GAME OF THRONES

Game of Thrones: Τα γυρίσματα μαρτυρούν μια μεγάλη αντιπαράθεση

Απλή ασυμφωνία χαρακτήρων.

Από τα μέσα Οκτωβρίου οπότε και ξεκίνησαν τα γυρίσματα της 8ης και τελευταίας σεζόν ‘Game of Thrones’ μέχρι σήμερα, τα περισσότερα (*γκουχ* καυτά *γκουχ*) νέα μας έχουν έρθει κυρίως από τη Βόρεια Ιρλανδία και τα σετ του Winterfell. Τώρα θα σε ταξιδέψουμε μέχρι το Dubrovnik της Κροατίας όπου βρίσκεται το King’s Landing, η φανταστική πρωτεύουσα των Επτά Βασιλείων και πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της ηπείρου.

Το HBO είχε πάντα μεγαλύτερη δυσκολία να κρύψει τις εξελίξεις στη συγκεκριμένη περιοχή γυρισμάτων σε σχέση με οπουδήποτε αλλού, γιατί αυτά που κάνουν το King’s Landing ξεχωριστό είναι οι εξωτερικές τοποθεσίες του. Εσύ όμως έχεις ακόμα την ευκαιρία να αντισταθείς.

Παρακάτω ακολουθούν spoilers.

Την πρώτη φορά που ο Jon είδε τη Cersei Lannister, ξύριζε ακόμα το χνούδι πάνω απ’ τα χείλη του κι έτρωγε κάζο από τον Robb γιατί «δεν είχε γνωρίσει ακόμα κορίτσι που να του αρέσει περισσότερο απ’ τα μαλλιά του». Τη δεύτερη φορά πήγε μέχρι το Dragonpit για να την πείσει να συμφωνήσει σε εκεχειρία ώστε να αντιμετωπίσουν μαζί την απειλή των White Walkers. Η τρίτη φορά θα είναι και η φαρμακερή γιατί η Cersei τον έχει ήδη προδώσει καλώντας τον Χρυσό Λόχο να υπερασπιστεί το δικαίωμά της στη βασιλεία, και μια τέτοια κίνηση δεν μπορεί να μείνει κρυφή για πολύ.

Τα The Dubrovnik Times και DubrovnikNet απαθανάτισαν τη νέα τους συνάντηση στο Bokar Fortress, μαζί με το μαλλί του Snow που ανεμίζει ξανά (r.i.p. manbun) και την ακόμη πιο θωρακισμένη τουαλέτα της Cersei που δεν έχει έρθει για να παίξει.

H Michelle Clapton που σχεδιάζει τα κουστούμια της σειράς ετοιμάζεται για το 5ο της Emmy.

Στο σετ βρισκόταν και ο Hafþór Júlíus Björnsson που υποδύεται το Βουνό, όπως και φρουρά των Lannister.

Στη σκηνή που γυριζόταν, η σημαία του βασιλικού οίκου κυμάτιζε ακόμα περήφανα, ωστόσο με τη συγκεκριμένη μέρα να είναι η τελευταία για το καστ στην Κροατία, οι πιθανότητες λένε ότι ο επίλογος για την πρωτεύουσα έχει ήδη γραφτεί στο προηγούμενο διάστημα. Το ‘Game of Thrones’ άλλωστε, όπως και οι περισσότερες μεγάλες παραγωγές, γυρίζει ακανόνιστα τις σκηνές του, μεταπηδώντας από επεισόδιο σε επεισόδιο αναλόγως με τον προγραμματισμό που καθορίζεται από υλικοτεχνικούς και οικονομικούς παράγοντες.

Με τον Jon να μιλά ανοιχτά στη Cersei πέρσι για τη συμμαχία του με τη Daenerys μιας πάσχει από οξεία ειλικρινίτιδα που τον αποτρέπει απ’ τη λήψη έξυπνων αποφάσεων, αμφιβάλλουμε ότι θα βρισκόταν μαζί της για κάποια σκοτεινή, διπλοπρακτορική σύμπραξη. Ίσως προσπαθεί να την πείσει για τελευταία φορά να τους βοηθήσει; Ίσως τον κάλεσε για να τον συλλάβει τελικά; Ποια είναι η δική σου θεωρία;

* Το ‘Game of Thrones’ θα επιστρέψει το 2019.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Γιατί το πλάνο της Cersei είναι καταδικασμένο να αποτύχει
Όλα όσα ξέρουμε για τις 5 spin-off σειρές
Ο George R.R. Martin μαρτύρησε την 1η spin-off σειρά
9 απαραίτητα πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον 8ο κύκλο ‘GoT’
Ξέρουμε πού διαδραματίζεται η 1η σκηνή της πρεμιέρας (και εγκρίνουμε)
Έχουμε το πρώτο μεγάλο σπόιλερ του 8ου κύκλου ‘Game of Thrones’