RELEASE ATHENS

Οι 8 λόγοι που περάσαμε τέλεια Röyksopp x Moderat

Ήταν σίγουρο ότι θα περνάγαμε τέλεια. Ακόμη να συνέλθουμε από την πρώτη μέρα του Release Festival.

Καλωσορίσατε στο δεύτερο επεισόδιο της νέας μας σειράς “Περνάμε τέλεια Release” που έχει καθηλώσει το πανελλήνιο. Στο προηγούμενο επεισόδιο μιλήσαμε για όλους τους λόγους που θα περάσουμε τέλεια στους Röyksopp x Moderat και σε αυτό το επεισόδιο θα μοιραστούμε μαζί σας όλους τους λόγους που περάσαμε τέλεια.

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

ΟΙ ROYKSOPP ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΟΛΑ

Όταν πηγαίνεις σε μία συναυλία θέλεις να ακούσεις όλα τα κομμάτια που ξέρεις από το act που θες να δεις. Και φυσικά θες να ακούσεις και όλα τα γνωστά κομμάτια. Οι Röyksopp δεν απογοήτευσαν το κοινό και έπαιξαν όλα τα κομμάτια με τα οποία τους έχουμε αγαπήσει τόσα χρόνια.

Η ΑΙΘΕΡΙΑ JONNA LEE

Η Jonna Lee είναι Σουηδέζα τραγουδίστρια και καλλιτέχνης. Έγινε γνωστή από το οπτικοακουστικό πρότζεκτ “iamamiwhoami”  το οποίο δημιούργησε με τον παραγωγό της Claes Björklund. Το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο σόλο μουσικό της πρότζεκτ με το όνομα ionnalee. Η Jonna Lee ντυμένη στα λευκά και με αέρα να τη φυσάει βρισκόταν σε μία εξέδρα πάνω από τους Röyksopp.

ΟΙ MODERAT ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ (ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ)

Το Νοέμβριο που πήγαμε στο live των Moderat περάσαμε τέλεια. Αυτή τη φορά τους είδαμε σε ανοιχτό χώρο και είχαμε μεγαλύτερη οπτική πρόσβαση στη σκηνή. Η γιγαντοοθόνη αριστερά και δεξιά της σκηνής μας έβαζε ακόμη περισσότερο στο κλίμα αφού έτσι βλέπαμε ακόμη και τις εκφράσεις του προσώπου των Moderat και κυρίως του Apparat. Οπότε αν το Νοέμβρη περάσαμε όσο καλά θα περνούσες σε ένα καλό κλαμπ, την Παρασκευή τους χαρήκαμε και χορέψαμε βιώνοντας την απόλυτη φεστιβαλική εμπειρία.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ LARRY GUS ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΙΣΧΥΟΥΝ

Όπως είχαμε πει και στο προηγούμενο επεισόδιο ο Larry Gus είναι γνωστός για την ενέργεια του πάνω στη σκηνή. Εγώ δεν τον είχα ξαναδεί κι ένα έχω να πω, η πραγματικότητα ξεπερνά τα όσα λένε. Ο Larry Gus κατέκτησε τη σκηνή και συσπείρωσε το κοινό προετοιμάζοντας το για να υποδεχτεί τους Moderat.

ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ VIBE

Το κοινό σημείο όλων των acts ήταν το πόσο φιλική διάθεση είχαν απέναντι στο κοινό. Και εμείς όμως ανταποκρινόμασταν όπως έπρεπε. Η διάδραση κοινού και stage έκανε την ατμόσφαιρα θερμή και γιορτινή και τη ενέργεια όλων κάτι παραπάνω από θετική. Αν ήθελε κάποιος να περιγράψει με μια λέξη τη συναυλία της Παρασκευής αυτή θα ήταν η λέξη ενέργεια.

ΤΕΛΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Η επιλογή της Πλατείας Νερού στο Φάληρο είναι η καλύτερη για ένα φεστιβάλ με καλοκαιρινό vibe.  Έχει πολύ εύκολη πρόσβαση και είναι στην πιο κοντινή θαλάσσια περιοχή από το κέντρο. Την θάλασσα μάλιστα την είχες ακριβώς δίπλα σου –προστατευμένη βέβαια με κάγκελα γιατί συναυλία είναι αυτή και ποτά έχει.

ΤΕΛΕΙΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Όλα ακόμη και ο καιρός συνηγόρησαν για να γίνει η Παρασκευή στο Releaseμια αξέχαστη βραδιά. Είχε τόση ζέστη ώστε να μη χρειάζεσαι ζακέτα και παράλληλα τόση δροσιά ώστε να μην σε ενοχλεί την ώρα που ήσουν ανάμεσα στους αμέτρητους φίλους των Röyksopp x Moderat που ήρθαν να τους ακούσουν στο φεστιβάλ. Ο ουρανός μέχρι να νυχτώσει ήταν εντυπωσιακός και έδινε το πιο ωραίο παστέλ χρώμα στο φεστιβάλ. Άμα προσέξετε στα σόσιαλ θα δείτε από όσους ανέβασαν φωτογραφίες από το Release, αυτές που δείχνουν ουρανό είναι τόσες όσες και αυτές που δείχνουν τα acts.

ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ

Στο χώρο του φεστιβάλ υπήρχαν πολλά περίπτερα από διάφορους χορηγούς του φεστιβάλ που σου κάναν δωράκια. Κοκτέιλ για να δοκιμάσεις το νέο ποτό, ποτήρι για να δοκιμάσεις τον καφέ, το αγαπημένο στους Αμερικάνους beer bong που ρίχνεις μπαλάκι σε ποτήρι και πίνεις το σκορ, σε βγάζουν και σου τυπώνουν φωτογραφίες με την παρέα σου (πόσο καιρό είχαμε να δούμε τυπωμένη φωτογραφία), βραχιολάκια που φωσφορίζουν. Μην τα πολυλογώ όλα τα πήραμε.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

Χορταστικό photo gallery από την 1η μέρα του Release Athens 2017