Photo by Rich Fury/Invision/AP
OSCARS

Όχι άλλες υποψηφιότητες για τη Meryl Streep

Γιατί έχει χάσει πια το μέτρημα.

Τα Όσκαρ είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα οποιουδήποτε ασχολείται με τον κινηματογράφο και ειδικά ενός ηθοποιού. Βασικά στο Hollywood, οι ηθοποιοί χωρίζονται σε εκείνους που έχουν Όσκαρ και σε εκείνους που δεν έχουν Όσκαρ. Θα πίστευε λοιπόν κανείς ότι κάποιος θα θυμόταν όλα τα Όσκαρ για τα οποία ήταν υποψήφιος και όλα αυτά που πήρε, ή έστω αν δεν τα θυμόταν όλα, θα θυμόταν το πρώτο του.

H Meryl Streep έχει υπάρξει 20 φορές υποψήφια για τα prestigious αυτά βραβεία και από αυτές έχει κερδίσει τις τρεις. Συγκεκριμένα, για τον ρόλο της στο ‘Kramer vs. Kramer’ το 1979, για το ‘Sophie’s Choice’ το 1982 και για το ‘Iron Lady’ το 2011.

Εχθές βρέθηκε καλεσμένη στον Jimmy Kimmel, ο οποίος θα παρουσιάσει τα Όσκαρ για 2η συνεχόμενη χρονιά, και εκείνος της έκανε ένα κουίζ για να τεστάρει τη μνήμη της. Της ζήτησε, λοιπόν, να απαριθμήσει όλες τις υποψηφιότητές της σε ένα λεπτό. Εκείνη κατάφερε να θυμηθεί μόλις 5, ενώ ανέφερε και λανθασμένα το ‘A Cry in the Dark’, για το οποίο δεν ήταν υποψήφια.

Το πιο αξιοπερίεργο όμως είναι ότι δεν θυμόταν την πρώτη της υποψηφιότητα, η οποία ήταν για τον ‘Ελαφοκυνηγό’ το 1978. Όταν ο Kimmel τη ρώτησε, απάντησε το ‘The French Lieutenant’s Woman’, το οποίο ήταν η τρίτη της υποψηφιότητα και μάλιστα αφού είχε ήδη κερδίσει το πρώτο της Όσκαρ.

Η αλήθεια είναι ότι το χρονόμετρο δεν ήταν ποτέ φίλος κανενός και η άλλη αλήθεια είναι ότι η Meryl έχει τόσες υποψηφιότητες, που είναι λογικό να μην τις θυμάται. Όλες όσες είπε ήταν από τα πρώτα χρόνια της καριέρας της -και ας ξέχασε το ‘Deer Hunter’- γιατί όπως σε όλους μας, τα νεανικά χρόνια είναι που σου δίνουν τις πιο δυνατές αναμνήσεις.

BONUS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ

Μέλη του PopCode είδαν το ‘Post’ την τελευταία ταινία που πρωταγωνιστεί η Streep και τους άρεσε πολύ, αλλά αν είναι να είναι υποψήφιο ας είναι για κάποιον άλλον από τους συντελεστές.

BONUS ΑΦΙΣΑΚΙ

BONUS TRIVIA

Στις Χρυσές Σφαίρες το Μαράκι πήρε καταλάθος τη θέση της Meryl Streep και μετά έκανε αυτά τα δύο γλυκούλια tweet.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

Έχουμε τα πρώτα Όσκαρ της φετινής σεζόν βραβείων
Το σίκουελ του ‘Mamma Mia’ φέρνει πίσω το καλοκαίρι