ΣΙΝΕΜΑ

Όλες οι νέες ταινίες στις αίθουσες: Ο Jack Sparrow ξαναχτυπά

Με μια ματιά, όλες οι νέες κυκλοφορίες στα σινεμά για την Πέμπτη 25 Μαΐου.

Σε ένα βολικό ποστ, όλες οι νέες κυκλοφορίες στα σινεμά για να ξέρεις τι να πας να δεις το ερχόμενο ΠΣΚ. Συν μία επιλογή, κάθε βδομάδα, ταινίας που συνεχίζεται και δεν πρέπει να χάσεις.

***

Οι Πειρατές της Καραιβικής: H Εκδίκηση του Σαλαζάρ (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales)

Τα ονόματα: Απόλυτα must Johhny Depp και Jeoffrey Rush, επιστροφή Orlando Bloom και Keira Knightley, προσθήκη Javier Bardem, και νέο αίμα με Brenton Thwaites και Kaya Scodelario.

Η ταινία: Ναυτικοί-φαντάσματα με αρχηγό τον τρομακτικό Καπετάνιο Σαλαζάρ, το σκάνε από το Τρίγωνο του Διαβόλου με σκοπό να σκοτώσουν κάθε πειρατή στη θάλασσα – ειδικά τον Τζακ.

Το δείπνο (The Dinner)

Τα ονόματα: Έχουμε και λέμε: Richard Gere, Laura Linney, Steve Coogan, Rebecca Hall, Chloe Sevigny.

Η ταινία: Δύο παντρεμένα ζευγάρια βγαίνουν για φαγητό σε εστιατόριο, αλλά όσα συζητάνε είναι μια απόπειρα για να συγκαλύψουν την ένταση που επικρατεί μεταξύ τους. Οι δεκαπεντάχρονοι γιοι τους έχουν διαπράξει μαζί ένα έγκλημα, το οποίο έχει καταγραφεί από κάμερα. Καθώς το δείπνο φτάνει στη γαστριμαργική του κορύφωση, τα προσωπεία της πολιτισμένης συμπεριφοράς πέφτουν. Ως που είναι διατεθειμένοι να φτάσουν για να προστατεύσουν τα παιδιά τους;.

Chuck: Η Ιστορία του πραγματικού Rocky Balboa (Chuck/The Bleeder)

Τα ονόματα: Naomi Watts, Elisabeth Moss, Ron Pearlman, Liev Schreiber, Michael Rapaport.

Η ταινία: Η πραγματική ιστορία του πρώην πυγμάχου βαρέων βαρών, Τσακ Ουέπνερ, που άντεξε 15 γύρους με τον Μοχάμεντ Άλι και ενέπνευσε τα ‘Rocky’.

Aquarius

Τα ονόματα: Sônia Braga, Sônia Braga, Sônia Braga. One-woman show με όγκο μεγαλοθιάσου.

Η ταινία: Μια 65χρονη χήρα και συνταξιούχος κριτικός μουσικής είναι η τελευταία κάτοικος του Aquarius, ενός ιστορικού κτιρίου που χτίστηκε τη δεκαετία του ’40 στο παραθαλάσσιο Ρεσίφε. Όλα τα γειτονικά κτίσματα έχουν ήδη πουληθεί σε μια πολυεθνική που έχει άλλα σχέδια για την περιοχή, αλλά εκείνη έχει ορκιστεί ότι θα αφήσει το σπίτι της μόνο αν πεθάνει.

Σουβενίρ (Souvenir)

Τα ονόματα: Isabelle Huppert. Θες κάτι άλλο;

Η ταινία: Η Λιλιάν ήταν κάποτε η τραγουδίστρια που πήρε μέρος στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 1974  και έχασε με μικρή διαφορά από τους ABBA. Σήμερα συσκευάζει φαγητό σε μια μικρή βιοτεχνία και τίποτα δεν θυμίζει την άλλοτε star. Μέχρι την ημέρα που θα γνωρίσει τον 20χρονο Ζαν που την ερωτεύεται και  την πείθει να επιστρέψει στη σκηνή.

Αν το έχασες, παίζεται ακόμα:

Άφτερλωβ (Afterlov)

Τα ονόματα: Χάρης Φραγκούλης, Ηρώ Μπέζου.

Η ταινία: Ο Νίκος καλεί την πρώην κοπέλα του, Σοφία, για ολιγοήμερες διακοπές στην πόλη σε ένα φιλικό του σπίτι στα βόρεια προάστια. Η Σοφία δέχεται ανυποψίαστη για τον πραγματικό σκοπό του Νίκου, που είναι να την κλειδώσει στο στούντιο του σπιτιού μέχρι να μάθει μάθει τους λόγους για τους οποίους χώρισαν.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Η Ηρώ Μπέζουν πιστεύει ότι ο έρωτας σε φυλακίζει

Παίζουν επίσης:

Στην παγίδα του νόμου (Down by Law). Επανακυκλοφορία Jim Jarmusch. Δύο αθώοι συλλαμβάνονται. Ένα ενδιαφέρον τρίτο πρόσωπο με σπαστά Αγγλικά μπαίνει μαζί τους στο ίδιο κελί. Όλοι μαζί αποφασίζουν να δραπετεύσουν από τη φυλακή.

Polina: Ο Χορός είναι η Ζωής μου (Polina, danser sa vie). Μόσχα, αρχές της δεκαετίας του ’90. Η 8χρονη Πολίνα είναι μια προικισμένη μπαλαρίνα. Παρά την φτωχική της καταγωγή, γίνεται δεκτή στη φημισμένη σχολή του Καθηγητή Μποζίνσκι, ο οποίος εκπαιδεύει χορευτές για τα μπαλέτα Μπολσόι. Εκείνος αμέσως αντιλαμβάνεται το φοβερό της ταλέντο και την κάνει να εργαστεί τόσο σκληρά που στα 18 της το όνειρό της επιτέλους γίνεται πραγματικότητα και κερδίζει μια θέση στα Μπολσόι. Από την Μόσχα μέχρι την Γαλλία και το Βέλγιο, από την επιτυχία ως την απογοήτευση, ακολουθούμε το απίστευτο ταξίδι της ζωής της Πολίνα.