STAR WARS

Star Wars Celebration: 7 πράγματα που μάθαμε για το ‘Last Jedi’

Όλα όσα πρέπει να κρατήσεις από το πάνελ του Star Wars Celebration.

Με τον J.J. Abrams στο τιμόνι του ‘Force Awakens’ είχαμε συνηθίσει στην πολύ χρήσιμη για τα στούντιο παραγωγής μυστικοπάθεια που μπορεί να έχει ένας σκηνοθέτης, αλλά η έλλειψη πληροφορίας που έχουμε υποστεί εδώ και δύο σχεδόν χρόνια από τον Rian Johnson έχει υπάρξει τόσο αληθινή, που αν δεν είχε ακουστεί πριν το Star Wars Celebration όπου βρίσκεται το PopCode αυτές τις μέρες με την ευκαιρία που μας έδωσε η COSMOTE TV, ότι το τρέιλερ που θα παρουσίαζε ο Johnson θα έμοιαζε περισσότερο με full τρέιλερ, θα προβλέπαμε απλά μια μαύρη οθόνη και τον τίτλο ‘Last Jedi’ να απομακρύνεται α λα LOST.

Τελικά ο Johnson φάνηκε πιο γενναιόδωρος απ’ όσο περιμέναμε και, εκτός από το τρέιλερ του ‘Last Jedi’ που παρουσιάστηκε, μας έδωσε μαζί με το υπόλοιπο πάνελ που συμπληρώθηκε από το καστ και την Πρόεδρο της Lucasfilm , κάποιες ακόμα λεπτομέρειες για να πάει η αναμονή για την ταινία κάτω.

Έχουμε και λέμε:

THE END IS NEAR

Felt so good to drop this into the cut this morning.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rian Johnson (@riancjohnson) στις

Γνωρίζαμε ότι τα γυρίσματα του ‘Last Jedi’ έχουν λήξει εδώ και κάμποσους μήνες και, μάλιστα, είχαμε χαμογελάσει με τη φωτογραφία που πόσταρε ο Rian Johnson στο Instagram του με την προετοιμασία του κλασικού crawl εισαγωγής, αλλά δεν ξέραμε σε τι φάση βρίσκεται το post-production. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Johnson ωστόσο, η διαδικασία έχει ήδη προχωρήσει πολύ, οπότε μπορούμε να υποθέσουμε με ασφάλεια ότι μετά τα reshoots που προβλέπονται σε κάθε σχεδόν μπλοκμπάστερ, τα υπόλοιπα θα έρθουν στην ώρα τους.

LUKE ΚΑΙ REY

Παρά τις δραματικές προσπάθειες του Josh Gad να εκμαιεύσει την πατρότητα της Rey από τη Daisy Ridley, δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να σου μαρτυρήσουμε πάνω σ’ αυτό. Μπορούμε, ωστόσο, να σου πούμε ότι η άλλη φιγούρα που ενδεχομένως η Rey περιμένει να γίνει πατρική, δε θα δώσει τις αναμενόμενες εντυπώσεις. Σύμφωνα με τη Ridley, οι ήρωές μας πολλές φορές δεν είναι αυτό που φανταζόμαστε και αυτό είναι που θα βιώσει και η Rey με τον Luke. Αν το τρέιλερ μας δίνει τη σωστή ιδέα της ψυχολογίας του πάντως, έρχονται δύσκολες μέρες για την επίδοξη Padawan.

ΜΟΝΟ BB8 ΓΕΝΙΚΑ

Οι μοντέρ του J.J. Abrams είπαν στον Johnson ότι ποτέ δεν υπάρχει αρκετός BB8 κι αυτός το πήρε πολύ στα σοβαρά (και καλά έκανε). Ετοιμάσου για πολύ χιούμορ από το droid της καρδιάς του Poe Dameron. O Johnson τον ονόμασε τον “Buster Keaton” του ‘Last Jedi’, οπότε καταλαβαίνεις.

Ο FINN ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ

 

Την τελευταία φορά που είδαμε τον Finn είχε μείνει αναίσθητος από την επίθεση του Kylo Ren. Απ’ ότι φαίνεται στο τρέιλερ του ‘Last Jedi’, ο πρώην Stormtrooper δεν έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του ακόμα όταν ξεκινά η ταινία, αλλά μην ανησυχείς. Ο John Boyega αποκάλυψε ότι ο Finn “δεν παίζει αυτή τη φορά” και πρέπει να διαλέξει αν θα ενώσει τις δυνάμεις του με τη Resistanceή εάν θα συνεχίσει να κρύβεται από τη First Order.

Σε μια πιο χαλαρή νότα τώρα, η φιλία του με τον Dameron, μία από τις πιο δημοφιλείς σχέσεις που μας παρουσίασε το ‘Force Awakens’, θα συνεχίσει να αναπτύσσεται ακάθεκτη.

ΗΡΩΙΔΕΣ

Μία ακόμη ηρωίδα θα μας συστηθεί στο ‘Last Jedi’ και, μάλιστα, είναι ο αγαπημένος χαρακτήρας του Johnson ανάμεσα στους νέους που δημιούργησε για χάρη της ταινίας. Η Rose, κατά κόσμον Kelly Marie Tran ή αλλιώς και καρτούν της Disney όπως την αποκάλεσε ο Mark Hamill στο πάνελ, δουλεύει στη συντήρηση των διαστημικών σκαφών και είναι μέλος της αντίστασης. Όπως συνέβη και με τον Luke και τη Rey, η Rose θα βρεθεί σε μια κατάσταση που δεν είχε προβλέψει και θα πρέπει να αντιμετωπίσει.

ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ RESISTANCE FIGHTERS

Μπορεί η Rebel Alliance να έχασε τον Han Solo πάνω που τον είχε αποκτήσει, κατά τ’ άλλα όμως κατόρθωσε να κλείσει το ‘Force Awakens’ με μία μεγάλη νίκη και τον εχθρό αποδυναμωμένο. Είναι πολύ νωρίς όμως για να ονομάσουμε τη First Order τους χαμένους του παιχνιδιού, αφού σύμφωνα με τον Johnson, η τρομοκρατική οργάνωση ετοιμάζει μεγάλες κινήσεις που θα χειροτερεύσουν την κατάσταση από την αρχή του ‘Last Jedi’.

GENERAL LEIA ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Είχαμε υπολογίσει ότι θα μαθαίναμε περισσότερα για την Carrie Fisher και τον ρόλο της General Leia στο 9ο Επεισόδιο, μιας που η ενσωμάτωση αχρησιμοποίητου footage που ανακοίνωσε η Lucasfilm είναι αρκετά ασαφής, αλλά η Πρόεδρος του στούντιο, Kathlyn Kennedy, δε θέλησε να αποκαλύψει τίποτα περισσότερο. Το arc της Leia, όμως, και η ερμηνεία της Fisher στην ταινία, είναι, σύμφωνα με την Kennedy, από μόνα τους ένας φόρος τιμής στην ηθοποιό που σημάδεψε τη μυθολογία του Star Wars, και στο ταλέντο της. Πέρα από τη δουλειά της μπροστά από την κάμερα, η Fisher συνεργάστηκε με τον Johnson και στο σενάριο, με τον σκηνοθέτη να μιλάει για μια διαδικασία που γινόταν συνήθως στο σπίτι της ηθοποιού και κρατούσε πολλές ώρες, για να καταλήξουν εντέλει σε μία-δύο φράσεις που φίλτραραν συνοπτικά όσα είχαν μόλις συζητήσει.

* Το ‘Last Jedi’ θα προβληθεί στις αίθουσες στις 15 Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ συνέχισε να παρακολουθείς το PopCode καθώς και τα social μας σε twitter και facebook για συνεχείς ανταποκρίσεις από το Ορλάντο και το μεγάλο Star Wars Celebration.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ STAR WARS ΚΑΘΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

Star Wars Celebration: Το PopCode ταξιδεύει στο Ορλάντο
40 χρόνια Star Wars: Στο πάνελ με τον George Lucas
5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις στο τρέιλερ του ‘Last Jedi’