ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Οι X-Men πάνε τηλεόραση

Το νέο πρότζεκτ του FOX έχει πάρει μπροστά.

Με τις φήμες να θέλουν τον Bryan Singer να αποχωρεί προς το παρόν από το franchise των X-Men, το ‘Gambit’ να έχει μπει στον πάγο και τον Hugh Jackman να κλείνει τον κύκλο του μετά το ‘Logan’, το status των X-Men φαινόταν να βρίσκεται στον αέρα.

Τελικά με το ‘Legion’ να είναι μία από τις πιο αναμενόμενες σειρές μας για το ‘17 και το ‘New Mutants’ να ξεκινάει αισίως γυρίσματα τον Μάιο εκτός απροόπτου, το σύμπαν φαίνεται να πατάει πιο γερά στα πόδια του απ’ ότι νομίζαμε. Όσο γερά μπορεί να πατάει κάτι που έχει κάνει δύο soft reboots τα τελευταία χρόνια, βέβαια.

Για όσους όμως πίστευαν σαν κι εμάς ότι οι X-Men ανήκουν στην τηλεόραση και τις δυνατότητες ανάπτυξης και εμβάθυνσης που επιτρέπει το συγκεκριμένο μέσο, τα καινούρια νέα είναι καλά.

Ο δημιουργός του ‘Burn Notice’, Matt Nix, μίλησε σε event της Television Critics Association για τη νέα σειρά X-Men που ετοιμάζει και τη σχέση της με το κινηματογραφικό σύμπαν.

“Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες για τις οποίες θα με δολοφονούσαν, θα έλεγα ότι κάποιος που είναι φαν των ταινιών – κυρίως των ταινιών δηλαδή, αλλά και των κόμικ – δε θα αποπροσανατολιστεί στο πώς κολλάει η σειρά στη μυθολογία. Και τις ταινίες να κοιτάξεις, δεν μπαίνουν όλα στη σειρά με τέλειο τρόπο. Οπότε δεν είναι ότι τη βάζω σε συγκεκριμένη θέση με τρόπο τυποποιημένο, αλλά αν σου αρέσει ο κόσμος των ταινιών, υπάρχουν ξεκάθαρες αναφορές σ’ αυτόν, σίγουρα υπάρχει στο ίδιο σύμπαν”.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η επόμενη ερώτηση σχετιζόταν με τους χαρακτήρες που έχουμε ήδη αγαπήσει και το κατά πόσο οι χαρακτήρες της σειράς θα είναι ορίτζιναλ.

“Χωρίς να μπω λεπτομέρειες ξανά, η σειρά έχει σχεδιαστεί με τρόπο που βάζει στην άκρη ερωτήσεις τύπου “Πού είναι ο Wolverine;”. Πρέπει να απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις και επειδή δεν ήθελα να κάνω κάτι τύπου “Ο Wolverine είναι off-screen”, η σειρά υπάρχει σε έναν κόσμο που αυτές οι ερωτήσεις απαντώνται χωρίς να χρειάζεται να αναφερθείς σε πολλά ονόματα ή να ξοδέψεις χρόνο πάνω σ’ αυτό”.

“Οπότε σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχουν πολλοί χαρακτήρες που μπορώ να χρησιμοποιήσω, και χρησιμοποιώ κάποιους απ’ αυτούς, αλλά κάποιους άλλους τους εφευρίσκω. Αλλά τα πάντα είναι δημιουργημένα βάσει της ήδη υπάρχουσας μυθολογίας. Όταν έκανα pitch τη σειρά, έκανα pitch για κάποιους χαρακτήρες που δεν εμφανίζονται πουθενά στη μυθολογία, αλλά οι άνθρωποι της Marvel, όταν άρχισα να περιγράφω, έκαναν νεύματα κατανόησης ο ένας στον άλλον. Ήταν σαν να λένε, “Α, βλέπω τι κάνει, ναι”. Οπότε συνέχισα έτσι”.

Μπορεί να μας λείψουν τα γνώριμα πρόσωπα ή άλλοι χαρακτήρες που θα θέλαμε να δούμε, αλλά ίσως δεν πρέπει να φοβόμαστε μπροστά στο καινούριο. Ο Nix είναι φαν και έχει κι ο ίδιος απαιτήσεις από τον εαυτό του.

“Είναι όπως αυτό που λένε πολλοί που συμμετέχουν στο franchise του Star Wars, ότι όταν το κάνεις έχεις μια αίσθηση σεβασμού. Δε θες να κάνεις τα ίδια ξανά και ξανά τα ίδια που έχουν κάνει όλοι οι άλλοι, αλλά την ίδια στιγμή, έχεις συνείδηση της σημασίας του. Χρωστάω κάτι στον 10χρονο εαυτό μου αυτήν τη στιγμή. Και θέλω να το σεβαστώ αυτό. Για το παιδί που διαβάζει εμμονικά κόμικ, θέλω να υπάρχει κάτι ανταποδοτικό γι’ αυτόν, να πει ότι δε σπατάλησε τον χρόνο του”.