AP Photo/Atsushi Tsukada
REVIEWS

Παίξαμε τα καινούρια Ταμαγκότσι και είναι όσο βαρετά ήταν πάντα

Και πάλι όμως σου δίνουν λόγους να κολλήσεις.

Ω, τα ’90s.

H αναγέννηση της Disney, τα πρώτα κινητά, κάποια ακόμη πράγματα, και τα Ταμαγκότσι.

Πριν από κάποιους μήνες ανακοινώθηκε ότι τα Ταμαγκότσι έρχονται σε εφαρμογή, ανανεωμένα στην εμφάνιση, με την ίδια και περισσότερη ανάγκη για φροντίδα και προσοχή.

Πλέον είναι διαθέσιμα και μπορείτε να τα κατεβάσετε από εδώ.

Εγώ τα κατέβασα και άντεξα να παίξω 10 λεπτά. Το Ταμαγκότσι σου θέλει να το χαϊδεύεις, να το ταϊζεις, να το πας τουαλέτα, να το κάνεις μπάνιο, να παίζεις μαζί του, να το κοιμίζεις και πάλι απ’ την αρχή. Αλλιώς ΠΕΘΑΙΝΕΙ. Αυτό το screenshot είναι από τη μοναδική στιγμή που με άφησε, για να κοιμηθεί.

Μόλις ξύπνησε ήθελε να το πάω βόλτα να παίξει και μετά μου έφερε δωράκι ένα δεύτερο αυγό-που-έγινε-μωρό Ταμαγκότσι για να το προσέχω.

Κάπου εκεί εγκατέλειψα.

Δυο μέρες μετά, σε μια στιγμή αναλογικά μεγαλύτερης βαρεμάρας από όση θα μου προκαλούσε το Ταμαγκότσι μου, επέστρεψα στην εφαρμογή.

Και τότε ανακάλυψα ότι μέσα στην εφαρμογή υπάρχουν και άλλα παιχνίδια, τα περισσότερα από τα οποία είναι γνωστά και ήδη έχεις παίξει με διάφορους τρόπους σε κινητά και desktop.Όπως αυτό το πολύ κλασικό αλά candy crush.

Αντίστοιχα έχει ενσωματωμένα κι άλλα τέτοια παιχνίδια. Δεν θέλει και πολύ για να κολλήσεις.

Το plot twist είναι ότι όσο παίζεις τα παιχνίδια, το Ταμαγκότσι σου χάνει ενέργεια και πρέπει να κοιμηθεί. Και όσο κοιμάται αρχίζει να πεινάει και να θέλει τουαλέτα. Άρα πρέπει να ικανοποιήσεις αυτά για να ξαναπαίξεις τα άλλα παιχνίδια.

Το θέμα είναι γιατί να ταίσεις και να κοιμίσεις το Ταμαγκότσι και να μην κατεβάσεις κατευθείαν τέτοιου τύπου παιχνίδια που υπάρχουν άπειρα;

Δεν ξέρω, ρωτήστε οποιονδήποτε ξέρετε που δυσκολεύει μόνος του τη ζωή του.

Και τώρα, ας περάσουμε στην πιο ενδιαφέρουσα πληροφορία του ποστ. Είναι η αυτή η φωτογραφία.

Δύο παλαιστές σούμο κρατούν κλουβιά, που περιέχουν Ταμαγκότσι, έξω από ένα mall στο Λονδίνο. Είναι 8 Μαϊου του 1997 και είναι η πρώτη μέρα που τα Ταμαγκότσι έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στην Ιαπωνία, από όπου ξεκίνησαν, λανσαρίστηκαν λίγο καιρό πριν, τον Νοέμβριο του 1996. Η ημερομηνία αποφασίστηκε για να συμπέσει με τη National Pet Week, που γιορτάζεται κάθε χρόνο τον Μάιο.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του Popcode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

10 παιχνίδια για να λιώσεις στο κινητό
12 διάσημες σειρές που επιστρέφουν φέτος
Κάντε πέρα, ’80s: Το ‘Everything Sucks!’ προτείνει κάτι διαφορετικό για τη νοσταλγία σου
Η Nokia ξανακυκλοφορεί το κινητό απ’ το Matrix
Νιώσε γέρος: 9 videogames που κλείνουν φέτος τα 30