HOMELAND

Homeland S07E12: Όλα τσάμπα πάνε στην τελική

Όσα αποκαρδιωτικά είδαμε στο φινάλε της έβδομης σεζόν του Homeland.

Στην 7η σεζόν η Carrie θυσίασε την προσωπική της ζωή, την κόρη της και τελικά την ψυχική υγεία της. Γιατί; Για να σώσει τη δημοκρατία στη χώρα της, για να μείνει στο θρόνο της η εκλεγμένη Πρόεδρος των ΗΠΑ. Ξέρεις, αυτή που παραιτήθηκε τώρα που επιτέλους είχε όλη την εξουσία και την ικανότητα να κυβερνήσει, έτσι ακριβώς όπως έπρεπε να το κάνει. Και δεν λέω, ίσως να μην είναι και τόσο κακός αυτός ο Αντιπρόεδρος στα νέα του καθήκοντα. Μας έδωσε άλλωστε την ατάκα του επεισοδίου με αυτό το “get the fuck out of my White House”.

Αλλά γιατί να παραιτηθεί η Keane;

 

Για να πούνε στους Trumpικούς ότι καμιά φορά η παραίτηση είναι ο δρόμος μπροστά στην δημοκρατία; Γιατί έληγε το συμβόλαιο της ηθοποιού; Γιατί δεν υπήρχε λόγος να κρατάμε έναν πρωταγωνιστή στο καστ αν είναι να στρέψουμε την σειρά μακριά από τον Λευκό Οίκο; Δεν νομίζω να πάρουμε ποτέ απάντηση. Αλλά το πώς έκλεισε το τελευταίο επεισόδιο της έβδομης σεζόν, μόνο προβληματισμό μπορεί να φέρει στους φαν της σειράς για το τι θα επακολουθήσει.

Η σειρά έχει ακόμα μία ιστορία να πει στην τελευταία της σεζόν. Κι ακόμα κι αν μας είχαν διαβεβαιώσει ότι θα παραμείνουμε στις ΗΠΑ και για αυτή την σεζόν, εγώ πολύ αμφιβάλλω γιατί υπάρχουν ήδη πολλά site που μιλούν για μετάβαση στο Ισραήλ και μάλιστα σε χρονική απόσταση από το σήμερα.

Πριν πάμε να δούμε τι έγινε στο επεισόδιο και πού μας αφήνει η σειρά ενόψει νέας σεζόν, ας δώσουμε και ένα χειροκρότημα στους δημιουργούς για όσα έγιναν στην Ρωσία.

Η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία και η Carrie κατάφερε να δώσει στον Saul όσο χρόνο χρειαζόταν για να δραπετεύσει με το πολυπόθητο λάφυρο. Το χαμόγελο που ρίχνει στον Yevgeny την ώρα που ακούει στο αυτί της από τον MAXαρο ότι είναι όλοι ασφαλείς, είναι ό,τι πιο δυνατό είδαμε στο επεισόδιο. Η Carrie που έχει κερδίσει την μάχη είναι η καλύτερη Carrie που θα μπορούσαμε να φανταστούμε.

Τα κάναμε Ρώσικη σαλάτα

Η ένταση του προηγούμενου επεισοδίου, συνεχίστηκε για καλή μας τύχη και στην αρχή αυτού του επεισοδίου. Με την Carrie να τρέχει για την πρεσβεία για να βρει εκεί καταφύγιο και την Simone να φεύγει παρέα με τον Saul προς το αεροπλάνο της σωτηρίας. Με την Μόσχα να έχει ένα ανοιχτό αντάρτικο στους δρόμους της, τίποτα δεν θα μπορούσε να πάει φυσιολογικά. Η Carrie δεν φτάνει ποτέ στην Πρεσβεία, ο οδηγός του αυτοκινήτου της παρότι προσκρούει στα αστυνομικά, ξεφεύγει και φτάνει στην σωτηρία. Την ίδια ώρα δεν αφήνουν τον Saul να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο και όλα φαίνεται να πάνε στραβά. Για μερικά δευτερόλεπτα χάρηκα λίγο ότι θα τους πιάνανε όλους μαζί και θα περνάγαμε μια σεζόν μούρλια στην Μόσχα. Αλλά όχι.

Με την Simone στον αέρα και τον Saul να γνωρίζει ότι θυσιάζει την Carrie για χάρη του σχεδίου, η μικρή μας Ρωσική κρίση φτάνει στο τέλος της. Αναγνωρίζονται όλοι ως ήρωες από την Πρόεδρο, η Simone καταθέτει και η Carrie κλείνεται σε ένα ωραίο πανδοχείο που της σερβίρουν κουνουπίδι και καρότο στιφάδο. Ομολογώ ότι περίμενα πιο δραματική την τιμωρία της Carrie από τον Yevgeny αν και η απειλή να χάσει το μυαλό της, ήταν σημαντική για κάποιον που έχει παλέψει με κάθε τρόπο να μην χάσει τα λογικά του.

You’ re only King for a day

Η Keane είχε πλέον την αποδοχή του κόσμου, το σκάνδαλο πέρασε και μάλιστα διαφαινόταν και μία περίοδος χάριτος για εκείνη και την κυβέρνησή της ώστε να κάνει και λίγη δουλίτσα στο εσωτερικό των ΗΠΑ γιατί πολύ τα έριξε όλα στον κόκκορα. Η Πρόεδρος όμως αποφασίζει να παραδόσει την σκυτάλη σε άλλον. Όχι απαραίτητα γιατί ο Αντιπρόεδρος έδειξε με την πυγμή του ότι το αξίζει, όχι γιατί της είπε ότι επιτέλους κάποιος πρέπει να είναι υπεράνω κομμάτων αλλά γιατί εκείνη ένιωσε ότι πολώνει την Αμερική με τις επιλογές της και με την παρουσία της στο Οβάλ γραφείο.

Αν βέβαια σκεφτείς τι τραβήξαμε στην προηγούμενη και αυτή τη σεζόν για να είναι η Keane Πρόεδρος. Αν συνειδητοποιήσεις πόσοι πέθαναν για να μείνει στην εξουσία, τότε θα σκεφτείς ότι είναι όλα ανώφελα. Όσες μάχες κι αν κερδίσει η Carrie, για ποιον θα τις κερδίσει; Γιατί έχασε την κόρη της και τα λογικά της; Γιατί έφτασε τον εαυτό της σε αυτό το σημείο; Αυτό ακριβώς που την ρωτούσε η αδερφή της, την ρωτάμε τώρα εμείς;

Θα μου πεις, σώθηκαν από τον Yevgeny και το δίκτυο των fake news. Απεκατέστησαν την αλήθεια για όσα είχαν γίνει στην πατρίδα τους. Και έφτασαν να επιβάλλουν αυστηρά μέτρα εναντίον της Ρωσίας, κάτι που έρχεται σε πλήρη αρμονία με όσα συμβαίνουν τώρα στον κόσμο. Αλλά δεν είναι λίγο τσάμπα ολα αυτά;

Η επόμενη μέρα για τον Saul και την Carrie

Ο Saul έκανε τα πάντα για να την φέρει πίσω. Κατάφερε μέχρι και τον διαβόητο Gorin (ποιος είναι αυτός;) να βάλει στη λίστα των ανταλλαγμάτων για να φέρει πίσω την Carrie. Την δική του αγαπημένη η οποία μετά από 7 μήνες χωρίς τα φάρμακά της δεν είναι καν σε θέση να τον αναγνωρίσει. Δεν είναι καν σε θέση να επικοινωνήσει με τον γύρω κόσμο. Και δεν μπορείς παρά να αναρωτιέσαι; Μήπως ήταν ώρα να χάσουμε την Carrie; Μήπως δεν έπρεπε ποτέ να την φέρουν πίσω; Τόσοι και τόσοι πεθαίνουν, τόσοι και τόσοι θυσιάζονται στο καθήκον.

Δεν θέλω μία σεζόν που η Carrie θα άγεται και θα φέρεται σαν τον Quinn πριν δύο σεζόν. Δεν θέλω μια κατεστραμμένη Carrie. Θέλω μία δυναμική Carrie να αναλάβει μία αποστολή κάπου εκτός των ΗΠΑ και παρέα με τον Saul να φτάσουν σε ένα λυτρωτικό φινάλε. Ένας από τους δυο τους πρέπει να πεθάνει. Δεν μπορεί να κάνεις αυτή τη δουλειά, σε αυτή την ένταση και να την γλιτώνεις.

Ο κόσμος είναι πολύ άδικος για να είναι ακόμα ζωντανοί οι δύο ήρωές μας. Και αν ισχύουν τα σενάρια για Ισραήλ, ανυπομονώ απλά ο Saul να επιστρέψει κοντά στην αδερφή του για μερικά ακόμα αγωνιώδη επεισόδια. Δεν μπορούν να κάτσουν ήσυχοι αυτοί οι δύο και δεν πρέπει να κάτσουν ήσυχοι. Όχι τώρα, όχι στην τελευταία σεζόν.

Η σειρά μάς έμαθε στο να σκοτώνει όσους έμπλεξαν με την Carrie. Για να δούμε αν θα διατηρήσουμε αυτό το μοτίβο και στην επόμενη σεζόν.

Οι περιπέτειες του MAX S01E12

Αποχαιρετάμε τον MAX και το μικρό μας spin off με ένα τεράστιο μπράβο που για άλλη μια φορά ολοκλήρωσε μια αποστολή με απόλυτη επιτυχία. Από την πρώτη σεζόν μέχρι και σήμερα είναι ο πιο σταθερός σύμμαχος της Carrie σε κάθε της αποστολή. Μακάρι και του χρόνου να τον δούμε εν δράσει.

Θεού θέλοντος και Δημητρόπουλου επιτρέποντος, θα τα πούμε και στην επόμενη σεζόν με recaps για το Homeland.