ΜΟΥΣΙΚΗ

Άκου πρώτα εδώ το νέο EP των Μέντα, ‘K.I.D.’

Η νέα δουλειά των Μέντα αποτελεί έναν φόρο τιμής στα παιδιά που μεγαλώνουν σε εμπόλεμες ζώνες.

Μετά το προηγούμενο άλμπουμ τους, ‘Téléphérique’, οι Μέντα μετακινήθηκαν σε ήχους πιο ορχηστρικούς αλλά ταυτόχρονα και πιο βαθιά συναισθηματικούς. “Θέλαμε να είναι κάτι που σε κάνει να νιώθεις και να φαντάζεσαι συναισθήματα και εικόνες ελεύθερα,” μας είχε πει ο Νίκος Παπαδημητρίου όταν είχαμε μιλήσει με τη μπάντα στην κυκλοφορία της τότε νέας δουλειάς τους.

Το νέο τους EP, ‘K.I.D.’, τολμά ακόμα περισσότερο, ερχόμενο σε σύνδεση με τις ολοένα και εντονότερες εικόνες βίας που μας κατακλύζουν από όλο τον κόσμο.

Στη νέα τους δουλειά, οι Μέντα μας συστήνουν 4 νέες ορχηστρικές συνθέσεις της μπάντας, αποτελώντας έναν φόρο τιμής στα παιδιά που μεγαλώνουν σε εμπόλεμες ζώνες. Τα ίδια τα αρχικά K.I.D. του τίτλου σημαίνουν Killing Innocent Dreams- σκοτώνοντας αθώα όνειρα. Και οι ίδιοι οι τίτλοι των κομματιών, προέρχονται από λεγόμενα παιδιών από τέτοιες ζώνες πολέμου.

Μπορείς να streamάρεις το ‘K.I.D.’ των Μέντα παρακάτω.

*info: Το EP ‘Κ.Ι.D.’ θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες πώλησης/streaming από την Τρίτη 15 Νοεμβρίου. Οι Μέντα θα εμφανιστούν στο Plissken Festival στις 2 Δεκεμβρίου.