAR WARS: THE LAST JEDI – LUKE VS. KYLO REN

Ο Luke Skywalker έσωσε την Αντίσταση και στο μεταξύ είπε να κάνει (ξανά) ράκος το ανίψι του. Τέτοιο κατούρημα ψυχής είχαμε καιρό να δούμε στο σελιλόιντ και δεν χρειάστηκε να πεταχτεί καν μέχρι τη γωνία.

Ο παραλληλισμός των τελευταίων του στιγμών με τις σκηνές που μας τον σύστησαν στο ‘A New Hope’ τού έδωσαν το ιδανικό τέλος γιατί “ο νεαρός Skywalker πάντα κοιτάει τον ορίζοντα”. Ο Luke δεν θα είναι τελικά ο τελευταίος Jedi, θα είναι όμως για πάντα ο πιο σημαντικός.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του Popcode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Το ‘Last Jedi’ ανατρέπει τον μύθο του ‘Star Wars’