ΛΙΣΤΕΣ

20 τεμπέληδες που πάντα ζήλευες

Όλου του κόσμου οι Κυριακές λάμπουν στο πρόσωπό τους.

Τους τεμπέληδες πολλοί εμίσησαν στην πραγματική ζωή, στις οθόνες όμως είναι εκεί για να τους αγαπάμε. Όσο πιο easy going τόσο πιο πολύ.

O Βηλφεγώρ ήταν ο δαίμονας της οκνηρίας, του πρώτου από τα θανάσιμα αμαρτήματα, και εδώ μαζέψαμε 20 αγαπημένους χαρακτήρες που τον κάνουν περήφανο.

The Dude

Το μόνο που ήθελε ο Dude από τη ζωή ήταν να μην φύγει εκείνο το χαλί που έδενε τόσο ωραία το δωμάτιο. Οι φαν με γούστο σίγουρα καταλαβαίνουν τι ακριβώς εννοεί. Για να πάρει πίσω το χαλί αναγκάστηκε να ξεφύγει από τη ρουτίνα του χωρίς όμως να χάσει το αυτό το μοναδικό easy going στυλ ουδεμία στιγμή.

Al Bundy

Αν υπήρχε αγώνας βαρεμάρας ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας του Al Bundy δεν ξέρουμε ποιος θα τον κέρδιζε. To ‘Married with Children’ είναι από τις καλύτερες χειρότερες απεικονίσεις της mainstream αμερικάνικης -και όχι μόνο, σε παγκοσμιοποιημένη δυτική κοινωνία ζούμε- οικογένειας και οκέι διαλέγουμε Ααλ, γιατί αυτός σου έρχεται πρώτα στο μυαλό..

Homer

Ό,τι είναι o Al Bundy σε άνθρωπο είναι και ο Homer σε καρτούν με περισσότερη δηλωμένη αγάπη στη μάνα και την κόρη και λιγότερη στον γιο.

Garfield

Τα κόμικς του Garfield έγραφαν πάνω στο εξώφυλλο “Για έξυπνα παιδιά” και για χρόνια (παιδικα-προεφηβικά-εφηβικά) προβληματιζόμουν αν πιάνω όσα πρέπει να πιάσω για να θεωρούμαι έξυπνο παιδί. Αυτή η αναμέτρηση με το IQ μου δεν είχε νικητή, αφού ποτέ στο τέλος δεν ήμουν σίγουρη ότι κατάλαβα τα κρυφά νοήματα, που θεωρούσα ότι πρέπει να βρω. Διαβάζοντας πάλι χρόνια μετά, κατάλαβα ότι οκέι το εννοεί, επειδή είναι κυνικό και πάλι όμως δεν θυμάμαι τι καταλάβαινα τότε μέσα στο battle, που έδινα μηνιαία.

Στο προκείμενο όμως. Ο Garfield βαριόταν τη ζωή του, ήταν και γάτα, το ζώο που χρειάζεται 16 ώρες ύπνου την ημέρα, οπότε έχει περίοπτη θέση στη λίστα μας.

Sailor Moon

Η λίστα, όπως ίσως θα έχετε καταλάβει ως εδώ, υποεκπροσωπείται από γυναίκες, γιατί οι περισσότεροι γυναικείοι χαρακτήρες δεν χαρακτηρίζονται τόσο από τεμπελιά όσο από αδιαφορία και κυνικότητα. Μία από τις γυναίκες εκπροσώπους της λίστας είναι η Sailor Moon, η οποία ήταν μεν τεμπέλα, αλλά έσωζε και τον γαλαξία κάθε μέρα.

George Constanza

Υπάρχει και αυτή η κατηγορία χαρακτήρων που βαριούνται που ζουν, αλλά δολοπλοκούν για να τη γλιτώσουν κάνοντας εν τέλει περισσότερη προσπάθεια από όση θα έκαναν, αν απλά έκαναν αυτό που έπρεπε.

Ο George Constanza ήταν ο κολλητός του Jerry Seinfeld στο ‘Seinfeld’ και ήταν ακριβώς αυτό.

Κούσκο

Ο Κούσκο του ‘Ο Αυτοκράτορας έχει Κέφια’ ίσως είναι ο πιο αντιπαθής πρωταγωνιστής σε οποιοδήποτε κινούμενο έχει φτιάξει η Disney. Το καρτούν δημιουργήθηκε πάνω στην Αλλαγή Παραδείγματος που έγινε στα 00s και που οι ήρωες σταμάτησαν να είναι τόσο ιδανικοί. Έχουμε λοιπόν έναν αντιήρωα, που βαριέται τη ζωή του και που παίρνει το μάθημά του, χωρίς βέβαια να αλλάξει χαρακτήρα (γιατί είναι δώρο άδωρο να αλλάξεις χαρακτήρα), όπως θα φανεί και στην κινούμενη σειρά, συνέχεια της ταινίας.  

Ilana

Η Ilana του ‘Broad City’ είναι επάξια εκπρόσωπος των τεμπέληδων του κόσμου έχοντας τελειοποιήσει την τέχνη του να κοιμάται με ανοιχτά μάτια στη δουλειά. Με το πέρας των σεζόν βέβαια γίνεται κυριλέ, όμως όλοι ξέρουμε ότι πρώτα φεύγει η ψυχή.

Shikamaru

Ο Shikamaru είναι ένα είδος χαρακτήρα που συναντάμε συχνά στα άνιμε. Εκείνος που βαριέται να ασχοληθεί, γιατί νιώθει υπεράνω όλων, και όταν έρθει η στιγμή κάνει το χαμό και ανταποκρίνεται στη φήμη που έχει σχηματιστεί γύρω από το όνομά του.

Πάτρικ

Ο Πάτρικ όλη την ώρα κοιμάται, τρώει ή απλά κάθεται. Μένει κάτω από μια πέτρα και στις πρώτες σεζόν το σπίτι του είχε μόνο τα απαραίτητα, πολυθρόνα και τηλεόραση. Στις επόμενες το σπίτι εμποτίζεται με δωμάτια και έπιπλα, η όρεξη για ζωή όμως του Πάτρικ παραμένει ανύπαρκτη.

Floyd

O Brad Pitt είχε μία μικρή, αλλά αξέχαστη κινηματογραφική στιγμή στο ‘True Romance’ ως ο Floyd, που δεν μπορεί να διαχειριστεί τη ζωή από το πολύ μπονγκ.

Λάζαρος

Ο πιο αντιπροσωπευτικός Έλληνας εκπρόσωπος των πιο βαριεστημένων της ποπ κουλτούρας είναι φυσικά ο Λάζαρος.

Ελένη Βλαχάκη

Το ασημένιο μετάλλιο στην ελληνική κατηγορία δίνουμε στην Ελένη Βλαχάκη, που βαριέται να πάρει τα πόδια της, αλλά δεν βαριέται ποτέ να βρίσκει τρόπους, για να αποφύγει να πρέπει να παίρνει τα πόδια της.

Bender και Fry

Το πρωταγωνιστικό δίδυμο του ‘Futurama’ ανήκει επίσης στην κατηγορία “κάνω τα πάντα για να μην κουνιέμαι και μόνο για αυτό θα κουνηθώ”.

Wooderson

Alright.

Alright.

Alright.

Jeff

Ο Jeff του ‘American Dad’ βαριέται που ζει και μπλέκει χωρίς καθόλου να το επιδιώκει σε ανεκδιήγητες περιπέτειες.

Stanley

H όρεξη για ζωή δεν υπήρχε ποτέ και σε κανένα βλέμμα του δώστε-μου-τώρα-τη-σύνταξη Stanley από το ‘Office’.

Και για το τέλος: Snorlax

Δεν θα έχεις τύχη στις μάχες, θα έχεις όμως ένα καταπληκτικό πουφ.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ei8ht και Godfather 4: Τα 13 σίκουελ που (ευτυχώς) δεν γυρίστηκαν ποτέ
15 κλασικά λαβ στόρι που στην πραγματικότητα είναι ιστορίες τρόμου
Quiz: Πόσο καλά θυμάσαι το Karate Kid;