ΒΙΒΛΙΟ

Ερίκ Καστέλ #12: Το σπίτι του κορμοράνου

Όλα όσα έγιναν στο δωδέκατο άλμπουμ της σειράς κόμικ του αγαπημένου ποδοσφαιρικού ήρωα, που κυκλοφορεί κάθε Κυριακή με το ΕΘΝΟΣ.

Οι περιπέτειες του Ερίκ Καστέλ συνεχίζονται με το “ΕΘΝΟΣ της Κυριακής” το οποίο δίνει την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να συγκεντρώσει για πρώτη φορά και τα 15+1 τεύχη της συλλογής του θρυλικού κόμικ, μαζί με το συλλεκτικός τεύχος 0, καθώς κάποια εξ’ αυτών δεν κυκλοφόρησαν ποτέ στην Ελλάδα!

Στο προηγούμενο τεύχος, γνωρίσαμε καλύτερα τον Αργεντινό ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα, Ενρίκο Νέρβι, ο οποίος αρχικά κρατούσε μια επιθετική στάση απέναντι στον Καστέλ, αλλά στη συνέχεια άλλαξε. Φυσικά σε αυτό έπαιξε ρόλο και η τραυματική εμπειρία που έζησε μαζί με τον Γάλλο, καθώς έπεσαν θύματα ληστών, οι οποίοι τους κράτησαν ομήρους σε ένα κάστρο έξω από τη Βαρκελώνη.

Τελικά οι παίκτες της Μπάρτσα κατάφεραν όχι μόνο να σωθούν από την περιπέτεια αυτή, αλλά θέλησαν να κάνουν και δικό τους το μέρος που τους κρατούσαν οι ληστές! Τόσο μπροστά.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟΡΑΝΟ

Με τη σχέση του Καστέλ και του Νέρβι να έχει πλέον φτιάξει, τους βλέπουμε να κανονίζουν ακόμη και μίνι εκδρομές μαζί. Σε μια τέτοια, με προορισμό το κάστρο που έχουν σκοπό να αγοράσουν, έχουν μια απρόσμενη συνάντηση. Την ώρα που σταματούν για λίγο με το αυτοκίνητο, συναντούν ένα υπέροχο και συνάμα σπάνιο πουλί, το οποίο είναι τραυματισμένο.

Είναι ένας κορμοράνος, ο οποίος βρίσκεται σε τέτοιο σημείο που δεν μπορούν καν να τον πλησιάσουν. Οι επιλογές που έχουν είναι δύο. Είτε προσπαθούν να φτάσουν κοντά με κίνδυνο της ζωής τους να πέσουν σε γκρεμό, είτε επιστρέφουν πίσω να βρουν τον Καστέλ και την Ντιάν. Ευτυχώς, επιλέγουν το δεύτερο.

ΑΞΙΖΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ

Στη Βαρκελώνη, την ημέρα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου, ο Καστέλ γιορτάζει διπλά. Κι αυτό γιατί είναι η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του για το ποδόσφαιρο, που επιμελήθηκε μαζί με την Ντιάν, και το οποίο φαίνεται να προκαλεί ένα μικρό χαμό.

Βέβαια, από την στιγμή που είναι εν ενεργεία ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα είναι δυνατόν να μην έτρεχε ο κόσμος για αυτόγραφα; Μάλλον δεν τα είχε υπολογίσει σωστά ο ίδιος, γι’ αυτό τον βλέπουμε να δυσανασχετεί λίγο στο τέλος μετά από εκατοντάδες υπογραφές.

Κι αφού φεύγει κι αυτή η εκκρεμότητα του Ερίκ, πλέον παίρνει σειρά η αγορά του Κάστρου Καζερόν, το οποίο ανήκε σε μια ηλικιωμένη από το Βέλγιο που πέθανε και παραμένει εδώ και καιρό ακατοίκητο. Για τον Καστέλ και τον Νέρβι, όμως έχει συναισθηματική αξία. Δεν θέλουν όμως να μείνουν σε αυτό, αλλά να το μετατρέψουν σε κέντρο θαλασσοθεραπείας για άτομα με ειδικές ανάγκες. Τρομερό.

Η ΦΟΡΤΣΑΤΗ ΜΠΑΡΤΣΑ ΚΑΙ Ο ‘ΕΜΠΕΙΡΟΣ’ ΠΑΜΠΛΙΤΟ

Ξεχάσαμε τα αγωνιστικά έτσι; Η Μπαρτσελόνα είναι στον τελικό του ευρωπαϊκού κόντρα στην Μπορντό και το πρώτο παιχνίδι στο “Καμπ Νου” είναι πραγματικό ροντέο. Το ένα γκολ διαδέχεται το άλλο και τελικά οι Καταλανοί καταφέρνουν να πάρουν τη νίκη στο φινάλε με 4-3. Μένει ο επαναληπτικός στη Γαλλία, αλλά ο κόουτς της Μπάρτσα μόνο ευχαριστημένος δεν είναι από το αποτέλεσμα. Και με τα δίκια του.

Το μόνο που σκέφτονται Καστέλ και Νέρβι είναι το νέο πρότζεκτ που έχουν στα σκαριά, αλλά ο Αργεντινός έχει το μυαλό του και σε εκείνον τον τραυματισμένο κορμοράνο που είχαν συναντήσει. Αφού έχει γίνει εμμονή του Ενρίκο η διάσωσή του, ο Ερίκ με τον Παμπλίτο, δέχονται να τον βοηθήσουν να τον σώσει και τα καταφέρνουν. Είναι και φιλόζωοι μεταξύ άλλων οι φίλοι μας.

 

Γίνεται όμως να λείψουν οι περιπέτειες από κάποιο τεύχος του Καστέλ; Φυσικά και όχι. Έτσι, λοιπόν, καθώς γύριζαν με δύο αυτοκίνητα από το Καζερόν, η βροχή είχε δυναμώσει με αποτέλεσμα ο Νέρβι να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και να πέσει μαζί με τον Παμπλίτο σε ένα ρέμα.

Ο μικρός, όντας πλέον έμπειρος σε τρακαρίσματα (βλ. Τη νύχτα στο Τιμπιντάμπο) βγαίνει από το αναποδογυρισμένο όχημα σαν να μη συνέβη τίποτε. Πάλι καλά, το ίδιο κάνει και ο Νέρβι. Survivors κανονικοί οι δυο τους.

ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

Με αυτά και με αυτά, η μέρα του επαναληπτικού τελικού της Μπαρτσελόνα με την Μπορντό στη Γαλλία φτάνει. Και μόνο εύκολος δεν είναι. Τα πράγματα γίνονται ιδιαίτερα ζόρικα για τους Καταλανούς όταν βλέπουν τον Νέρβι να αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα και τους Γάλλους να κάνουν το σκορ 3-1.

Χάρη στην ικανότητα του Καστέλ οι “μπλαουγκράνα” αντιδρούν και το σφύριγμα της λήξης της κανονικής διάρκειας τους βρίσκει να χάνουν με 4-3. Σκορ με το οποίο οδηγούνται στην παράταση και στη συνέχεια στα πέναλτι.

Εντάξει, δεν περιμέναμε να μην το πάρει η Μπαρτσελόνα, αλλά όσο να ‘ναι μια σχετική αγωνία την είχαμε μέχρι να δούμε την εικόνα με το τρόπαιο.

 

Πίσω στη Βαρκελώνη, κι αφού πλέον οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του τίτλου κόπασαν, οι φίλοι μας επισκέφτηκαν το Σιτς, το οποίο είναι δίπλα από το κάστρο που αγόρασαν Ερίκ και Νέρβι. Εκεί είχε κάνει το σπίτι του ο κορμοράνος, αλλά η ώρα για να πετάξει και πάλι και να χαθεί στον ουρανό έφτασε.

Μπορεί να στεναχωριούνται που τον αφήνουν, όμως οφείλουν να τον αφήσουν να πάει εκεί που ανήκει. Στον ουρανό. Όταν κι αν ξανασυναντηθούν στο μέλλον, όλα θα είναι διαφορετικά…

 

Μην χάσετε το δέκατο-τρίτο τεύχος του Ερίκ Καστέλ, με τίτλο “Ο Ερίκ στην Τυνησία”, στο Έθνος της Κυριακής που κυκλοφορεί την Κυριακή 11 Μαρτίου.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του Popcode.

KI ΑΛΛΟΣ ΚΑΣΤΕΛ

Ερίκ Καστέλ #11: Το σχέδιο του Αργεντινού
Ερίκ Καστέλ #10: Το στοίχημα
Ερίκ Καστέλ #9: Τα πέντε πρώτα λεπτά
Ερίκ Καστέλ #8: Η μεγάλη απόφαση
Ερίκ Καστέλ #7: Η νύχτα του Τιμπιντάμπο
Ερίκ Καστέλ #6: Το μυστικό του Παμπλίτο
Ερίκ Καστέλ #5: Η αεροπειρατεία
Ερίκ Καστέλ #4: Ο ημιτελικός
Ερίκ Καστέλ #3: Η αποβολή
Ερίκ Καστέλ #2: Η ρεβάνς
Ερίκ Καστέλ #1: Ο Ερίκ και οι Παμπλίτος