NINTENDO

Το σύμπαν καταρρέει, ο Super Mario δεν είναι πια υδραυλικός

H Nintendo άλλαξε στο σάιτ της το επάγγελμα του αγαπημένου ήρωα.

Πρόσφατα η Nintendo ανανέωσε το προφίλ του Mario στο σάιτ της, όπου όλοι οι χαρακτήρες συστήνονται. Ο Mario λέει για τον εαυτό του ‘Χαμογελαστός, χαρούμενος και αγαπημένος όλων. Έχω ένα δίδυμο αδερφό τον Luigi. Είμαι καλός στα σπορ και είτε είναι τέννις είτε baseball είτε ποδόσφαιρο είτε αγώνες αυτοκινήτων θα το κάνω κουλ. Βασικά ήμουν και υδραυλικός πάρα πολύ παλιά. Αγαπώ την Princess Peach και αν βρίσκεται σε κίνδυνο θα πάω να την βοηθήσω. Θα νικήσουμε τους κακούς με πηδήματα και power-ups’.

O Mario το λέει ξεκάθαρα, ήταν υδραυλικός πάρα πολύ παλιά. Tώρα ασχολείται με τα extreme sports. Δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς σταμάτησε να είναι υδραυλικός η αλήθεια είναι όμως ότι στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει κάτι προβλήματα στην εταιρεία.

Τίποτα δεν μένει σταθερό σ’ αυτή τη ζωή λοιπόν. Μπορεί σε 50 χρόνια από σήμερα, ένα παιδάκι να εκπλήσσεται όταν μάθει από ένα μελλοντικό αντίστοιχο Wikipedia, ότι ο Super Mario όταν ξεκίνησε ήταν υδραυλικός. Μόνο που στην πραγματικότητα o Mario όταν ξεκίνησε δεν ήταν υδραυλικός, αλλά ξυλουργός, και ήταν δευτερεύων χαρακτήρας στο ‘Donkey Kong’. Μπορεί σε 50 χρόνια ο Luigi ή κάποιος που δεν έχει σχεδιαστεί ακόμη να είναι ο πρωταγωνιστής και να τα χει με την πριγκίπισσα, όπως κάποτε ο Harold Hamgravy ήταν ο πρωταγωνιστής του ‘Popeye’, το οποίο λεγόταν ‘Thimble Theater’, μέχρι που ο Popeye του έκλεψε τη δόξα και την Olive.

Ο σχεδιαστής του Mario, Shigeru Miyamoto, είχε πει ότι το επάγγελμα του Mario προσαρμόστηκε στις συνθήκες του παιχνιδιού. Στο ‘Donkey Kong’ το σκηνικό ήταν μία οικοδομή έτσι ταίριαζε να είναι ξυλουργός. Στα επόμενα παιχνίδια τα οποία λάμβαναν χώρα σε υπονόμους και σωλήνες ταίριαζε να είναι υδραυλικός. Μέχρι στιγμής ούτε η Nintendo ούτε o Miyamoto έχουν σχολιάσει αυτή την ιστορική αλλαγή. To Twitter όμως δεν το άφησε να πέσει κάτω έτσι απλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Nintendo και Zelda, σχέση σ’ αγαπώ – μ’ αγαπάς
Δάκρυα χαράς: Η Atari βγάζει νέα κονσόλα μετά από 20 χρόνια
Το NES Classic Edition είναι όντως mini. Και κλασικό
Αν το Super Mario World είχε τους τίτλους του Game of Thrones