ΒΙΒΛΙΟ

Τα 20 καλύτερα εξώφυλλα του μήνα

Μια ματιά στα ωραιότερα εξώφυλλα που είδαμε τον Μάρτιο, από τον Τραμπ και τον Κρόιφ μέχρι το γιατί πρέπει να αντιγράψουμε την Κίνα και το 40 χρόνια πανκ.

Στο ΟΝΕΜΑΝ αγαπάμε τα περιοδικά, και η ταυτότητα ενός περιοδικού είναι πρώτα και κύρια το εξώφυλλό του. Ευχάριστο λοιπόν το ότι πλέον βλέπουμε πιο ωραία εξώφυλλα από ποτέ, και είναι και ευκολότερο από ποτέ να φτάσουν σε εμάς ακόμα κι από τις πιο μακρινές χώρες. Μια φορά το μήνα, μαζεύουμε λοιπόν μερικά από τα ωραιότερα εξώφυλλα των περασμένων 4 εβδομάδων και τα ποστάρουμε εδώ για λίγο χάζεμα.

Αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά εξώφυλλα του Μαρτίου, κλασικά με μπόλικο Τραμπ (ο σταθερότερος γκεστ σταρ της στήλης) αλλά και Γιόχαν Κρόιφ.

WIRED, ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ

Μια ζωή στην πρωτοπορία το ΟΝΕΜΑΝ, στέλνει συντάκτες στην Κίνα για ρεπορτάζ σα να μη συμβαίνει τίποτα.

NEW YORK MAG

Η τέλεια λεπτομέρεια είναι ότι στην κορυφή του εξωφύλλου, πάνω από το δάχτυλο, γράφει για τον Κάνυε.

ORDINARY MAGAZINE

Ολλανδικό περιοδικό φωτογραφίας με φανταστικό εξώφυλλο.

SUDDEUTSCHE ZEITUNG MAGAZINE

Τέλεια απεικόνιση της ορμής και της αναρχίας της δημιουργίας.

DAS MAGAZIN

Η αισθητική σχολή του ‘παλιές, πιξελιασμένες φωτογραφίες πεταγμένες στο εξώφυλλο σε τεράστια ανάλυση’ ειναι η αγαπημένη μου. Κατά τα άλλα, βλέπετε, η φάση συνεχίζει να είναι Κίνα.

VOLKSKRANT MAGAZINE, ΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ

Εξώφυλλο που απορρίφθηκε, για το τεύχος μόδας. Δεν καταλαβαίνω γιατί, εκτός κι αν ο γραφίστας πρότεινε να είναι αληθινά τα μπλουζάκια.

SLASH

Ου λαλα.

THE GUARDIAN WEEKEND

Συμβαίνει πάρα πολύ αυτό, όλο και περισσότερο διαβάζω κείμενα σχεδόν αποκλειστικά στο μετρό ή, ξερωγώ, περπατώντας. (Μην επαναλάβετε αυτό το πείραμα στο σπίτι.) Btw! Το ΟΝΕΜΑΝ έχει επιτέλους mobile άρθρα!

TIME

Περιμένω τόσο πολύ τον πανικό που θα γίνει στους Ρεπουμπλικάνους το καλοκαίρι όταν θα προσπαθήσουν να μην δώσουν το χρίσμα στον Τραμπ. Κι ακόμα περισσότερο περιμένω το ξύλο που θα φάει ο Τραμπ στις εκλογές από την Χίλαρι. Όλο αυτό είναι ο ορισμός του ‘κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε’.

NEW REPUBLIC

Αυτό είναι ίσως το καλύτερο Τραμπ εξώφυλλο όλων, δηλαδή όταν κάποτε γίνει η αντίστοιχη μουσειακή έκθεση για τον Τραμπ Τρόμο Του 16, αυτό ίσως να είναι η γκερίλα αφίσα που θα αφισοκολλείται στα χιπ μπαράκια στο Σόχο.

VICE

Εδώ είναι το ρεπουμπλικάνικο κόμμα στις αρχές του ’17.

THE COVENT GARDENER

Ωραίο το εξώφυλλο αλλά βασικά ΜΠΡΑΒΟ για το pun του τίτλου.

ROLLING STONE, ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ

Άψογο εξώφυλλο για το αφιέρωμα στο πανκ.

TIME OUT NY

‘Αψογο εξώφυλλο για το τεύχος με τα διηγήματα. Σχεδόν μπορείς να δεις τις στάμπες από τα ουισκοπότηρα και τα αποτσίγαρα που θα πέσουν πάνω του. Βασικά κρίμα που δε τα έχει ήδη όλα αυτά.

METROPOLI

Το βασίλειό μου για ένα τέτοιο αυτή τη στιγμή.

THE NEW YORK TIMES MAGAZINE

Χρήσιμο ενόψει πλέι-οφ. Δεν είναι πάντως κρίμα πόσο ελάχιστον νόημα έχουν φέτος τα πλέι-οφ του ΝΒΑ; Ξέρουμε πως καμία ομάδα δεν υπάρχει περίπτωση να πετάξει έξω Γουόριορς και Σπερς σε σειρά 7 αγώνων, οπότε απλά σκοτώνουμε χρόνο μέχρι να πάιξουν τελικό περιφέρειας μεταξύ τους. Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση να χάσει κανείς από τους δυο τους στον τελικό του ΝΒΑ, οπότε βασικά θα έχουμε ενάμιση μήνα πλέι-οφ για να δούμε μια σειρά 7 αγώνων. Βέβαια αυτή η σειρά θα είναι η αποθέωση, οπότε ίσως χαλάλι.

MAN OF THE WORLD

Με είχε στα τριγωνάκια.

THE NEW YORK TIMES MAGAZINE

Πολύ δυνατό- ο τοίχος στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, όπου ένας μεξικάνος έφηβος σκοτώθηκε από Αμερικάνο συνοριοφύλακα.

 

LIBERATION

Απλά συγκλονιστικό εξώφυλλο. Πρόσφυγες στην πόλη τους.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Volkskrant

Δηλαδή τι να πεις για αυτό; Συγκινητικό και πανέμορφο homage σε έναν αληθινό τιτάνα.

(Για περισσότερα φανταστικά εξώφυλλα περιοδικών, όρμα στο coverjunkie.)