ΒΙΒΛΙΟ

Πριν δεις το ‘Suicide Squad’, μπορείς και να το διαβάσεις

Λίγες μέρες πριν την ελληνική πρεμιέρα της ταινίας, οι Εκδόσεις Anubis μας προετοιμάζουν για το πιο τρελό παρεάκι του Αυγούστου.

Υπερεγκληματίες που στρατολογήθηκαν από φυλακές και στάλθηκαν σε μυστικές αποστολές για να μειώσουν τις ποινές τους. Νανοβόμβες τοποθετήθηκαν στο λαιμό τους για να τους ελέγχουν. Όλοι είναι αναλώσιμοι. Κανείς τους δε θα κατηγορηθεί για ό,τι κάνουν.

Πριν γίνει ταινία, η ‘Suicide Squad’ ήταν ένα από τα πρώτα graphic novel της DC που σήμαναν την αλλαγή πλεύσης της εταιρείας μέσω του επικερδέστατου ‘New52’ reboot και, όπως συμβαίνει συνήθως με το φρέσκο και το διαφορετικό, συνοδεύτηκε από πολλή κουβέντα, πολλή ανάλυση και πολλές αντιπαραθέσεις. Τώρα μπορείς κι εσύ να σχηματίσεις τη δική σου γνώμη ή ακόμα και να βουτήξεις για πρώτη φορά στον χρωματιστό κόσμο της 9ης τέχνης μιας που το τεύχος είναι εισαγωγικό.

Αν περιμένεις ότι θα σου κάνει σπόιλερ για την ταινία, μη φοβάσαι. Από διαφορετική πλοκή μέχρι διαφορετικούς χαρακτήρες, το graphic novel είναι αυτό που χρειάζεσαι για να μυηθείς στον κόσμο της Squad χωρίς να σου χαλάσει το γλυκό.

Η πρώτη της αποστολή θα φέρει τα έξι μέλη της – Ντέντσοτ, Χάρλεϊ Κουίν, Ελ Ντιάμπλο, Βολτάικ, Μπλακ Σπάιντερ και Κινγκ Σαρκ – αντιμέτωπα με μια ορδή εξήντα χιλιάδων ανθρώπων που έχουν μετατραπεί σε ζωντανά όπλα. Η Αμάντα Γουόλερ, που ίδρυσε την ομάδα, στέλνει τους δολοφόνους της από τη μία αποστολή στην άλλη, μέχρι που μια τεράστια απειλή εμφανίζεται και η Ομάδα Αυτοκτονίας είναι η μόνη που μπορεί να τη σταματήσει. Αρκεί τα μέλη της να μην έχουν πρώτα σκοτώσει το ένα το άλλο. Το λες και βασικό.

Όταν η Χάρλεϊ Κουίν μαθαίνει πως ο αγαπημένος της Τζόκερ τραυματίστηκε σοβαρά, τα πράγματα θα χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο. Γροθιά στο στομάχι είναι το σλόγκαν του graphic novel άλλωστε, να τα περιμένεις όλα.

* Το ‘Suicide Squad’ κυκλοφορεί στις αίθουσες στις 25 Αυγούστου από την Tanweer.