ΒΙΒΛΙΟ

Τα 22 καλύτερα εξώφυλλα του μήνα

Μια ματιά στα ωραιότερα εξώφυλλα που είδαμε τον Απρίλιο, από όπλα και πέη μέχρι την Κιμ και τον Κάνυε.

Στο ΟΝΕΜΑΝ αγαπάμε τα περιοδικά, και η ταυτότητα ενός περιοδικού είναι πρώτα και κύρια το εξώφυλλό του. Ευχάριστο λοιπόν το ότι πλέον βλέπουμε πιο ωραία εξώφυλλα από ποτέ, και είναι και ευκολότερο από ποτέ να φτάσουν σε εμάς ακόμα κι από τις πιο μακρινές χώρες. Μια φορά το μήνα, μαζεύουμε λοιπόν μερικά από τα ωραιότερα εξώφυλλα των περασμένων 4 εβδομάδων και τα ποστάρουμε εδώ για λίγο χάζεμα.

Αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά εξώφυλλα του Απριλίου, γεμάτα αιχμηρά αντικείμενα, ποπ σταρ, ‘Τιτάνες’, και μια από τις εντυπωσιακότερες urban αεροφωτογραφίες που έχουμε δει στη ζωή μας.

V

Ξεκινάμε χαλαρά ΜΕ ΜΙΑ RIHANNA.

California Sunday Magazine

Με κάποιο τρόπο αυτό το εξώφυλλο πιανει τέλεια και το California και το Sunday του τίτλου.

Advertising Age

Aw, δείτε το γατάκι πίσω από το play του YouTube! Όχι, μισό, μην κλείνεις, έχουμε λόγο που το βάλαμε. Πάμε παρακάτω προς το παρόν.

Epoca

“Και αν το να αγοράζεις όπλα ήταν εξίσου εύκολο με το να αγοράσεις ένα περιοδικό;” Φανταστική οπτικοποίηση του κοινωνικού ζητήματος που εξερευνά το cover story, σε μια λογική εξωφύλλου παρόμοια με εκείνη του σοκαριστικού προ μηνών promo-only Cosmopolitan.

Volkskrant Magazin

Ο καρτουνιστας του περιοδικου γίνεται 80 και το εξώφυλλο τον βάζει μέσα σε ένα σχέδιό του, ω τι γλυκό κλπ.

The New York Times Magazine

Κι αυτό είναι μόνο το δεύτερο πιο δυνατό εξώφυλλο του περιοδικού για αυτό το μήνα.

What’s On

Η εξωτερική διασκέδαση στο Ντουμπάι μοιάζει με την εξωτερική διασκέδαση σε όλες τις άλλες χώρες.

TIME

Λοιπόν. Έβαλα τις προάλλες αυτό το εξώφυλλο στο facebook. Απλά το πόσταρα, χωρίς κάποιο σχόλιο ή κάτι παραπάνω. Απλά κόλλησα την εικόνα στο wall μου. Η συζήτηση που ακολούθησε είναι από μόνη της μια μικρή απόδειξη του γιατί το TIME είχε κάθε δίκιο να τον βάλει #1 influencial άνθρωπο στον κόσμο. Η working theory αυτή τη στιγμή είναι πως είναι αδύνατον να αναφερθεί κάτι για τον Κάνυε και να μην ακολουθήσει αναμπουμπούλα.

Stylist

Και εδώ η Κιμ, σε ένα τέλειο εξώφυλλο του Stylist.

Berlin Weltkunst

Περνάμε στο Γερμανικό section του άρθρου, και πρώτα ας μιλήσουμε για τέχνη.

Uni Spiegel

Τώρα ας μιλήσουμε για πολιτική. Στο εξώφυλλο μια πολιτική γελοιογραφία του Βαρουφάκη από τον λατρεμένο Τόμερ Χάνουκα.

Suddeutsche Zeitung Magazin

Χρώματα *κάνει κύκλους*

The Accidental Hipster

Έπος. Το μοιράζουν πουθενά αυτό μαζί με τα free press μήπως

Printed Pages

Φέρτε μια μπύρα στον αδερφό μας.

Goodwood

Αγγλικό περιοδικό για premium πράγματα στη ζωή, ξέρεις, απλές απολαύσεις, άλογα, γκολφ, αεροπλάνα, γιωτ, και άλλα τέτοια. Το εξώφυλλο πάντως είναι εξωφυλλάρα. Σαν κάτι να προσπαθεί να υπονοήσει.

39null

Έχουμε περάσει στο R-rated κομμάτι του άρθρου, είναι ξεκάθαρο αυτό.

Momma Tried

Η μαμά τα κατάφερε.

Adbusters

Πολιτικοκοινωνικό περιοδικό με έμφαση στον αντι-καταναλωτισμό και ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ. Είναι σα να είδαν το πιο πάνω εξώφυλλο του εντύπου για τους διαφημιστές με τη γάτα και να είπαν, ΟΚ, και τώρα ας κεντήσουμε.

Interview

Το Interview πάντα έχει εντυπωσιακές φωτογραφίσεις για τις συνεντεύξεις του, και αυτή εδώ εκτός από τις ωραιότερες τελευταία, ταιριάζει και με τη λογική της Sia να συνεχίζει να κρύβει το πρόσωπό της.

We Are Dublin

Το ήδη κλασικό και πανέμορφο ταξιδιωτικό περιοδικό We Are Here που με lo-fi οπτικά μέσα εστιάζει κάθε φορά σε μια πόλη, τώρα επισκέπτεται το Δουβλίνο.

Esquire, το Σιγκαπούρειο

Πρώτον τέλειο, δεύτερο θα μπορούσε να είναι κι αυτό μια εναλλακτική εκδοχή εξωφύλλου για τη Sia.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

The New York Times Magazine

Δεν είναι photoshop. Δεν είναι photoshop. Δεν είναι photoshop. Δεν είναι photoshop. Δεν είναι photoshop. Δεν είναι photoshop. Δεν είναι photoshop. Δεν είναι photoshop. Δεν είναι photoshop. Δεν είναι photoshop. Δεν είναι photoshop.

(Για περισσότερα φανταστικά εξώφυλλα περιοδικών, όρμα στο coverjunkie.)