ΣΙΝΕΜΑ

Κερδίστε 3 διπλές προσκλήσεις για την ταινία ‘Λαίδη Μάκμπεθ’

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του William Oldroyd εμπνέεται από τη νουβέλα του δεκάτου ενάτου αιώνα ‘Lady Macbeth of Mtsensk’, του Nikolai Leskov.

Η Lady Macbeth είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του θεατρικού σκηνοθέτη William Oldroyd και αποτελεί το τραγικό πορτρέτο μια όμορφης, αποφασιστικής και ανελέητης νεαρής γυναίκας, η οποία διεκδικεί την ανεξαρτησία της, σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από άνδρες. Η ταινία εμπνέεται από μια νουβέλα του δεκάτου ενάτου αιώνα με τίτλο ‘Lady Macbeth of Mtsensk’, του Nikolai Leskov.

Η σεναριογράφος Alice Birch διαβάζοντας τη νουβέλα ένιωσε ότι οι θεματικές της θα αποτελούσαν συναρπαστικό υλικό για μια κινηματογραφική μεταφορά, άποψη με την οποία συμφώνησε και ο σκηνοθέτης William Oldroyd: “Γυναίκες όπως η Κάθριν, παραδοσιακά υποφέρουν στη σιωπή, αργοσβήνουν ή αυτοκτονούν. Αλλά εδώ έχουμε μια νεαρή πρωταγωνίστρια, η οποία παλεύει για την ανεξαρτησία της και αποφασίζει η ίδια ποιο θα είναι το πεπρωμένο της.”

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την ταινία Λαίδη Μάκμπεθ για τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, στον κινηματογράφο Διάνα (Περικλέους 14, Μαρούσι (ΗΣΑΠ Μαρούσι), στις 19.00