ΛΙΣΤΕΣ

Τα αγαπημένα τραγούδια των Puta Volcano

Η Άννα, ο Bookies, o Alex και ο Στέφανος διαλέγουν για εμάς τα κομμάτια που τους έχουν σημαδέψει.

Οι Puta Volcano είναι από τα πιο ανερχόμενα ελληνικά συγκροτήματα.

Το τελευταίο LP τους ‘Harmony of Spheres‘ πήρε διθυραμβικές κριτικές και ακούμε τελευταία όλο και περισσότερο για αυτούς. Αυτή τη Δευτέρα, μάλιστα, στις 11 Δεκεμβρίου θα είναι εκείνοι που θα κλείσουν τον κύκλο του ‘Gimme Shelter Film Festival’ με ένα εκρηκτικό live μετά την προβολή της ταινίας ‘Lo Sound Desert’.

Πριν τους δούμε να παίζουν τα κομμάτια τους, τους ζητήσαμε να μας πουν ποια είναι τα κομμάτια που έχουν αγαπήσει περισσότερο.

Alice in Chains – God Am

Στέφανος (drums): “Ένα κομμάτι που θα μπορούσα να πω πως με έχει σημαδέψει όσο κανένα άλλο και μουσικά, αλλά κυρίως στιχουργικά, είναι το ‘God Am’ των Alice in Chains. Μιλάει στα βάθη του πυρήνα μου μιας και ο Layne Staley μέσω αυτού του τραγουδιού, αποφασίζει να στείλει ένα γράμμα στο “δημιουργό” του, ουσιαστικά δίνοντας του επιχειρήματα για το πόσο καλά δεν έχει κάνει τη δουλειά του μέχρι σημερα”.

Nirvana – Heart Shaped Box

Άννα (φωνητικά): “Προσωπικά κομμάτι σταθμός για εμένα αποτελεί το ‘Heart Shaped Box’ των Nirvana. Συνδυάζει το υποτονικό καταθλιπτικό couple με ένα chorus σχεδόν κραυγή που σου σκίζει τα σωθικά, έχει τη σκονισμένη ομορφιά των 90s – την πιο αληθινή και καθόλου εικονογραφημένη/καμμένη από τα social media”.

Soundgarden – Black Hole Sun

Bookies (μπάσο/φωνητικά): “Η χρονιά είναι 1994. Είμαστε καλεσμένοι οικογενειακώς σε φιλικό σπίτι για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ο μεγάλος γιός της οικογένειας έχει μόλις γυρίσει από το Λονδίνο που σπουδάζει και έχει φέρει μαζί του ένα cd με τίτλο ‘Superunknown’. Με αναγκάζει να ακούσω το hitακι του δίσκου με τίτλο ‘Black Hole Sun’. Αποκάλυψη, παθαίνω εμμονή με το κομμάτι. Λίγες βδομάδες αργότερα πετυχαίνω στο MTV το videoclip και εκεί είναι που καταλαβαίνω το μέγεθος αυτού του κομματιού. Με θυμάμαι να περνάω ατέλειωτες ώρες μπροστά απ’ την τηλεόραση περιμένοντας να παίξει ξανά και ξανά. Ακόμα και σήμερα δεν έχω βαρεθεί και δεν έχω σταματήσει ποτέ αυτό το κομμάτι όταν παίζει”.

Tool – Vicarious

Alex (κιθάρα): ‘Vicarious’ από Τool, γιατί είναι η επιτομή του τι μπορούν να καταφέρουν 4 μουσικοί σε απόλυτη σύμπνοια. Γιατί έχει πρόθεση, στιχουργικά, μουσικά και παραγωγικά. Γιατί δεν θα παλιώσει ποτέ και ελπίζω κάποτε να το αναλύουν όπως τις Φούγκες του Bach. Και κυρίως γιατί όταν κάποιος το ακούσει, δεν υπάρχει γυρισμός, γίνεται ένας από εμάς.

INFO

Οι πόρτες ανοίγουν στις  19:30

20:00 Προβολή ‘Lo Sound Desert’

22:00 Puta Volcano Live

Gagarin205, Λιοσίων 205, Αθήνα. Tηλ: +30 2114112500

Η προπώληση γίνεται online στο viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876 και στα Seven Spots, Reload Stores, Media Markt και Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης.

Τιμή Ημερήσιου Εισιτηρίου: 7 ευρώ (προπώληση & ταμείο).

H τιμή ημερήσιου εισιτηρίου ισχύει για όλες τις προγραμματισμένες προβολές και εκδηλώσεις της συγκεκριμένης ημέρας.

[email protected]

www.gimmeshelterfestival.com

Facebook Page