ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Τι Νύχτες Πρεμιέρας να δεις σήμερα: Παρασκευή 22/9

Οι Νύχτες Πρεμιέρας ξεκίνησαν κι εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

Κάθε μέρα το PopCode θα ξεχωρίζει 5 ταινίες από το πρόγραμμα των Νυχτών Πρεμιέρας.

***

Δυνατή μέρα σήμερα και δεν αναφερόμαστε στο TGIF Party – Thank God it’s Festival Time στο Κολωνάκι (Νεοφύτου Βάμβα 2, Αθήνα).

Πάμε να δούμε τα SOS της ημέρας:

IT

Σκηνοθεσία: Αντρές Μουσιέτι

Λίγους μήνες μετά την εξαφάνιση ενός φίλου τους, μια ομάδα παιδιών ενώνονται εναντίον ενός προαιώνιου τέρατος που στοιχειώνει τα όνειρα μικρών και μεγάλων με τη μορφή ενός φρικιαστικού κλόουν. Ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα του Στίβεν Κινγκ ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη και το αποτέλεσμα είναι η πλέον προσδοκώμενη ταινία τρόμου της χρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Η Μεγάλη Βίβλος του Stephen King

WONDERSTRUCK

Σκηνοθεσία: Τοντ Χέινς

Δύο μικρά παιδιά από διαφορετικές εποχές, μία πόλη που θα ενώσει μαγικά το πεπρωμένο τους, ένα πανέμορφο παραμύθι για όσους ψάχνουν τη θέση τους σ’ αυτόν τον κόσμο. Από τον σκηνοθέτη του εκπληκτικού ‘Carol’. Συγκαταλέγεται στα φαβορί για τα επερχόμενα Όσκαρ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

70 χρόνια Κάννες: Όλη η επέτειος σε 25 φωτογραφίες

SEA SORROW

Σκηνοθεσία: Βανέσα Ρεντγκρέιβ

Μια νοερή διαδρομή από το Λονδίνο στο Αιγαίο κι από τον Σαίξπηρ στους προσφυγικούς καταυλισμούς με παιδιά που άφησαν τις οικογένειές τους μια ήπειρο μακριά. Μέσα από τις μνήμες χρόνων, προσωπικές μαρτυρίες και με τον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος, η βραβευμένη με Όσκαρ και επιφανής ακτιβίστρια Βανέσα Ρεντγκρέιβ σκηνοθετεί ένα κινηματογραφικό δοκίμιο για τη σύγχρονη μεταναστευτική και προσφυγική τραγωδία.

Παρουσία της σκηνοθέτιδας Βανέσα Ρεντγκρέιβ και του υποστηρικτή του Safe Passage, Λόρδου Άλφρεντ Νταμπς. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές, τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και το Safe Passage. Τα έσοδα της προβολής θα ενισχύσουν τις προαναφερθείσες ανθρωπιστικές οργανώσεις.

BEACH RATS

Σκηνοθεσία: Ελίζα Χίτμαν

Από το φλερτ του με ένα κορίτσι της γειτονιάς μέχρι μια σειρά από ριψοκίνδυνα ραντεβού που κανονίζει μέσω Ίντερνετ με άντρες μεγαλύτερης ηλικίας, ο όμορφος Φράνκι πασχίζει να ορίσει τη σεξουαλική του ταυτότητα. Την ίδια ώρα, αγωνίζεται να κρατήσει το macho προσωπείο που επιβάλλει ο περίγυρός του. Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ του Σάντανς, ατρόμητος ρεαλισμός, βρώμικος ερωτισμός και στη μέση μια μαγνωτική ερμηνεία-δυναμίτης από τον Χάρις Ντίκινσον, τον ηθοποιό-αποκάλυψη της χρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Όλα όσα κρατάμε από το φετινό Sundance

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ

Σκηνοθεσία: Μαίρη Χατζημιχάλη-Παπαλιού

Στις 2 Μαΐου 1976, 300 περίπου άνθρωποι με προβλήματα όρασης καταλαμβάνουν των Οίκο Τυφλών αξιώνοντας αλλαγή του καθεστώτος που μέχρι τότε είχε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Υπερβαίνοντας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την περιθωριοποίηση των ανθρώπων με αναπηρία, διεκδικούν την παρέμβαση του κράτους και την ενεργοποίηση των υπολοίπβν πολιτών σχετικά με τα αδιέξοδά τους. Το ντοκουμέντο της Μαίρης Χατζημιχάλη-Παπαλιού έκανε τον γύρο της Ευρώπης, καθιστώντας τα αιτήματα των Ελλήνων τυφλών υπόθεση όλου του πολιτισμένου κόσμου.