DC

Γιατί ο Batman του George Clooney είχε θηλές στη στολή του

20 χρόνια μετά, έχουμε επίσημη απάντηση για τις Bat Nipples.

Το ‘Batman & Robin’ έχει την ψήφο εμπιστοσύνης του PopCode, αλλά διαχρονικά όχι και του υπόλοιπου κόσμου. Μαζί με το ‘Batman Forever’ θεωρείται ο πάτος της κινηματογραφικής ιστορίας του υπερήρωα.

Χωρίς να περιορίζονται σ’ αυτό τα προβλήματα της ταινίας, τα Bat Nipples είναι ένας από τους βασικούς λόγους που και ο Joel Schumacher, σκηνοθέτης των ταινιών, και ο George Clooney που υποδύθηκε τον Bruce Wayne το ‘97, τρώνε δούλεμα 20 χρόνια μετά. Ο άμοιρος Clooney είχε δηλώσει το 2014 ότι  δεν είχε τρελαθεί με τις θηλές στη στολή του, αλλά ήρθε η ώρα να τοποθετηθεί και ο Schumacher επί του θέματος.

Με αφορμή την 20η επέτειο του ‘Batman & Robin’, ο σκηνοθέτης έδωσε μία συνέντευξη στο Vice όπου ζήτησε συγνώμη για τις δύο του ταινίες και εξήγησε τη φάση με τις ρώγες.

“Λοιπόν, ζητώ συγνώμη. Θέλω να απολογηθώ σε κάθε φαν που απογοητεύτηκε γιατί τους το χρωστάω”.

“Μετά το ‘Batman & Robin’, ήμουν απόβρασμα. Ήταν σαν να είχα δολοφονήσει μωρό”.

“Απλά ξέρω ότι θα είμαι πάντα ο άνθρωπος που έβαλε θηλές στον Batman. Φτιάχτηκαν από τον Jose Fernandez, τον εξαιρετικό μας γλύπτη. Αν κοιτάξεις το ‘Batman’ και το ‘Batman Returns’, ήταν ο ιδιοφυής Bob Ringwood που δημιούργησε αυτές τις στολές, οπότε όταν φτάσαμε στο ‘Batman Forever’, το καουτσούκ και οι τεχνικές του είχαν προχωρήσει πολύ”.

“Αν δεις τον Michael Keaton όταν εμφανίζεται με την πρώτη στολή, θα προσέξεις πόσο μεγάλο είναι. Ήταν εξαιρετικό αλλά το καλύτερο που μπορούσαν να κάνουν τότε. Μέχρι το ‘Batman Forever’, η διάπλαση καουτσούκ ήταν πολύ πιο αναπτυγμένη. Οπότε είπα ας το κάνουμε ανατομικό και έδωσα φωτογραφίες αρχαιοελληνικών αγαλμάτων και εκείνων των υπέροχων σχεδίων που βλέπεις σε ιατρικά βιβλία. Έκανε τις θηλές και όταν τις είδα, σκέφτηκα ότι ήταν κουλ”.

Δεν τα υπολόγισε καλά, αλλά δε μπορεί να είμαστε οι μόνοι που διακρίνουμε μία, αχέμ, υπερβολή σε σχέση με την πραγματική καταδίωξη που υπέστη ο άνθρωπος για δύο ρημαδάκια σε ένα κομμάτι λάστιχο.

“Ξέρετε κάτι; Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Αλήθεια. Μπορεί να ήμουν απλά αφελής, αλλά χαίρομαι που το κάναμε”.

Μαζί του. Μια ζωή την έχουμε.