Omar Cruz
ΜΟΥΣΙΚΗ

O Luis Fonsi έφτιαξε το Despacito για πλάκα

Μιλήσαμε με τον τραγουδιστή της No.1 επιτυχίας του περσινού καλοκαιριού, για τη μουσική του, το Πουέρτο Ρίκο και την Ελλάδα.

Γεννήθηκε στο Σαν Χουάν, την πρωτεύουσα του Πουέρτο Ρίκο και πάντα ήθελε να ασχοληθεί με τη μουσική. Βέβαια, δεν φαντάστηκε ποτέ του, ούτε στα πιο τρελά του όνειρα, πως το όνομά του, θα το γνώριζε μια μέρα όλος ο πλανήτης εξαιτίας της επιτυχίας ενός τραγουδιού του. O λόγος, όπως πολύ καλά κατάλαβες, για το ‘Despacito’, το οποίο είτε γνωρίζεις ισπανικά, είτε όχι, έχεις μάθει απ’ έξω όλους του τους στίχους.

Ο Luis Fonsi, δημιουργός και ερμηνευτής του τραγουδιού, άργησε, αλλά τα κατάφερε. Δεν είναι καινούργιος στο χώρο, για την ακρίβεια βρίσκεται στη μουσική βιομηχανία περίπου 20 χρόνια. Αυτό που βιώνει, όμως, πλέον του είναι πρωτόγνωρο. Παρόλα αυτά παραμένει ταπεινός και δεν διστάζει να μιλάει για τη χώρα του και τη μουσική του όταν του το ζητάνε. Όπως ακριβώς έκανε και με εμάς. Τον ψάξαμε, του ζητήσαμε να μας απαντήσει στις ερωτήσεις μας και το έκανε με χαρά.

Νιώθω ευλογημένος που κατάφερα να κάνω τον κόσμο να χορέψει, να τραγουδήσει, αλλά και να μάθει τους στίχους από ένα ισπανόφωνο τραγούδι. Είναι κάτι που ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου και μου έδωσε τη δυνατότητα να μοιραστώ τη μουσική μου με νέους τόπους, σαν να μην υπάρχουν σύνορα. Είναι μια ευλογία, ξεκάθαρα.

Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι πως αν είχα στα χέρια μου τη συνταγή για να γράφω επιτυχίες, θα το είχα κάνει και στο παρελθόν.

Ήθελα να δημιουργήσω ένα φρέσκο τραγούδι με σέξι στίχο, το οποίο κάθε φορά που θα το άκουγες θα του θύμιζε το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής σου σε μια παραλία. Κάτι που θα σε έκανε να χορέψεις, να διασκεδάσεις. Αυτό πιστεύω ότι πέρασα και στον κόσμο, είτε γνωρίζει ισπανικά, είτε όχι. Η αλήθεια είναι πως η επιτυχία του μας εξέπληξε θετικά όλους. Νομίζω ότι πλέον αυτό το τραγούδι δεν μου ανήκει. Ανήκει σε όλο αυτό τον κόσμο που το έκανε παγκόσμια επιτυχία.

Το Πουέρτο Ρίκο υπήρξε η έμπνευση για το συγκεκριμένο τραγούδι και ήθελα το video clip να δείχνει την ομορφιά του νησιού μου, αλλά και τους κατοίκους του.

Η Zuleyka Rivera εκτός από φίλη μου και Μις Υφήλιος, πιστεύω πως αντιπροσωπεύει την ομορφιά της γυναίκας από το Πουέρτο Ρίκο

 

Για την Ελλάδα, ξέρω ότι είναι ένας παραδεισένιος τόπος τον οποίο θέλω να επισκεφτώ. Δεν έχω έρθει, όμως, θέλω να το κάνω σύντομα.

Πιστεύω ότι οι Έλληνες μοιάζουν με τους Πουερτορικανούς

Μας αρέσει και στους δύο να ζούμε τη ζωή, να έχουμε πολλούς φίλους γύρω μας και σίγουρα τρώμε καλά. Μια χαρά θα τα πηγαίναμε μεταξύ μας.

Δεν θέλω να συγκρίνω τα τραγούδια μου, κάθε ένα έχει τη δική του πορεία, αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος με την αντιμετώπιση του κόσμου και την αποδοχή του ‘Échame La Culpa’. Από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του διατηρήθηκε στις πρώτες θέσεις των charts σε πολλές χώρες και το video clip ξεπέρασε το 1.000.000.0000 views πολύ γρήγορα στο Youtube.

Πάντα ήθελα να κάνω μια συνεργασία με την Demi Lovato, γιατί τη θεωρώ μεγάλη καλλιτέχνη. Ήταν το πρώτο άτομο που σκέφτηκα όταν γράφαμε τη μουσική του τραγουδιού και ήμουν τυχερός που της άρεσε και δέχθηκε. Είναι τέλεια και έδωσε μια μοναδικότητα στο τραγούδι. Η εμπειρία του να ηχογραφούμε μαζί στο στούντιο ήταν συγκλονιστική.

Omar Cruz

Είχα την τύχη να συνεργαστώ με μεγάλους καλλιτέχνες στο παρελθόν. Αν θέλεις οπωσδήποτε να σου πω ονόματα με τα οποία θα ήθελα να συνεργαστώ στο μέλλον, αυτά είναι η  Ριάνα ή ο Στίβι Γουόντερ.

Όταν δεν τραγουδάω, είμαι σπίτι με την οικογένεια και τους φίλους μου. Η δουλειά μου είναι αυτή που με κρατάει εκτός σπιτιού, γι’ αυτό και όταν έχω ελεύθερο χρόνο διασκεδάζω περισσότερο μένοντας σπίτι.

Παρά το γεγονός ότι το Πουέρτο Ρίκο καταστράφηκε από τον τυφώνα ‘Μαρία’ πριν μερικούς μήνες, έχει ξαναπατήσει στα πόδια του και είναι έτοιμο να δεχθεί όλους όσους θέλουν να το γνωρίσουν. Το νησί μου είναι ένας μοναδικός τόπος, φανταστικός θα έλεγα. Οι παραλίες του, το φαγητό, ο κόσμος, τα τοπία θα κάνουν την επίσκεψή σου αξέχαστη. Σου το εγγυώμαι.

Σε όλους μου τους φίλους στην Ελλάδα, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που υποστηρίζετε τη μουσική μου και μου δίνετε τόση αγάπη. Εύχομαι να τα πούμε σύντομα από κοντά.

(Κεντρική Φωτογραφία: Omar Cruz)

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.