FESTIVALS

Οι Pulp και μια πανίσχυρη δισκογραφική που κήρυξε πτώχευση

Δύο υπέροχα ντοκιμαντέρ θα φιλοξενηθούν αυτή τη Δευτέρα στο Gagarin.

Στις 6 Νοεμβρίου το ‘Gimme Shelter Film Festival’ παρουσιάζει δύο εξαιρετικά ντοκιμαντέρ.

Στις 19:30 θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα μουσικό ντοκιμαντέρ για τους αγαπημένους Pulp και στις 22:00 την ιστορία μιας δισκογραφικής που κατάφερε μέσα σε εφτά χρόνια να πέσει από την κορυφή στην πτώχευση.

Για τις ταινίες θα μιλήσουν η δημοσιογράφος Δέσποινα Τριβόλη και η μάνατζερ Άλεξ Παπασημακοπούλου.

PULP: A FILM ABOUT LIFE, DEATH AND SUPERMARKETS

Οι Pulp αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα σχήματα της Britpop σκηνής. Στα μέσα των 90s η φήμη τους εξαπλώθηκε παγκοσμίως με τραγούδια όπως το ‘Common People’, το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλα debate για το ποια Ελληνίδα καλλιτέχνης είναι η πρωταγωνίστριά του, αλλά και το ‘Disco 2000’.  To 2011 η μπάντα επανενώθηκε, και έπειτα από μία άκρως επιτυχημένη παγκόσμια περιοδεία, επέστρεψε στο Sheffield από όπου όλα άρχισαν, για το τελευταίο live της περιοδείας τους, ως έναν φόρο τιμής στην πόλη που τους διαμόρφωσε και τους ανέδειξε.

Με αποκλειστική πρόσβαση και εικόνες από τα συναρπαστικά live shows τους, οι Pulp μοιράζονται τις σκέψεις τους on camera για τα πάντα.

Ο σκηνοθέτης Florian Habicht συνενώνει αυτά τα στοιχεία στο έργο του, ενώ ταυτόχρονα καταγράφει στιγμές από τη ζωή των κατοίκων του Sheffield, αποκαλύπτοντας τη βαθιά αγάπη και τον θαυμασμό που τρέφουν οι κάτοικοι της πόλης για τους Pulp, καθώς και το πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε η πόλη στον ήχο και τους στίχους της μπάντας.

ΑLL THINGS MUST PASS: THE RISE AND FALL OF TOWER RECORDS

Το 1999 η Tower Records είχε κέρδη ένα δισεκατομμύριο δολάρια, ενώ μόλις 7 χρόνια μετά κήρυξε πτώχευση. Τι πήγε λάθος; Το ‘All Things Must Pass’ είναι ένα ντοκιμαντέρ που εξερευνά την άνοδο και την πτώση της εταιρείας Tower Records. Από την ταπεινή της αρχή το 1960 και το πρώιμο στάδιό της ως ένα φαρμακείο μίας μικρής πόλης, η Tower Records τελικώς εξελίχθηκε στην καρδιά του μουσικού κόσμου, αποτελώντας πανίσχυρο παράγοντα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας.

Κάποιοι πιστεύουν ότι το διαδίκτυο είναι αυτό που καταρράκωσε την Tower Records, για άλλους όμως αυτή είναι μια αφελής ή έστω ελλιπής εξήγηση. Το ‘All Things Must Pass’ αποτελεί την πρώτη μεγάλου μήκους προσπάθεια του ηθοποιού και σκηνοθέτη Colin Hanks, γιoυ του αγαπημένου Tom Hanks.

INFO

Οι πόρτες ανοίγουν στις  19:00

Gagarin205, Λιοσίων 205, Αθήνα. Tηλ: +30 2114112500

Η προπώληση γίνεται online στο viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876 και στα Seven Spots, Reload Stores, Media Markt και Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης.

Τιμή Ημερήσιου Εισιτηρίου: 7 ευρώ (προπώληση & ταμείο).

H τιμή ημερήσιου εισιτηρίου ισχύει για όλες τις προγραμματισμένες προβολές και εκδηλώσεις της συγκεκριμένης ημέρας.

[email protected]

www.gimmeshelterfestival.com

Facebook Page