ΣΙΝΕΜΑ

Ο Wes Anderson είχε κρύψει το σκάνδαλο των ημερών στην ‘Οικογένεια Τένενμπαουμ’

Το press tour της Margot Tenenbaum έκρυβε τον πρωταγωνιστή των σκανδάλων της εβδομάδας στην αμερικανική τηλεόραση.

Όσο κακή και να ήταν η δική σου Δευτέρα στη δουλειά, η Δευτέρα του Charlie Rose ήταν χειρότερη.

Στις αρχές της εβδομάδας, ο διάσημος παρουσιαστής του CBS κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση από οκτώ γυναίκες σε άρθρο της Washington Post. Σύμφωνα με τις διαφορετικές μαρτυρίες των γυναικών, η δραστηριότητα του Rose περιλάμβανε απ’ το να εμφανίζεται γυμνός παρουσία τους μέχρι αγγίγματα σε επίμαχα σημεία όπως το στήθος και η ευαίσθητη περιοχή τους. Ο παρουσιαστής απολύθηκε λιγότερο από 24 ώρες μετά από το CBS και το PBS όπου παρουσίαζε τα ‘CBS This Morning’/’60 Minutes’ και ‘Charlie Rose’ αντίστοιχα.

Σύντομα ένα tweet από τον διευθυντή προγράμματος του Quad Cinema της Νέας Υόρκης άρχισε να κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Οι εικόνες δείχνουν ένα απόσπασμα από την ‘Οικογένεια Τένενμπαουμ’ του Wes Anderson όπου ο χαρακτήρας ενός παρουσιαστή που μοιάζει στον Rose, ο Peter Bradley δηλαδή που υποδύθηκε ο συχνός συνεργάτης του Anderson, Larry Pine, πιάνει το στήθος της Margot κατά τη διάρκεια ενός press tour.

Ο Anderson είχε βρεθεί 11 φορές σε εκπομπές του Rose για την προώθηση ταινιών του, ωστόσο δεν πήγε ποτέ σε καμία το 2001 που κυκλοφόρησε η ‘Οικογένεια Τένενμπαουμ’. Σε άλλο στιγμιότυπο της ταινίας ο Bradley παίρνει συνέντευξη από τον χαρακτήρα του Owen Wilson με το χαρακτηριστικό μαύρο background που έχει και ο Rose στην εκπομπή του, ενώ στα extras του DVD υπάρχει ένα ολόκληρο επεισόδιο-παρωδία της φανταστικής εκπομπής ‘The Peter Bradley Show’.

Οι hardcore φαν της ταινίας είχαν εικάσει και στο παρελθόν ότι ο Bradley είχε εμπνευστεί από τον Rose, ενώ ο παρουσιαστής δεν σχολίασε ποτέ τον χαρακτήρα στις μετέπειτα συνεντεύξεις που είχε με τον Anderson.