ΣΙΝΕΜΑ

Πώς το Νο.1 franchise τρόμου χτίζει τον φόβο στο ‘Annabelle: Creation’

O τρόμος έχει βρει τον βασιλιά του.

Δύο πράγματα δε θα μπορεί να παραβλέψει ο κινηματογραφικός ιστορικός του μέλλοντος όταν θα γράφει για το σινεμά του 21ου αιώνα. Τους υπερήρωες και τον τρόμο ως νικητές του box office. Το πρώτο γήπεδο έχει προς το παρόν ομάδα με προβάδισμα αλλά το παιχνίδι ακόμα παίζεται. Στο δεύτερο, πάλι, ο νικητής έχει αφήσει πίσω πια τους ανταγωνιστές του και καταστρώνει σχέδια για να σηκώσει επισήμως την κούπα μέσα στα επόμενα δυο χρόνια.

Το Conjuring Universe (‘The Conjuring’, ‘The Conjuring 2’, ‘Annabelle’, ‘Annabelle: Creation’) είναι ο horror βασιλιάς του box office με εισπράξεις άνω του 1 δισεκατομμυρίου πλέον, με τα franchises των ‘Paranormal Activity’ και ‘Insidious’ να ακολουθούν επάξια μεν, χωρίς όμως την προοπτική να ξεπεράσουν άμεσα τον νεότερο απόγονό τους. Όταν αποκαλέσαμε τον δημιουργό του (και του ‘Insidious’), James Wan, τσάρο του τρόμου στην περσινή μας συνέντευξη μαζί του, δεν υπερβάλαμε στο ελάχιστο. Για την πετυχημένη συνταγή του μπορούμε να πούμε πολλά.

Μπορούμε να μιλήσουμε για την οικεία ιστορία των Ed και Lorraine Warren που ξέφυγε για λίγο από τα ντοκιμαντέρ και τις αμερικανικές εκπομπές φαντασμάτων, για να φτάσει σε μας δραματοποιημένη και φρέσκια. Θα υπάρχει πάντα αξία στην αληθινή ιστορία τρόμου που διάβαζες μικρός και το Conjuring Universe το ξέρει. Μπορούμε να μιλήσουμε για το εξαιρετικό καστ μικρών και μεγάλων σε όλες τις ταινίες που ενσαρκώνουν χαρακτήρες μη εναλλάξιμους. Μπορούμε να μιλήσουμε για την έξυπνη και άμεση παραγωγή spin-off βάσει χαρακτήρων που ξεχώρισε ο κόσμος – το ‘Conjuring’ μας έδωσε την Annabelle και το ‘Conjuring 2’ θα μας δώσει του χρόνου τη Nun σε δική της ταινία.

Μπορούμε, όμως, να μιλήσουμε λίγο για τα πρακτικά εφέ;

Όπως θα δεις και στο παρακάτω behind-the-scenes βίντεο για το ‘Annabelle: Creation’, την 4η ταινία του franchise που τόνωσε τα νεκρά αυγουστιάτικα αμερικανικά ταμεία, τα πρακτικά εφέ βρίσκονται παντού στο φιλμ και μοιράστηκαν μεταξύ του στοιχειωμένου σπιτιού που έστησε η Warner Bros. και το on location filming στη Simi Valley της California.

“Η αδρεναλίνη ήταν απίστευτη. Είναι σαν τρενάκι του λούνα παρκ”.

Χωρίς να προδώσουμε τη σκηνή που μας ήρθε στο μυαλό με αφορμή το featurette, σε προετοιμάζουμε για μία κορύφωση θρίλερ που θα σου κόψει καμιά δεκαριά χρόνια ζωής και θα το κάνει χωρίς ίχνος CGI.

Το κινηματογραφικό σου καλοκαίρι θα κλείσει με ουρλιαχτά.

* Το ‘Annabelle: Creation’ θα κυκλοφορήσει στις 14 Σεπτεμβρίου από την Tanweer.