ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Τι Νύχτες Πρεμιέρας να δεις σήμερα: Σάββατο 23/9

Οι Νύχτες Πρεμιέρας ξεκίνησαν κι εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

Κάθε μέρα το PopCode θα ξεχωρίζει 5 ταινίες από το πρόγραμμα των Νυχτών Πρεμιέρας.

***

Δυνατή μέρα σήμερα και δεν αναφερόμαστε στην ‘120 Χτύποι το Λεπτό’ παρτάρα στο Six D.O.G.S. με την Ιωσηφίνα Γκιόκα του Best 92,6 στα decks και το show από τις Φιλοθέη και Darla Cubit.

Πάμε να δούμε τα SOS της ημέρας:

120 BATTELEMENTS PER MINUTE

Σκηνοθεσία: Ρομπέν Καμπιγιό

Η ταινία που έκανε τον Πέδρο Αλμοδοβάρ, πρόεδρο της επιτροπής του πρόσφατου Φεστιβάλ Καννών, να δακρύσει, είναι το παθιασμένο χρονικό μιας ομάδας ανθρώπων οι οποίοι στα τέλη της δεκαετίας  του ’80 ύψωσαν ανάστημα ενάντια σε έναν πανίσχυρο και θανατηφόρο ιό. Σκηνοθετώντας με νεανική ορμή και ενώνοντας μοναδικά το συλλογικό με το ατομικό και το πολιτικό με το προσωπικό, ο Καμπιγιό παραδίδει στα χέρια των θεατών μια συναισθηματική χειροβομβίδα. Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες.

Παρουσία του σκηνοθέτη Ρομπέν Καμπιγιό και του πρωταγωνιστή Αρνό Βαλουά.

BLADE OF THE IMMORTAL

Σκηνοθεσία: Τακάσι Μίικε

Η 100ή ταινία του θρυλικού Τακάσι Μίικε έχει όσες μάχες έχουν οι προηγούμενες 99 μαζί. Καταραμένος αθάνατος σαμουράι περιπλανιέται και συναντά κοπέλας της οποίας οι γονείς σφαγιάστηκαν από τη συμμορία ξιφομάχων. Για να σώσει την ψυχή του, ορκίζεται να τη βοηθάει να πάρει εκδίκηση. Το μεταμεσονύκτιο δώρο το φετινού Φεστιβάλ Καννών, βασισμένο στο διάσημο manga.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Συνέντευξη: 100 ταινίες μετά, ο Takashi Miike μας μιλάει για την καριέρα του

CHOCOLAT

Σκηνοθεσία: Κλερ Ντενί

Μια γυναίκα γαλλικής καταγωγής ανατρέχει στις μέρες που μεγάλωνε στο αποικιοκρατούμενο Καμερούν και γινόταν σιωπηλή παρατηρητής φυλετικών διαφορών και καταπιεσμένων σεξουαλικών παθών. Η Κλερ Ντενί συστήνεται στην πρώτη κιόλας ταινία ως μία πλήρης δημιουργός που φιλμάρει με όλες τις αισθήσεις σε εγρήγορση, φτάνοντας να διεκδικήσει με αξιώσεις τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών.

AVA

Σκηνοθεσία: Λέα Μίσιους

Τίποτε δεν είναι ικανό να χαλάσει το καλοκαίρι της 13χρονης Άβα, ούτε καν η είδηση πως πολύ σύντομα πρόκειται να χάσει την όρασή της. Γνήσιο τέκνο της Νουβέλ Βαγκ, το πιο μαγνητικό ντεμπούτο της Εβδομάδας Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών είναι ένας ευφορικός ύμνος πάνω στο οργασμικό ξύπνημα της εφηβείας και την πάντα άτσαλη μετάβαση προς την ενηλικίωση. Από τις αγαπημένες μας στις Κάννες.

Παρουσία της σκηνοθέτιδας Λέα Μίσιους.

THE NILE HILTON INCIDENT

Σκηνοθεσία: Ταρίκ Σαλέχ

Λίγο πριν την αυγή της Αραβικής Άνοιξης, ένας διεφθαρμένος Αιγύπτιος αστυνομικός καλείται να εξιχνιάσει τη δολοφονία μιας διάσημης τραγουδίστριας στο πολυτελές ξενοδοχείο Nile Hilton. Οι έρευνες παγώνουν όταν τα στοιχεία ενοχοποιούν έναν φίλο του Προέδρου, αλλά ο ντετέκτιβ επιμένει να αποδοθεί δικαιοσύνη ενώ στη χώρα του ξεσπά η επανάσταση. Η καρδιά του φιλμ νουάρ χτυπά δυνατά στα κακόφημα σοκάκια του Καΐρου, στο καθηλωτικό αστυνομικό θρίλερ του Ταρίκ Σαλέκ που απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Σάντανς.