GAME OF THRONES

O Liam Cunningham μας μιλά για τη συνάντηση που περίμενες (και περίμενε κι αυτός)

Ο Onion Knight μας μίλησε για White Walkers, δράκους και την ένταση μεταξύ #TeamJon και #TeamDany.

Ο Ser Davos Seaworth δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει κάτι που έχουν οι περισσότεροι χαρακτήρες στο Westeros – εκείνη τη γκρίζα ζώνη που τους επιτρέπει να ξεπερνούν τους ηθικούς τους φραγμούς. Ο Onion Knight έχει περάσει από σαράντα κύματα (συγνώμη, έπρεπε) για να γίνει τελικά το δεξί χέρι του Jon Snow, αλλά ο ρόλος μοιάζει να τον περίμενε από καιρό. Αυτός ο βασιλιάς τουλάχιστον τον ακούει – και δεν αποκλείεται αυτό να του σώσει και τη ζωή κάποιες φορές. Ειδικά παρουσία μιας αρκετά ανυπόμονης ιδιοκτήτριας δράκων.

Ο Liam Cunningham μας μίλησε αποκλειστικά για τις φετινές περιπέτειες του Davos, την απειλή στην πόρτα του Westeros και την πρώτη συνάντηση γιγάντων της σειράς.

Προσοχή. Ακολουθούν spoilers μέχρι και το 3ο επεισόδιο της 7ης σεζόν, ‘The Queen’s Justice’.

Ο Davos έχει αντιληφθεί το μέγεθος αυτού που αντιμετωπίζουν;

LC: Δεν έχει δει με τα μάτια του τα πλάσματα αυτά, τι είναι οι White Walkers, αλλά έχει μάθει αρκετά από τον Jon ώστε να ξέρει ότι χρειάζεται να διαπραγματευθούν – να μιλήσουν σε κόσμο και ουσιαστικά να συγκεντρώσουν δυνάμεις. Έχει αρκετό μυαλό για να αντιληφθεί ότι δε θα μπορέσουν να τα βάλουν με έναν στρατό 100.000 νεκροζώντανων που θανατώνονται εξαιρετικά δύσκολα και δεν έχουν τα όπλα για να τους σκοτώσουν μόνοι τους.

Οπότε βρίσκονται αναγκαστικά σε μια κατάσταση που κάτι πρέπει να γίνει και κάποιος πρέπει να αναλάβει την ηγεσία όλου αυτού. Δε πρόκειται να είναι η Cersei και δεν πρόκειται να είναι η Daenerys – βρίσκεται περισσότερο ή λιγότερο η καθεμία σε μακάρια άγνοια. Ο Jon έχει δει αυτά τα πράγματα και πρέπει να το καθοδηγήσει όλο αυτό. Δε μπορεί να το κάνει μόνος του – μόλις έγινε βασιλιάς. Οπότε πρέπει να πάει νότια και ο Davos πηγαίνει μαζί του.

Στο Dragonstone.

LC: Ναι, σπίτι μου σπιτάκι μου! Είχε υπάρξει εκεί για 17 χρόνια. Είναι το παλιό του σπίτι, εκεί που έχασε τα δάχτυλά του. Και τώρα είναι πίσω μαζί με τον Jon. Νομίζω το πιο ενδιαφέρον κομμάτι είναι ότι ο κόσμος περίμενε 7 σεζόν τη συνάντηση του Jon με τη Daenerys. Δε θα ήταν παράλογο να πούμε ότι υπάρχει σεξουαλική σχεδόν ένταση μεταξύ τους πριν καν συναντηθούν. Αυτό οφείλεται στην καταπληκτική αφήγηση και το φοβερό γράψιμο – το γεγονός, δηλαδή, ότι ο κόσμος ήθελε να το δει αυτό. Αλλά όχι υπό αυτές τις συνθήκες.

Τώρα εξαρτώνται ήδη τρομερά ο ένας από τον άλλον. Πρέπει να είναι το πιο παράξενο πράγμα στον κόσμο για τον Jon Snow να μπαίνει σε ένα δωμάτιο και να χρειάζεται μια γυναίκα που δεν έχει συναντήσει ποτέ ξανά, ώστε να σωθούν οι ζωές και των δύο αλλά και των ανθρώπων που προστατεύουν και εκπροσωπούν. Είναι πολύ δραματικό.

Τι είναι καινούριο για τον Davos φέτος;

LC: Συναντά δράκο για πρώτη φορά. Δεν έχει δει δράκο ποτέ ξανά!

Πώς είναι να δουλεύεις με δράκο;

LC: Είναι αλλόκοτο! Ναι, είναι ένα πράσινο κουστούμι με ένα κοντάρι και μια μπάλα του τέννις στην άκρη. Δε χρειάζεται να έρχομαι σε επαφή πολύ μαζί τους. Η Emilia [Clark] είναι αγία γιατί έχει τεράστια δουλειά φέτος μαζί τους και αυτό απαιτεί αντοχή, μαζί με καλή φαντασία.

***

Μείνετε συντονισμένοι κάθε Κυριακή ξημερώματα, ταυτόχρονα με την Αμερική, και σε prime time προβολή κάθε Δευτέρα στις 22.00 στο Novacinema4HD. Ο νέος κύκλος θα είναι διαθέσιμος, αμέσως μετά την προβολή κάθε επεισοδίου, και μέσω των υπηρεσιών Nova On Demand και Nova GO.