ΛΙΣΤΕΣ

Τα 9 αγαπημένα τραγούδια των ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC

Με αφορμή τα live τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη γνωρίζουμε το συγκρότημα μέσα από τα κομμάτια που έχουν αγαπήσει περισσότερο.

Ο Γιώργος Σταυρίδης (νταούλι, θρακιώτικη λύρα, φωνή) και ο Βαΐτσης Χαρακοπίδης (γκάιντα, καβάλ, φωνή) ξεκίνησαν να παίζουν σε γάμους, πανηγύρια, δρόμους και γιορτές, μέχρι που συνάντησαν τον Πάνο Γκίνη με την κιθάρα του, έδεσε το παζλ, το ΘΡΑΞ βρήκε το ΠΑΝΚC και πλέον παίζουν σε κάθε ελληνικό φεστιβάλ “πανκοπανηγυροψυχεδέλεια”, όπως χαρακτηρίζουν τον ήχο τους.

Πάρτε μια ιδέα.

Με αφορμή λοιπόν τις επικείμενες εμφανίσεις τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, 9 και 8 Δεκεμβρίου αντίστοιχα, τους ζητήσαμε να διαλέξουν και να μας σχολιάσουν τα αγαπημένα τους κομμάτια.

Και πραγματικά δεν ξέραμε τι να περιμένουμε.

Rage Against the Machine – Ashes in the Fall

Στο πρώτο τους δίσκο κάνανε την επανάσταση, στο δεύτερο επιβεβαίωσαν ότι δεν ήταν φούσκα και στο τρίτο τους πιο εξελιγμένοι από ποτέ. Rage against the machine. Ποτέ η επανάσταση δεν είχε καλύτερο soundtrack.

Radiohead – The National Anthem

Ένας ύμνος του 21ου αιώνα που περιγράφει ακριβώς τη κοινωνική κατάσταση γύρω μας παιγμένο από μια μπάντα που δε φοβήθηκε ποτέ να πρωτοπορήσει και να ξεφύγει από τον σίγουρο ήχο της επιτυχίας που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Θάνασης Παπακωνσταντίνου – Ενύπνιο

Εάν όχι ο καλύτερος, τότε σίγουρα ένας από τους καλύτερους ελληνικούς δίσκους από άποψη σύνθεσης, ενορχήστρωσης και παραγωγής.

Νίκος Παπάζογλου – Το Όνειρο

Ένα δείγμα από την τεράστια κληρονομιά που άφησε ο Νίκος Παπάζογλου.

Vandaloup – Trellos

Αγνό Ελληνικό Παραδοσιακό Πάνκ.

Γιάννης Αγγελάκας  – Ακούω την αγάπη

Και πιο ορίτζιναλ βέβαια..

Porcupine Tree – Stars die

Η μουσική έχει τη δύναμη να σε ταξιδεύει σε διάφορους υπαρκτούς ή ανύπαρκτους κόσμους. Οι Porcupine Tree με τον ήχο τους γνωρίζουν καλά τη μαγική συνταγή.

Mode Plagal – O Vios Panagiotou

Μία από τις πρώτες ελληνικές μπάντες που τόλμησαν να ανακατέψουν την παράδοση με άλλες μουσικές με απίστευτη επιτυχία, εξελίσσοντάς την και προσθέτοντας τη δική τους οπτική.

Ivo Papasov & Samir Kurtov

Αυτός ο ήχος είναι βαθιά χαραγμένος στις ψυχές μας. Αυτό είναι τα βαλκάνια, ζούμε σε αυτά κι αυτή η μουσική μας συγκινεί και πάντα μας είναι οικεία.

Οι φωτογραφίες είναι από το Facebook των Θραξ Πανκc.

INFO

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου , Fix Factory of Sound (26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 500670 & 2310 504014)

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, Fuzz Live Music Club (Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Αθήνα , 210 3450817)

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.

Προπώληση: 10 ευρώ

Ταμείο: 12 ευρώ

Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Media Markt, Ευριπίδης, στο Viva Kiosk Συντάγματος (Ερμού 1 , καθημερινά 9:00-21:00) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00), καθώς και στα www.fuzzclub.gr (Αθήνα), www.fixfactoryofsound.gr (Θεσσαλονίκη) και www.viva.gr