ΒΙΒΛΙΟ

Έτσι θα ήταν οι υπερήρωες με ρεαλιστικά σώματα

Πώς θα ήταν ο Superman με μπυρόκοιλο;

Κοιλιακοί από καλέμι, μπράτσα παλαιστών, γλουτοί που αψηφούν τους νόμους της βαρύτητας (και της κίνησης γενικότερα).

Οι υπερήρωες ζουν στο σύμπαν της φαντασίας που σου επιτρέπει να βάλεις τον εαυτό σου, όχι μόνο στη θέση ανθρώπων που υπερασπίζονται τον αδύναμο με τις υπερδυνάμεις τους, αλλά μπορούν και το κάνουν σμιλεμένοι και με άδειες λιπαποθήκες.

Το Recovery.org, μία οργάνωση που προσφέρει στήριξη σε άτομα με ψυχικές ασθένειες ή/και προβλήματα εξάρτησης, αντάλλαξε τα τέλεια αυτά σώματα με πιο ρεαλιστικές εκδοχές μέσω Photoshop. Ή καλύτερα μέσω “reverse photoshop” όπως το αποκαλούν οι ίδιοι, μια διαδικασία δηλαδή που αντιστρέφει τη χρήση που κάνουμε του εργαλείου αυτού και απεικονίζει τους χαρακτήρες με τα σώματα που θα είχαν εάν έμοιαζαν με αυτά του μέσου Αμερικανού.

“Με τις νέες κυκλοφορίες κάθε καλοκαίρι, μπορούμε να δούμε πόσο θετικά επηρεάζουν οι ταινίες τα πιο νεαρά κοινά. Αλλά είναι δύσκολο να έχεις τόσο θετικά αποτελέσματα όταν τα σώματα στην οθόνη δεν αντιπροσωπεύουν ένα κανονικό κορμί. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για κοινά μικρότερης ηλικίας, ειδικά εάν αναλογιστούμε τις έρευνες που έχουν βρει ότι κάποια παιδιά έχουν ήδη αποκτήσει πρόβλημα με την εικόνα του σώματός τους μέχρι να φτάσουν στον παιδικό σταθμό. Κάναμε αυτό το πρότζεκτ για να δούμε πώς θα άλλαζαν οι αγαπημένοι μας ήρωες εάν τα κορμιά τους ήταν πιο ρεαλιστικά και, ευελπιστούμε, πιο κοντινά σε μας”.

Αριστερά βρίσκεις τους ήρωες όπως θα τους βρεις εικονογραφημένους και δεξιά τους βρίσκεις όπως θα κυκλοφορούσαν ανάμεσά μας.

Πηγή: Huffington Post