ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Τα αριστοτεχνικά ψέµατα συνεχίζονται

Σεναριακές ανατροπές και περισσότερο σασπένς υπόσχεται η δεύτερη σεζόν του υπερεπιτυχηµένου 'Βig Little Lies'.

Ενα ειδυλλιακό καλιφορνέζικο προάστιο µε απέραντη θέα στον ωκεανό, επιτυχηµένους ανθρώπους, πλούτο σε αφθονία και ιδανική καθηµερινότητα. Το γυαλί της λαµπερής επιφάνειας διαρρηγνύεται από µια δολοφονία που φέρνει σε θέσεις µάχης πέντε ξεχωριστές γυναίκες και τις οικογένειές τους σε επτά επεισόδια. Η απάντηση στον αστυνοµικό γρίφο δεν δίνεται παρά στα τελευταία λεπτά του φινάλε.

Οι υπέροχες τοποθεσίες, το αλάνθαστο τάιµινγκ στο σασπένς και οι ταιριαστές ερµηνείες των πρωταγωνιστών κράτησαν στον αφρό της τηλεθέασης τη µίνι σειρά του HBO ‘Big Little Lies’ (είναι βασισµένη στο οµότιτλο µπεστ σέλερ της Λιάν Μοριάρτι), που ξεπέρασε τη σκόπελο της αλά σαπουνόπερα θεµατικής του σεναρίου χάρη στους επιδέξιους χειρισµούς του σκηνοθέτη Ζαν-Μαρκ Βαλέ και τις χαρισµατικές έως και ζηλευτά λαµπερές παρουσίες των Νικόλ Κίντµαν, Ρις Γουίδερσπουν, Σεϊλίν Γούντλεϊ και Λόρα Ντερν. Τα οκτώ βραβεία Emmy από 16 υποψηφιότητες -σαρωτικός επίλογος στα επεισόδια που το διεθνές κοινό παρακολούθησε µε ευλάβεια την περασµένη άνοιξη- οδήγησαν µε µαθηµατική ακρίβεια στην ανανέωση της σειράς για δεύτερη σεζόν, είδηση που επιβεβαιώθηκε µόλις την περασµένη βδοµάδα, λίγο πριν από την ανακοίνωση των έξι υποψηφιοτήτων της στις Χρυσές Σφαίρες που θα δοθούν στις 7 Ιανουαρίου.

Το ‘Big Little Lies’ έκλεψε τις εντυπώσεις µε ονόµατα που βραβεύτηκαν και συνεχίζουν να διεκδικούν διακρίσεις -µην ξεχνάµε τη µάτσο ανατριχιαστική ερµηνεία του Αλεξάντερ Σκάρσγκααρντ στο πλευρό της Νικόλ Κίντµαν- προς έκπληξη των ανταγωνιστικών σειρών που τώρα διεκδικούν επαναφορά της ψηφοφορίας για τις τηλεοπτικές υποψηφιότητες. Τα 8 ‘Χρυσά’ που διεκδικεί τώρα το µεγάλο χιτ του HBO δεν αφορούν πλέον µια σειρά περιορισµένης διάρκειας, αλλά µια σειρά µε συνέχεια που πιθανόν θα απλωθεί στη σεζόν 2018-2019.

Στο παρασκήνιο, τα µαχαίρια των αντίπαλων πλευρών έχουν βγει, ωστόσο τίποτα δεν θα σταθεί εµπόδιο στο να αρχίσουν εκ νέου τα γυρίσµατα µε σκηνοθέτη τη Βρετανίδα Αντρεα Αρνολντ, µία εκ των σηµαντικότερων δηµιουργών της βρετανικής κινηµατογραφίας, µε Οσκαρ καλύτερης ταινίας µικρού µήκους (‘Wasp’) και περγαµηνές στην παρατήρηση και καταγραφή του γυναικείου ψυχισµού – οι ταινίες της ‘Red Road’ (2006), ‘Fish Tank’ (2009) και ‘American Honey’ (2016) έχουν τιµηθεί µε το Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών.

Η Αρνολντ φαίνεται ιδανική επιλογή για να αντικαταστήσει τον αποχωρήσαντα Ζαν-Μαρκ Βαλέ, έχοντας προϊστορία στην τηλεόραση και σκηνοθετική εµπειρία σε αρκετά επεισόδια των σειρών ‘Transparent’ και ‘I Love Dick’.

Τόσο οι πρωταγωνίστριες Νικόλ Κίντµαν και Ρις Γουίδερσπουν, επίσης παραγωγοί της σειράς, επιστρέφουν, όσο και το µεγαλύτερο µέρος του καστ που αποµένει να διευκρινιστεί, ωστόσο πιστεύουµε ότι οι συµπρωταγωνίστριες (συµπεριλαµβανοµένης της Ζόι Κράβιτς) και συµπρωταγωνιστές των δύο σταρ (Ανταµ Σκοτ, Τζέφρι Νόρντλινγκ) δεν θα πουν όχι σε έναν δεύτερο κύκλο, που αναµένεται να ξεκινήσει γυρίσµατα µέσα στους πρώτους µήνες του 2018.

Είµαι ενθουσιασµένη που επαναφέρω µια ταλαντούχα οµάδα καλλιτεχνών

είπε, µεταξύ διαφόρων άλλων δηλώσεων, για την περίσταση η Ρις Γουίδερσπουν, χωρίς τη συνεισφορά της οποίας στην παραγωγή το ‘Big Little Lies’ δεν θα ήταν τώρα πραγµατικότητα.

 

Η επίσηµη ανακοίνωση του αµερικανικού δικτύου ξεκαθαρίζει πως µας περιµένει κι άλλο ξεψάχνισµα των επιφανών κατοίκων του Μοντερέι, καθώς η συγγραφέας Λιάν Μοριάρτι έχει αναλάβει το σενάριο γύρω από τις τακτοποιηµένες ζωές, τους εύθραυστους γάµους, τις φιλίες και τα παρατράγουδα στις σχέσεις γονιών και παιδιών.

Τι υπέροχο ταξίδι που ήταν. Είµαι ευγνώµων που έχουµε αυτή την ευκαιρία για να συνεχίσουµε να διερευνούµε αυτούς τους γυναικείους χαρακτήρες

σχολίασε, µεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Νικόλ Κίντµαν, που στη σειρά ενσάρκωσε τον πιο περίπλοκο χαρακτήρα, µια σύζυγο και µητέρα-θύµα κακοποίησης από τον γοητευτικό αλλά βίαιο σύζυγό της, µε τον οποίο είχε καταστροφική σαδοµαζοχιστική σχέση.

Πολυδιάστατη η ερµηνεία της Αυστραλής σταρ, συνέθεσε έναν τόσο αποκαλυπτικό ρόλο καριέρας που οποιαδήποτε ηθοποιός στη θέση της δεν θα άφηνε εύκολα να ξεφύγει ύστερα από τέτοια επιτυχία. Να υποθέσουµε ότι το αστυνοµικό µυστήριο του πρώτου κύκλου θα συνεχιστεί στον δεύτερο υπό άλλες συνθήκες; Προφανώς ναι.

*To άρθρο αναδημοσιεύεται από το Έθνος της Κυριακής.