ΛΙΣΤΕΣ

7 ταινίες που αξίζει να τσεκάρεις τον Μάιο

Από τον γαλαξία πολύ, πολύ μακριά μέχρι ένα έγκλημα που θάφτηκε στον ωκεανό, ο Μάιος έχει κάτι για όλους.

Ο Μάιος θα έχει δύο πολύ ξεκάθαρους πρωταγωνιστές στο box office του, αλλά έχει πρόγραμμα και για τον λάτρη της μικρής ταινίας που θα τα καταφέρει.

Έχουμε και λέμε:

Solo: A Star Wars Story

Η ταινία: Τη συγκεκριμένη ταινία θα την έβλεπα ούτως ή άλλως για προφανείς λόγους (τους περισσότερους τους βρίσκεις στα ονόματα του καστ).

Παρ’ όλα αυτά, είμαι πολύ περίεργη να δω το αποτέλεσμα μετά το behind-the-scenes δράμα που έχει προηγηθεί. Οι πιθανότητες λένε ότι οι σκηνοθετικές παρεμβάσεις του Ron Howard έγιναν περισσότερο για να μείνει η ταινία εντός προγράμματος και όχι για να γίνει κάποια σημαντική δημιουργική αλλαγή όπως είδαμε στο ‘Justice League’ με το άβολο πάντρεμα Whedon/Snyder.

Όπως και να ‘χει θέλω να δω ποια θα είναι η επόμενη μέρα του franchise. Θα βγάλουν από τη μέση τα πρίκουελ που έχουν πέσει στο τραπέζι για να προχωρήσουν εξ ολοκλήρου μετά σε ένα νέο όραμα, ή θα συνεχίσουν στη λογική του παλιού που προχωρά δίπλα-δίπλα με το νέο μέχρι να ξεμείνουν από old school Star Wars. Η αποδοχή ή μη του ‘Solo’ θα κρίνει αρκετά.

May the Force be with us.

Πρωταγωνιστούν: Emilia Clarke, Alden Ehrenreich, Thandie Newton, Woody Harrelson, Donald Glover, Jon Favreau, Phoebe Waller-Bridge

Στη σκηνοθεσία: Ron Howard

Πρεμιέρα: 24/8

Deadpool 2

Η ταινία: Αστείο, σιχαμένο και έξαλλο.

Έτσι μας περιέγραψε το ‘Deadpool 2’ η Zazie Beetz όταν τη ρωτήσαμε να μας το χαρακτηρίσει με τρεις λέξεις. Στην ταινία θα τη δούμε να παίζει τη Domino που ξέρει να κλέβει την παράσταση στα κόμικ των X-Men, παρέα με τον Josh Brolin αφήνει προς το παρόν το Gauntlet του Thanos για να πιάσει το όπλο του Cable.

Η ταινία έχει συνολικά 3 cuts. Εμείς θα δούμε εκείνο με την υψηλότερη βαθμολογία στα κοινά όπου παρουσιάστηκε.

Πρωταγωνιστούν: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Josh Brolin, Zazie Beetz, Bill Skarsgård, Terry Crews

Στη σκηνοθεσία: David Leitch (John Wick, Atomic Blonde)

Πρεμιέρα: 17/5

Last Flag Flying

Η ταινία: Τριάντα χρόνια μετά την αποστολή τους στο Βιετνάμ, τρεις βετεράνοι πολέμου μαζεύονται για την κηδεία του γιου ενός εκ των τριών. Ήταν κι εκείνος νεαρός στρατιώτης που έχασε τη ζωή του στον πόλεμο του Ιράκ.

Ο Linklater είναι μαέστρος στις ανθρώπινες σχέσεις οπότε θα πόνταρες σ’ αυτόν ούτως ή άλλως, αλλά έχεις και την επιβεβαίωσή μας. Το είδαμε στο Φεστιβάλ του Λονδίνου και το αγαπήσαμε.

Πρωταγωνιστούν:

Στη σκηνοθεσία:

Πρεμιέρα: 17/5

Tully

Η ταινία: Στις αρχές της δεκαετίας, η Charlize Theron έσκισε στο ‘Young Adult’ και δεν μπήκε υποψήφια για Α΄Γυναικείο. Στο ‘Tully’ συνεργάζεται ξανά με τους ειδικούς στη ντράμεντι Jason Reitman-Diablo Cody (Juno) και υπολογίζουμε ότι σε 5-6 χρόνια από τώρα θα γκρινιάζουμε ακόμα για τον δεύτερο αποκλεισμό της από τα βραβεία.

Πρωταγωνιστούν: Charlize Theron, Mackenzie Davis, Mark Duplass

Στη σκηνοθεσία: Jason Reitman

Πρεμιέρα: 31/5

Revenge

Η ταινία: Προβλήθηκε πρώτη φορά στο μεταμεσονύκτιο πρόγραμμα του Τορόντο και κάλεσαν νοσοκόμους. Ντεμπούτο για τη σκηνοθέτιδα Coralie Fargeat που βάζει την πρωταγωνίστριά της να παίρνει μια πολύ αιματηρή εκδίκηση από τους άντρες που την κακοποίησαν. B-movie για γερά στομάχια, προφανώς και θα είμαστε εκεί.

Πρωταγωνιστούν: Matilda Anna Ingrid Lutz, Kevin Janssens, Vincent Colombe

Στη σκηνοθεσία: Coralie Fargeat

Πρεμιέρα: 3/5

Chappaquiddick

Η ταινία: Σε μια σκηνή στο ‘Jackie’ του Pablo Larraín, ο Peter Sarsgaard στον ρόλο του Bobby έλεγε ουρλιάζοντας στη Natalie Portman ότι από δω και πέρα οι Kennedy θα είναι απλά οι «pretty people» της Ιστορίας. Όμορφα σύμβολα γι’ αυτά που θα μπορούσαν να είχαν κάνει, παρά ουσιαστικοί ηγέτες. Ο μύθος τους τελικά φύλαγε και κάτι παραπάνω για την πιο σαγηνευτική πολιτική οικογένεια της Αμερικής, και όχι μόνο χάρη στον what if παράγοντα.

H αίγλη τους οφείλεται και στη μυστηριακή αύρα μιας σκοτεινής πλευράς που καλύφθηκε στον βωμό του Κάμελοτ, αφήνοντας περιστατικά σαν του Chappaquiddick και περιπτώσεις σαν της Rosemary Kennedy παραχωμένα στο συρτάρι.

Σ’ αυτά θα βασιστεί η νέα ταινία της κενεντικής φιλμογραφίας, με μια εξαιρετική ερμηνεία από τον Jason Clarke.

Πρωταγωνιστούν: Jason Clarke, Ed Helms, Jim Gaffigan, Kate Mara, Bruce Dern

Στη σκηνοθεσία: John Curran

Πρεμιέρα: 10/5

Blockers

Η ταινία: Εκτός από υπερήρωες και πολλά υποσχόμενα θρίλερ, το 2018 φαίνεται πως μαζί με το ‘Game Night’ θα αφήσει μια ακόμα πιο δική του παράδοση. Της R-rated κωμωδίας που βλέπεται. Ειδικά για τις teen τέτοιες κωμωδίες, είχαμε να αρχίσει να χάνουμε τελείως πια την πίστη μας. Το ‘Blockers’ την αποκαθιστά.

Πρωταγωνιστούν: Kathryn Newton, John Cena, Leslie Mann, Hannibal Buress

Στη σκηνοθεσία: Kay Cannon

Πρεμιέρα: 10/5

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Από το ‘Atlanta’ στο ‘Deadpool’: Το 2018 ανήκει ήδη στη Zazie Beetz
7 ταινίες + 1 σειρά για τον Kennedy που πρέπει να δεις
Το ‘Game Night’ είναι η καλύτερη καφροκωμωδία που έχεις δει εδώ και καιρό
O Bryan Cranston είναι καλύτερος από ποτέ στο ‘Last Flag Flying’
Στη σειρά: Και οι ταινίες 9 ‘Star Wars’, από τη χειρότερη στην καλύτερη