ΣΙΝΕΜΑ

Από το θρίαμβο της Βενετίας στα Όσκαρ; Πρώτο τρέιλερ για το ‘Nocturnal Animals’ του Tom Ford

Το ερωτικό θρίλερ με την Amy Adams και τον Jake Gyllenhaal αποκαλύπτει τις πρώτες του σκηνές μετά την φεστιβαλική του πρεμιέρα.

Με ένα τρέιλερ εξαιρετικά αγωνιώδες που όμως ταυτόχρονα κατορθώνει να κρατά κρυφό τον κεντρικό (πολύ ενδιαφέροντα) αφηγηματικό μηχανισμό της ταινίας, το ‘Nocturnal Animals’ του Tom Ford μας αποκαλύπτει τις πρώτες του σκηνές, λίγες μέρες μετά τη σημαντική του βράβευση στο Φεστιβάλ Βενετίας. Εκεί, το ερωτικό, ψυχολογικό θρίλερ του Ford τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής, δηλαδή χοντρα-χοντρά κάτι σαν το ασημένιο μετάλλιο.

Ο Tom Ford είναι φυσικά μεγάλο όνομα από μόνος του, στο χώρο της μόδας, και αν αρκετοί αντιμετώπιζαν αρχικά με σκεπτικισμό την είσοδό του στο χώρο του σινεμά, το ‘A Single Man’ σίγουρα απέδειξε με τη μία πως ο Ford έχει οπτική αρκετά ενδιαφέρουσα ως -πρωτάρης ακόμα τότε- σκηνοθέτης. Το ‘Nocturnal Animals’ είναι η πολυαναμενόμενη δεύτερη ταινία του, κι αν η ενθουσιώδης αντίδρασή του σε ερώτηση στη Βενετία για το αν σκοπεύει να ασχοληθεί στο μέλλον περισσότερο με το σινεμά (χαμογελώντας λαμπερά απάντησε “ναι, ΝΑΙ, θεέ μου, ΝΑΙ”) είναι καμία ένδειξη, στην πορεία θα τον βλέπουμε συχνότερα.

Να το πρώτο τρέιλερ της ταινίας:

 

Η επιστροφή του Ford είναι μια ταινία βασισμένη στο βιβλίο ‘Tony and Susan’ του Austin Wright από το 1993. Ο Ford έγραψε ο ίδιος το σενάριο, το οποίο γίνεται αρκετά πολύπλοκο όσο κατευθυνόμαστε προς την τρίτη πράξη της ταινίας. Η Amy Adams παίζει τη Susan, μια ιδιοκτήτρια γκαλερί η οποία λαμβάνει ως δώρο ένα αντίτυπο από το βιβλίο που ο πρώην άντρας της (Jake Gyllenhaal) μόλις ολοκλήρωσε. Η Susan είναι σίγουρη πως το βιβλίο, που με βίαιο τρόπο διαπραγματεύεται μια ιστορία εκδίκησης, αποτελεί κάτι σαν ευθεία απειλή κατά της ίδιας της ζωής της.

Χωρις να αποκαλύψουμε πολύ περισσότερες λεπτομέρειες θα πούμε απλά πως ρόλο-κλειδί κρατά ο Michael Shannon για τον οποίο έχει ήδη αρχίσει να ακούγεται ένα οσκαρικό σούσουρο, ενώ κι όλη η ταινία συνολικά δε θα ήταν απίθανο να κάνει αξιοσημείωτη βραβειακή πορεία. Όλη η κεντρική τετράδα του καστ είναι εξαιρετική.

To ‘Nocturnal Animals’ βγαίνει στις αίθουσες στις 17 Νοεμβρίου κι αυτές είναι οι πρώτες εντυπωσιακές αφίσες των 4 κεντρικών χαρακτήρων του: