ΒΙΒΛΙΟ

Ερίκ Καστέλ #7: Η νύχτα του Τιμπιντάμπο

Όλα όσα έγιναν στο έβδομο άλμπουμ της σειράς κόμικ του αγαπημένου ποδοσφαιρικού ήρωα, που κυκλοφορεί κάθε Κυριακή με το ΕΘΝΟΣ.

Oι περιπέτειες του Ερίκ Καστέλ συνεχίζονται με το “ΕΘΝΟΣ της Κυριακής” το οποίο δίνει την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να συγκεντρώσει για πρώτη φορά και τα 16 τεύχη της συλλογής του θρυλικού κόμικ, καθώς κάποια εξ’ αυτών δεν κυκλοφόρησαν ποτέ στην Ελλάδα!

Στο προηγούμενο τεύχος ασχοληθήκαμε με τρία πράγματα. Πρώτον (και κυριότερο για τη συνέχεια), με την πρόκριση της Μπαρτσελόνα στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο της επόμενης σεζόν, δεύτερον με το βιβλίο που μια Γαλλίδα δημοσιογράφος θέλει να ετοιμάσει για το ποδόσφαιρο με πρωταγωνιστή τον Ερίκ Καστέλ και τρίτον με το μυστικό του Παμπλίτο, το οποίο δεν πρέπει να μάθει κανείς.

Αναφερόμαστε στη νύχτα που ο μικρός οδήγησε το αμάξι του Ερίκ, καθώς ο Γάλλος χτύπησε και δεν είχε την δυνατότητα να πιάσει τιμόνι, ούτε μέχρι τον πλησιέστερο ιατρείο. Πάντως, εκτός από τον Καστέλ, τον Παμπλίτο και όλους εμάς που το διαβάσαμε, δεν το έμαθε άλλος. Ευτυχώς.

Η ΜΟΝΑΚΟ ΒΑΖΕΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΑ

Αυτή τη φορά βρισκόμαστε στη Μονακό, από όπου και ξεκινάει η ιστορία του έβδομου τεύχους. Η αποστολή της Μπαρτσελόνα (μικροί και μεγάλοι) έχουν ταξιδέψει εκεί, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους Μονεγάσκους στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς για το ευρωπαϊκό κύπελλο.

Πριν το ματς της ανδρικής ομάδας, είναι η ώρα του Παμπλίτο και της παρέας του, να αντιμετωπίσουν τους εφήβους της Μονακό. Δεν τα πηγαίνουν κι άσχημα, με το 1-1, να είναι σαφώς καλύτερο αποτέλεσμα από εκείνο που φέρνουν οι μεγάλοι, οι οποίοι αποχωρούν από το Μονακό έχοντας χάσει με 2-1.

Βέβαια, το παιχνίδι είχε αρκετές ιδιαιτερότητες, μιας και είδαμε για πρώτη φορά τον Καστέλ να πετυχαίνει αυτογκόλ, ενώ η Μπάρτσα έμεινε και με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Στάνοβιτς. Τουλάχιστον ο Ερίκ έδωσε απαντήσεις και πέτυχε το μοναδικό γκολ, που αφήνει ελπίδες για τη ρεβάνς στη Βαρκελώνη.

Ο ΠΑΜΠΛΙΤΟ “ΜΑΘΑΙΝΕΙ”

Και μιας και είπαμε Βαρκελώνη, κατά την επιστροφή της ομάδας της Μπαρτσελόνα στη βάση της, ο Καστέλ πέτυχε τον Παμπλίτο δίπλα σε μια νεαρή της ηλικίας του. Μάλλον ο μικρός πήρε μαθήματα από τον Γάλλο άσο της Μπάρτσα, τον οποίο έχουμε δει ουκ ολίγες φορές να προσεγγίζει την Πακίτα, την καθηγήτρια πατινάζ.

Εχμ, τι λέγαμε; Στην επόμενη ακριβώς σκηνή ο  Καστέλ κάθεται στο μπαρ του προπονητικού κέντρου της Μπαρτσελόνα, απέναντι από την φίλη του (σ.σ. την Πακίτα) και της λέει τα νέα δεδομένα σχετικά με το βιβλίο που ετοιμάζει για τη ζωή του και το ποδόσφαιρο η Γαλλίδα δημοσιογράφος, Κλωντίν Μονερέ.

Μάλιστα, κανονίζουν να πάνε μαζί να την υποδεχθούν και να την μεταφέρουν στο ξενοδοχείο της στο Τιμπιντάμπο, μια περιοχή λίγο έξω από την Βαρκελώνη. Πριν γίνει αυτό όμως, περνούν από το σπίτι του Παμπλίτο για να πάρουν μερικά χαρτιά. Σιγά μην τη γλίτωναν, ωστόσο. Μαζί τους στο αμάξι μπήκε και ο μικρός φίλος του Καστέλ, ο οποίος δεν χάνει καμία περιπέτεια.

Η ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΤΙΜΠΙΝΤΑΜΠΟ

Μια στάση για καφέ και κουβέντα είναι επιβεβλημένη. Μόνο που η συζήτηση δεν εξελίσσεται όπως ακριβώς περίμενε ο Καστέλ, μιας και η Κλωντίν δεν δέχεται με τίποτε να συμπεριλάβει στο βιβλίο της το κεφάλαιο που θέλει ο Γάλλος σχετικά με την ιστορία του ποδοσφαίρου. Ούτε ο Παμπλίτο καταφέρνει να την πείσει κι έτσι ο μικρός αποφασίζει να αποσυρθεί από το μαγαζί και να πάει να κάτσει στο αμάξι του Καστέλ. Δεν είχε καμία όρεξη να ακούσει άλλο την κουβέντα.

Αυτό που δεν πρόσεξε κανείς τους είναι πως όλη αυτή την ώρα κάποιος τους είχε ακολουθήσει. Ένας μυστήριος τύπος παρατηρούσε κάθε τους βήμα και περίμενε ένα λάθος, το οποίο τελικά έγινε. Ο Παμπλίτο μπήκε στο αμάξι, άφησε τα κλειδιά στο κάθισμα του οδηγού (!) κι έκατσε στο πίσω μέρος, όπου και τον πήρε ο ύπνος. Ένα υπέροχο “δώρο” για τον κλέφτη που παραμόνευε, ο οποίος μπήκε στο αμάξι και έφυγε κύριος.

Δεν κατάλαβε, βέβαια, ούτε ο ίδιος πως είχε συνταξιδιώτη στο πίσω κάθισμα. Όταν το αντιλήφθηκε ήταν πλέον αργά. Ο Παμπλίτο ξύπνησε μετά από αρκετή ώρα, τρόμαξε τον κλέφτη (τρόμαξε κι ο ίδιος) και για κακή τους τύχη έπεσαν σε ένα ρέμα, με το αμάξι να φέρνει τούμπες και να εκρήγνυται! Ευτυχώς, ο Παμπλίτο κατάφερε να σωθεί, χάρη στη βοήθεια του επιτήδειου κλέφτη, ο οποίος, όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν και τόσο κακός τελικά.

ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ

Όσο γίνονταν όλα αυτά κάπου στο Τιμπιντάμπο, ο Καστέλ και η Πακίτα αναζητούσαν σαν τρελοί τον Παμπλίτο. Άργησαν να καταλάβουν την απουσία του, γιατί νόμιζαν ότι βρίσκεται στο αμάξι του Ερίκ, όμως όταν αντιλήθηκαν ότι έλειπε, υπέθεσαν ότι κάποιος απήγαγε τον μικρό για να ζητήσει λύτρα. Είχε βάση αυτό που σκέφτηκαν, αφού ο Καστέλ είναι ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, επομένως… λεφτά υπάρχουν. Δεν είχαν, όμως, δίκιο.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε αμέσως και τόσο ο Ερίκ, όσο και τα περιπολικά άρχισαν να ψάχνουν σε όλο το Τιμπιντάμπο για τον Παμπλίτο. Με αυτά και με αυτά, κανείς δεν μπορούσε να ασχοληθεί με το προσεχές παιχνίδι της Μπαρτσελόνα κόντρα στη Μονακό για τη ρεβάνς του ευρωπαϊκού κυπέλλου.

Και επειδή ο Καστέλ είναι ο Καστέλ της Μπάρτσα, η είδηση της απαγωγής του Παμπλίτο έγινε γρήγορα πρώτο θέμα συζήτησης στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο. Χρειάστηκε να περάσουν πολλές ώρες ψαξίματος, ώσπου τελικά, καθώς ξημέρωνε, η αστυνομία βρήκε τον Παμπλίτο, αλλά και τον κλέφτη του αμαξιού.

ΟΙ ΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ

Μπορεί ο Παμπλίτο να βρέθηκε και να επέστρεψε κοντά στα αγαπημένα του πρόσωπα, ωστόσο, δεν είναι τόσο καλά όσο δείχνει εξωτερικά. Το σοκ ήταν ισχυρό, σίγουρα, αλλά έχει και ζαλάδες, οι οποίες ανησυχούν τόσο την οικογένειά του, τον κύριο και την κυρία Βαδέλα, όσο και τους Παμπλίτος και τον Καστέλ. Πού μετά μυαλό για το παιχνίδι κόντρα στη Μονακό, στο οποίο μάλιστα οι Καταλανοί χρειάζονται νίκη με τουλάχιστον δύο γκολ για να προκριθούν στην επόμενη φάση;

Η ώρα του αγώνα, όμως, έχει φτάσει και οι παίκτες της Μονακό, οι οποίοι ασφαλώς έχουν λιγότερα άγχη στο κεφάλι τους είναι αρκετά καλύτεροι. Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, καθώς η Μπαρτσελόνα πηγαίνει στα αποδυτήρια χάνοντας με 1-0. Χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ. Κάτι πρέπει να γίνει.

Πηγαίνοντας προς τη φυσούνα ο Καστέλ βλέπει στην κερκίδα τον Παμπλίτο (μαζί με τη νέα του φίλη). Αυτό ήταν. Ο διακόπτης άναψε. Όταν είναι καλά ο Ερίκ, είναι όλη η ομάδα κι αυτό αρχίζει να φαίνεται με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους.

Ο Γάλλος παίρνει τα πάνω του, σκοράρει, μοιράζει μπαλιές και η κατάσταση όχι μόνο γυρίζει, αλλά γίνεται πανηγυρική. Το τελικό 4-1 στο Καμπ Νου στέλνει την Μπαρτσελόνα στην επόμενη φάση και οι αγκαλιές περισσεύουν. Τόσο στους παίκτες της ομάδας, όσο και στον Παμπλίτο. Δεν τον “χάλασε”!

 

Μην χάσετε το όγδοο τεύχος του Ερίκ Καστέλ, με τίτλο “Η μεγάλη απόφαση”, στο Έθνος της Κυριακής που κυκλοφορεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.

KI ΑΛΛΟΣ ΚΑΣΤΕΛ

Ερίκ Καστέλ #6: Το μυστικό του Παμπλίτο
Ερίκ Καστέλ #5: Η αεροπειρατεία
Ερίκ Καστέλ #4: Ο ημιτελικός
Ερίκ Καστέλ #3: Η αποβολή
Ερίκ Καστέλ #2: Η ρεβάνς
Ερίκ Καστέλ #1: Ο Ερίκ και οι Παμπλίτος