ΒΙΒΛΙΟ

Τα 18 καλύτερα εξώφυλλα του μήνα

Μια ματιά στα ωραιότερα εξώφυλλα που είδαμε τον Οκτώβριο, από τον "Martian" και το μπέικον μέχρι το whatsapp και το snapchat.

Στο ΟΝΕΜΑΝ αγαπάμε τα περιοδικά, και η ταυτότητα ενός περιοδικού είναι πρώτα και κύρια το εξώφυλλό του. Ευχάριστο λοιπόν το ότι πλέον βλέπουμε πιο ωραία εξώφυλλα από ποτέ, και είναι και ευκολότερο από ποτέ να φτάσουν σε εμάς ακόμα κι από τις πιο μακρινές χώρες. Μια φορά το μήνα, μαζεύουμε λοιπόν μερικά από τα ωραιότερα εξώφυλλα των περασμένων 4 εβδομάδων και τα ποστάρουμε εδώ για λίγο χάζεμα.

Αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά εξώφυλλα του Οκτωβρίου, με το προσφυγικό να συνεχίζει να δεσπόζει και τον Ντόναλντ Τραμπ να μη λέει να πάει πουθενά.

The New York Times Magazine

Ξεφουσκώνει ο Ντόναλντ Τραμπ;

Time Out London

Φθινόπωρο καιρός για λίγο neon noir ή έτσι καταλαβαίνω από αυτό το εξώφυλλο, όχι ότι με χαλάει. Στο background του λάπτοπ μου έχω τη σκηνή από το “Thief” του Μάικλ Μαν με τα λαμπάκια, τη φωτιά και τα αυτοκίνητα.

Portfolio

Ένα εξώφυλλο που θα ενέκρινε κι ο Τζέιμς Μποντ.

Suddeutsche Zeitung Magazin

Εντυπωσιακό εξώφυλλο για ένα cover story που αφορά μια οικογένεια γουρουνιών που, πειραματικά, απελευθερώθηκαν από ένα ελεγχόμενο περιβάλλον και αφέθηκαν να ζήσουν σε μια φάρμα.

Smak

Αληθινό σαν τον πάγκο της λαϊκής μου.

Guardian Weekend

Έχουμε μιλήσει ποτέ αρκετά για την περίπτωση του Κριστόφ Βαλτζ; Ο άνθρωπος ήρθε από το πουθενά, έπαιξε δύο φορές το ίδιο πράγμα σε δύο ταινίες του ίδιου σκηνοθέτη, πήρε 2 Όσκαρ, και δεν έχει κάνει τίποτα άλλο που να θυμάται κανείς. Καλή φάση; Τουλάχιστον στο “Spectre” είναι πολύ καλός. Το Χόλιγουντ πρέπει να βρει τι θα τον κάνει, γιατί κάτι τέτοιες εξάρσεις του μια φορά τη διετία σου θυμίζουν ότι θες να τον βλέπεις πιο συχνά να κάνει το κομμάτι του.

Supplement

Αγγλική έκδοση για την μόδα και την τέχνη με ένα φανταστικό εξώφυλλο πρώτου τεύχους.

ΤΙΜΕ

The New Yorker

Δύο εντελώς διαφορετικές αισθητικές προσεγγίσεις για το ίδιο ακριβώς πράγμα. Πολύ δυνατό σε κάθε περίπτωση.

Elephant

Δεν ξέρω τι σχέση έχει το εξώφυλλο με το Παρίσι.

El Pais Semanal

Δεν είναι φανταστικό όταν πας να μιλήσεις στο whatsapp με άτομο που έχεις καιρό να μιλήσεις και σου εμφανίζει από πάνω μια συνομιλία από 10 μήνες πριν ή ξερωγώ μια άβολη φωτογραφία που είχες ξεχάσει ότι είχες πάρει. Τέλειο είναι το ίντερνετ.

Volkskrant Magazine

Όταν η μπαταρία του κινητού μου φτάνει στο 5% δε με αφήνει πια να πάρω φωτογραφίες το οποίο είναι πολύ εκνευριστικό γιατί τα βράδια ποτέ δεν έχω αρκετή μπαταρία. Τελοσπάντων, τις προάλλες σε ένα πάρτυ συνειδητοποίησα ότι αν ανοίξεις το snapchat μπορείς να πάρεις φωτό ακόμα και 2% μπαταρία να έχεις. Οπότε την έσωσα μέσω του snapchat και μετά την ανέβασα χειροκίνητα στο instagram. Πώς τη γλέντησα έτσι τη φωτογραφική του κινητού μου με 2% μπαταρία.

ΤΙΜΕ

Θλίψη.

Advertising Age

Η κουλτούρα της αγοράς από το τώρα, στο τότε.

Zeit Magazin

Επιτέλους ένα τεύχος περιοδικού που μπορείς απλά να ακουμπήσεις στο ράφι χωρίς να μπεις στον κόπο να το βάλεις στη θέση του. Αυτή η ιδέα θα έλυνε τόσα προβλήματα.

Avaunt

Περιοδικό περιπέτειας, στυλ και κουλτούρας από την Αγγλία και, για να είμαστε ειλικρινείς, τίποτα δεν λέει συνδυαστικά “περιπέτεια, στυλ και κουλτούρα” περισσότερο από μια κουνημένη φωτογραφία με κόκκο.

Coucou

Για όνομα του θεού.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Metropoli

Δεν… δεν έχω λόγια.

(Για περισσότερα φανταστικά εξώφυλλα περιοδικών, όρμα στο coverjunkie.)