HOMELAND

Homeland S07E07: Αυτό με τις ανώμαλες ερωτικές σχέσεις

Όσα άβολα είδαμε στο νέο επεισόδιο της έβδομης σεζόν, με τίτλο 'Andante'. Μπράβο παιδιά, ωραίο λογοπαίγνιο στον τίτλο, γελάσαμε.

Το να βλέπεις την Carrie γυμνή, μετά από σεξ, αγκαλιά με την κόρη της την ώρα που έχουν μπει πάνοπλοι άνδρες στο σπίτι, είναι πάρα πολύ φυσιολογικό για το Homeland. Είναι αν δεν κάνω λάθος η δεύτερη φορά που η μικρή με τα χιλιάδες ψυχολογικά βλέπει να κάνουν έφοδο στο σπίτι που κοιμάται. Γιατί σπίτι κανονικό δεν έχει. Κάτι σαν τον Eminem από την εποχή 8 mile Novara street. Εμένα βέβαια πάλι μου θύμισε και λίγο κάτι από παλιά ελληνική ταινία, με το Τμήμα Ηθών να μπαίνει και να κάνει τσακωτούς την μοιχαλίδα με τον εραστή της.

Μόνο που εδώ δεν ήταν το τμήμα ηθών και ο εραστής είναι κατά πάσαμ πιθανότητα ένας χαφιές μέσα στο FBI. Κι αν υπήρχαν έστω κάποιες αμφιβολίες για το αν παίζει βρώμικα ο συγκεκριμένος, μετά τα όσα έμαθε από την πρώην του η Carrie και μετά από την ταύτιση των ταξιδιών του με την Simone, θα είναι λίγο δύσκολο να γυρίσει η πλοκή υπέρ του. Εκτός κι αν αποκαλυφθεί ότι η Simone ήταν στόχος από πάντα κι αυτός την παρακολουθούσε. Αλλά γιατί τα ψέμματα στην Carrie; Οπότε προχωράμε με το σενάριο που επικρατεί. ΧΑΦΙΕΣ.

Το θέμα είναι ότι η Simone θα καταθέσει σε μερικές ημέρες μπροστά στην επιτροπή και ο δικαστής δεν ψήθηκε από όσα του είπε ο Saul για να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης. Η Πρόεδρος είναι ενήμερη αλλά έχει τα χέρια της δεμένα. Δεν ξέρω αν θα πάμε σε μια σεζόν που θα τρέξει τα επόμενα επεισόδια για τα δύο – τρία 24ωρα που απομένουν μέχρι την απολογία της Simone αλλά έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε αν θα προλάβουν την κρίση πριν αυτή ξεσπάσει ή όχι.

Πάμε λίγο όμως να τα δούμε ένα ένα, ξεκινώντας με την αγαπημένη μας ξανθιά.

Τι στο διάβολο ρε Carrie;

Αρχικά, να χειροκροτήσω τους σεναριογράφους που σε αυτό το επεισόδιο η τρέλα της Carrie δεν οδηγεί σε κάποιο ηλιθιώδες κατασκοπικό λάθος σαν τότε που την έπιασαν να κλέβει. Εδώ η Carrie τα έχει κάνει τόσο χάλια στην προσωπική της ζωή που οδηγείται μόνη της σε αδιέξοδο για το πού να μείνει με την Franny. Λεφτά δεν έχει, φίλους δεν έχει κι εκεί που νόμιζα ότι θα πάει να μείνει στον Max γιατί, γιατί όχι, εκείνη αποφασίζει να πάει σπίτι του οχτρού.

Ο Saul την έσωσε από μία κατάσταση που δεν ξέρουμε πώς θα εξελισσόταν. Γιατί ο Dante είχε πλέον καταλάβει ότι ήταν και ο ίδιος στόχος και έμοιαζε αρκετά ικανός ακόμα και στο να εξουδετερώσει την Carrie αν χρειαζόταν. Το θέμα είναι ότι η Carrie παράκουσε για άλλη μια φορά τις οδηγίες του Saul και δεν είναι βέβαιο ότι εκείνος θα σταθεί στο πλευρό της. Αν και, όπως αποδείχτηκε, τις πιο σημαντικές πληροφορίες για να λυθεί το μυστήριο, τις έδωσε η Carrie.

Τώρα, όσον αφορά τις προτιμήσεις της Carrie σε επίπεδο ανδρών, αυτό είναι κάτι που πιθανότατα θα πρέπει να το διερευνήσουμε σε ένα ξεχωριστό κείμενο. Γιατί αν πιάσουμε έναν έναν εκείνους που έχει κάνει sex η Carrie στην σειρά, θα έχουμε πρόβλημα. Κι αυτό γιατί οι τρεις είναι ήδη νεκροί και ο μόνος φυσιολογικός ζει τη ζωή του ήρεμος κάπου στο Βερολίνο.

Η Keane στα χειρότερά της

Την λυπήθηκα λίγο την Keane σε αυτό το επεισόδιο. Γιατί αυτή η δυναμική γυναίκα που γνωρίσαμε στην αρχή της προηγούμενης σεζόν μοιάζει τώρα πάρα πολύ ευάλωτη. Το να χάσει τον Wellington είναι ένα τεράστιο πλήγμα για εκείνη, ακριβώς γιατί όλοι οι άνθρωποι σε αντίστοιχες θέσεις έχουν όλη την πληροφορία, όλες τις επαφές, όλη τη ζωή ενός Προέδρου στα χέρια τους. Κι όταν αποφάσισε να τον συναντήσει για να του αλλάξει γνώμη, ομολογώ ότι το υπονοούμενο ενός έρωτα από μεριάς Wellington για την Keane, μου χάλασε λίγο το γλυκό. Δεν το περίμενα και η εικόνα και μόνο αυτών των δύο, δεν μου πολυαρέσει.

Δείχνει όμως την αφοσίωση του Wellington στην Πρόεδρο και το πού θα ήταν διατεθειμένος να φτάσει για εκείνη. Προς το παρόν παραμένει δίπλα της, παρά το γράμμα παραίτησής του, και έχουν μπροστά τους έναν μικρό Γογλγοθά. Δεν αποκλείεται η Keane, μετά κι από αυτή την αποκάλυψη του ειδυλλίου, να τον υπερασπιστεί ακόμα πιο σθεναρά αν προλάβει να τον ξεμπροστιάσει η παλιά του ερωμένη.

Ο Saul που αγαπήσαμε

Ο μόνος που κάνει πραγματικά δουλίτσα στην σειρά είναι ο Saul. Πιάνει τον Max με συνοπτικές διαδικασίες και τον προσθέτει στην ομάδα δράσης του. Κι όταν οι υπόλοιποι ενώνουν τα κομμάτια του παζλ για λογαριασμό του, είναι εκείνος που στέκεται στο διαμέρισμα του Dante με ύφος επικριτικό για το παλιό του προτεζέ. Νωρίτερα έχει φάει χυλόπιτα από τον δικαστή και έχει ενημερώσει και την Keane ότι η κατάσταση ίσως είναι εκτός ελέγχου.

Ο Saul σε αυτή τη φάση είναι ο πιο ουσιαστικός παίκτης στην σκακιέρα. Κι εκείνος που πιθανότατα θα βγάλει το φίδι από την τρύπα προτού ο Wellington γίνει ρεντίκολο ή λίγο αφότου γίνει. Είναι όμως σημαντικό να δούμε πώς θα εξελιχθεί η ιστορία μας με τους Ρώσους γιατί μπορεί εμάς να μας ενδιαφέρει προς το παρόν να αθωωθεί ο Wellington αλλά αυτό δεν θα σημαίνει απαραίτητα κι ότι ξεμπερδέψαμε με τους χαφιέδες των Ρώσων.

Εύχομαι ειλικρινά στα επόμενα επεισόδια να ξεμπερδεύουμε γρήγορα με την δικαστική διαμάχη και να πάμε σε ένα κυνηγητό κατασκόπων μέχρι την σύλληψη του Yevgeny.

Οι περιπέτειες του MAX S01E07

Για άλλη μια φορά καταλύτης ο ήρωας του spin off μας. Παρότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο από τον Saul, ήταν εκείνος που απέδειξε ότι ο Dante είναι σπιούνος. Μόνο με μια μικρή πληροφορία από την Carrie. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΑΡΑ, Ε; ΠΟΙΟΣ;

Η συνέχεια τη Δευτέρα το βράδυ αποκλειστικά στο FOX.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.