ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Τι Νύχτες Πρεμιέρας να δεις σήμερα: Κυριακή 1/10

Οι Νύχτες Πρεμιέρας ρίχνουν αυλαία και εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

Κάθε μέρα το PopCode θα ξεχωρίζει 5 ταινίες από το πρόγραμμα των Νυχτών Πρεμιέρας.

***

Πριν ευχηθούμε εις το επανιδείν για τις μελλοντικές Νύχτες Πρεμιέρας, ας δούμε πώς θα τις αποχαιρετίσουμε για φέτος.

Πάμε να δούμε τα SOS της τελευταίας ημέρας:

CALL ME BY YOUR NAME

Σκηνοθεσία: Λούκα Γκουαντανίνο

Το αποτέλεσμα της σεναριακής συνεργασίας ανάμεσα στον περιζήτητο σκηνοθέτη του ‘Είμαι ο Έρωτας’ και τον αξιοσέβαστο Τζέιμις Άιβορι, δημιουργό του ‘Δωμάτιο με Θέα’ και του ‘Τα Απομεινάρια μιας Μέρας’, είναι μάλλον η καλύτερη ταινία της χρονιάς. Καθώς ένας ανήσυχος 17χρονος ανακαλύπτει την αγάπη, στη διάρκεια ενός ειδυλλιακού καλοκαιριού με φόντο την ιταλική εξοχή, ο Γκουαντανίνο κατορθώνει να μετατρέψει μια γλυκύτατη ερωτική ιστορία σε ένα instant classic με τη δύναμη να συγκινήσει εκατομμύρια θεατές.

REBEL IN THE RYE

Σκηνοθεσία: Ντάνι Στρονγκ

Το 1951 ο Τζέι Ντι Σάλιντζερ δημοσίευσε τον ‘Φύλακα στη Σίκαλη’. Χρειάστηκαν να προηγηθούν ένας άδοξος έρωτας, μια σειρά επαγγελματικών ματαίωσεων, ένας παγκόσμιος πόλεμος και μια μακροχρόνια ψυχολογική κατάρρευση προκειμένου ο φιλόδοξος νεαρός να υπογράψει ένα από τα ορόσημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Πρωταγωνιστούν οι Νίκολας Χουλτ, Κέβιν Σπέισι και Σάρα Πόλσον.

MADAME HYDE

Σκηνοθεσία: Σερζ Μποζόν

Οι προβοκατόρικοι ρόλοι είναι ψωμοτύρι για την ανυπέρβλητη Ιζαμπέλ Ιπέρ, η οποία κέρδισε βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο παίζοντας δύο αντικρουόμενες προσωπικότητες μιας εκκεντρικής καθηγήτριας που αναδύονται όταν τη χτυπήσει κεραυνός. Εκμοντερνισμένη και άκρως χιουμοριστική εκδοχή του κλασικού ‘Δόκτορ Τζέκιλ και Κύριος Χάιντ’.

CUORI PURI (ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ)

Σκηνοθεσία: Ρομπέρτο ντε Πόλις

Μεγαλωμένη σε θρησκόληπτο περιβάλλον, η 17χρονη Ανιές είναι αποφασισμένη να πάρει όρκο αγνότητας, μέχρι που η ανορδόδοξη γνωριμία της με τον 25χρονο Στέφανο αλλάζει τα δεδομένα. Ένα τραχύ και συνάμα ρομαντικό σκηνοθετικό ντεμπούτο τοποθετημένο στις παρυφές της σύγχρονης Ρώμης, για τις μικρές υπερβάσεις μιας γενιάς που ζει με πείσμα και παρόρμηση, κόντρα στις συνεχείς ματαιώσεις.

ΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ

Σκηνοθεσία: Τζον Χιούστον

Υποψήφιο για 3 βραβεία Όσκαρ, το αρχετυπικό φιλμ νουάρ του αμερικανικού σινεμά και ένα από τα καλύτερα ντεμπούτα σκηνοθετών που έγιναν ποτέ σηματοδότησε το ξεκίνημα ενός νέου κινηματογραφικού είδους, τη γέννηση ενός διαχρονικού σταρ και την αρχή μιας υπέροχης φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των Χιούστον και Μπόγκαρτ. Προβολή με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια.