ΒΙΒΛΙΟ

Ερίκ Καστέλ #10: Το στοίχημα

Όλα όσα έγιναν στο δέκατο άλμπουμ της σειράς κόμικ του αγαπημένου ποδοσφαιρικού ήρωα, που κυκλοφορεί κάθε Κυριακή με το ΕΘΝΟΣ.

Οι περιπέτειες του Ερίκ Καστέλ συνεχίζονται με το “ΕΘΝΟΣ της Κυριακής” το οποίο δίνει την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να συγκεντρώσει για πρώτη φορά και τα 16 τεύχη της συλλογής του θρυλικού κόμικ, καθώς κάποια εξ’ αυτών δεν κυκλοφόρησαν ποτέ στην Ελλάδα!

Στο προηγούμενο τεύχος γνωρίσαμε, τόσο εμείς όσο και ο Ερίκ, την Ντιάν Σαπουΐ, την πανέμορφη ξανθιά τενίστρια, η οποία φαίνεται πως του κλέβει την καρδιά. Αυτό βέβαια που μας απασχόλησε ιδιαίτερα ήταν συγγραφή του βιβλίου για την ιστορία του ποδοσφαίρου από τον Καστέλ, το οποίο το έχει πάρει στα σοβαρά.

Μετά από κάποιες περιπέτειες, που λίγο έλειψαν να τον κάνουν να χάσει όλη τη δουλειά που είχε κάνει, τελικά το βιβλίο προχωράει, ενώ το ένατο τεύχος έκλεισε με μια νοσταλγική εικόνα. Τον Ερίκ πίσω στην Τόσα, να μιλάει με τους Παμπλίτος.

Φαίνεται πως οι μικροί του φίλοι είναι αυτοί που του λείπουν περισσότερο κατά τη διαμονή του στο Παρίσι, όσο αγωνίζεται στην Παρί Σεν Ζερμέν. Μπορεί αγωνιστικά να πετάει και συμπαίκτες και προπονητής να τον έχουν λατρέψει, όμως ο Καστέλ νιώθει πως κάτι δεν πηγαίνει καλά, κάτι θέλει να αλλάξει, προφανώς τον έχει πιάσει μια νοσταλγία, η οποία είναι εμφανής.

Γι’ αυτό άλλωστε με την πρώτη ευκαιρία που βρίσκει, πετάγεται στη Βαρκελώνη. Είναι οι Παμπλίτος, είναι ο εκδότης που έχει αναλάβει να εκδώσει το βιβλίο του, είναι φυσικά και η Μπαρτσελόνα, η παντοτινή του αγάπη.

ΣΕ ΓΝΩΡΙΜΑ ΛΗΜΕΡΙΑ

Σε μια τέτοια επίσκεψη στην Βαρκελώνη, δεν χάνει την ευκαιρία να επισκεφτεί το παλιό του αθλητικό κέντρο και να δει ξανά γνώριμα πρόσωπα. Όλοι τους χαίρονται που βλέπουν τον Ερίκ. Μόνο που υπάρχει και κάποιος, ο οποίος δεν αντιδρά στα ερεθίσματα. Είναι ο καινούργιος παίκτης που έχει πάρει η ομάδα, ο Αργεντινός Ενρίκο, ο οποίος έχει έρθει ως αντί-Καστέλ και προσπαθεί να μπει στα παπούτσια του. Δίχως όμως να τα καταφέρνει στο απόλυτο.

Όπως είχε κάνει και με τον Στεφάν στα πρώτα τεύχη που διαβάσαμε, έτσι και τώρα ο Ερίκ δεν χάνει την ψυχραιμία του και προσπαθεί να τον προσεγγίσει. Μάταια όμως. Δεν είναι και συμπαίκτης του βέβαια για να τον νοιάζει και περισσότερο.

Καθώς γίνονται όλα αυτά, οι δημοσιογράφοι τρίβουν τα χέρια τους. Πριν μεταβεί ο Καστέλ στη Βαρκελώνη είχαν ήδη αρχίσει να γράφουν για πιθανή μεταγραφή του στο Αμβούργο ή στον Άγιαξ. Τώρα με τον ίδιο στο προπονητικό της Μπάρτσα, τι λέτε; Δεν θα έγραφαν κάτι; ΠΡΟΦΑΝΩΣ.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο Γάλλος τους έδωσε ο ίδιος και δεύτερο σπουδαίο θέμα. Ταξίδεψε στη Βαρκελώνη με την Ντιάν, την οποία κρατούσε από το χέρι στο δρόμο, με τα φλας των παπαράτσι να αστράφτουν. Την έβγαλαν λοιπόν εκείνη αρραβωνιαστικιά του και έγραψαν πως ο ίδιος επιστέφει στην Μπαρτσελόνα. Μεταξύ μας, σε κανένα δεν έπεσαν απολύτως έξω.

ΜΟΝΟ ΜΕ ΘΑΥΜΑ

Στην Τόσα οι Παμπλίτος μαζεύτηκαν αμέσως για συμβούλιο και σοβαρή κουβέντα μετά το άκουσμα των νέων για τον Ερίκ. Μπορεί να επιστρέψει ο Γάλλος στην Μπαρτσελόνα; Οι γνώμες των παιδιών είναι μοιρασμένες κι έτσι πέφτει το στοίχημα στο τραπέζι. Αν τελικά ο Καστέλ υπογράψει στους “μπλαουγκράνα”, τότε αυτοί που θα χάσουν θα πρέπει να κάνουν μια τεράστια βουτιά στον κόλπο από δέκα μέτρα ύψος.

Ο Χοσέ λοιπόν βάζει μπροστά ένα σχέδιο που θα κάνει τον Ερίκ να επιστρέψει, αλλά δεν το λέει σε κανέναν. Η αλήθεια είναι πως στην αρχή το πέρασα για πλάκα, όμως ο μικρός το εννοούσε. Έφτασε μέχρι μια απομακρυσμένη εκκλησία, προκειμένου να προσευχηθεί στο άγαλμα της Παναγίας του Μονσεράτ, για να γίνει το θαύμα και η Μπάρτσα να πάρει τον Καστέλ!

ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΑ

Και να που έγινε. Το ταξίδι στη Βαρκελώνη είχε αλλάξει μια για πάντα τον Ερίκ. Δέχθηκε εδώ που τα λέμε τις πιέσεις όλων των ανθρώπων της Μπαρτσελόνα, από τον προπονητή των ακαδημιών μέχρι τον ίδιο τον πρόεδρο. Είναι και οι Παμπλίτος στη μέση, ε, δεν ήθελε και πολύ. Το ανακοινώνει λοιπόν στην Ντιάν, η οποία το είχε ήδη καταλάβει (ΤΙ πρωτότυπο) και παίρνει το πρώτο αεροπλάνο για να επιστρέψει στην Βαρκελώνη για τις υπογραφές.

Δεν προκάλεσε καμία εντύπωση το γεγονός ότι στην Καταλονία ΟΛΟΙ το ήξεραν και τον περίμεναν εκατοντάδες κόσμου στο αεροδρόμιο. Είναι επίσημο. Ο Ερίκ Καστέλ φοράει ξανά τα χρώματα της Μπαρτσελόνα. Οι Παμπλίτος, αλλά και όλοι οι φίλαθλοι της ομάδας δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ευτυχισμένοι. Βέβαια, ακόμη πιο ευτυχισμένος φαίνεται πως είναι ο κόουτς των “μπλαγουκράνα”, ο οποίος δεν περνούσε και τις καλύτερες ημέρες του με τον αντί-Καστέλ.

Ο Αργεντινός παραείναι ατομιστής κι έτσι έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Φαίνεται και στο πρώτο του παιχνίδι μαζί με τον Ερίκ, όπου προσπαθεί να τα κάνει όλα μόνος του δίχως αποτέλεσμα και ο Γάλλος, κάνοντας το απλό καταφέρνει να σκοράρει. Δεν είναι όλοι Καστέλ.

Μην ξεχνάμε όμως κι ένα στοίχημα που εκκρεμεί. Στην Τόσα ο Τούρο που δεν ήταν με το μέρος των -πάντα πίστευα- αναγκάζεται για τη βουτιά των 10 μέτρων, αλλά χτυπάει κατά την έξοδό του από το νερό σε μια σανίδα. Ο ήρωας Ερίκ, όμως θα σώσει ξανά την ημέρα!

Και στην Μπαρτσελόνα γύρισε και γκολ έβαλε στο πρώτο του ματς και τη ζωή του μικρού έσωσε. Είχε πρόγραμμα.

 

Μην χάσετε το ενδέκατο τεύχος του Ερίκ Καστέλ, με τίτλο “Το σχέδιο του Αργεντινού”, στο Έθνος της Κυριακής που κυκλοφορεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου.

KI ΑΛΛΟΣ ΚΑΣΤΕΛ

Ερίκ Καστέλ #9: Τα πέντε πρώτα λεπτά
Ερίκ Καστέλ #8: Η μεγάλη απόφαση
Ερίκ Καστέλ #7: Η νύχτα του Τιμπιντάμπο
Ερίκ Καστέλ #6: Το μυστικό του Παμπλίτο
Ερίκ Καστέλ #5: Η αεροπειρατεία
Ερίκ Καστέλ #4: Ο ημιτελικός
Ερίκ Καστέλ #3: Η αποβολή
Ερίκ Καστέλ #2: Η ρεβάνς
Ερίκ Καστέλ #1: Ο Ερίκ και οι Παμπλίτος