ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο Dr. House επέστρεψε, αυτή τη φορά ως ψυχίατρος

Ο πολυτάλαντος Hugh Laurie υποδύεται τον δόκτορ Eldon Chance, με φόντο το Σαν Φρανσίσκο.

Αφού έλυσε μερικούς από τους πιο σύνθετους ιατρικούς γρίφους, εθίστηκε στα vicodin, σκηνοθέτησε τον θάνατό του και έφυγε με τον κολλητό του Wilson (Robert Sean Leonard) για ένα τελευταίο rooadtrip -βλέποντας την καριέρα και το κασέ του να εκτοξεύονται σε χολιγουντιανά ύψη, o Hugh Laurie ή αλλιώς Dr. Gregory House επέστρεψε τηλεοπτικά.

Στο μεταξύ γύρισε κανα-δύο ταινίες (‘Tomorrowland’, ‘The Oranges’), έπαιξε τον αδίστακτο έμπορο όπλων στο ‘Night Manager’ και έκανε ένα πέρασμα για μιάμιση σεζόν από το ‘Veep’.

Ο Dr. Eldon Chance είναι ψυχίατρος, φαίνεται να ακολουθεί έναν αυστηρό αξιακό κώδικα, δυσκολεύεται να αποχωριστεί το αγαπημένο του art deco γραφείο και βρίσκει έναν απρόσμενο σύμμαχο στο πρόσωπο του φαινομενικά καλοκάγαθου D (Ethan Suplee).

H νέα τηλεοπτική σειρά με πρωταγωνιστή τον πολυτάλαντο Βρετανό ηθοποιό έχει πάλι για τίτλο το όνομα του βασικού ήρωα, φόντο το Σαν Φρανσίσκο και έκανε πρεμιέρα στη συνδρομητική πλατφόρμα Hulu στις 19 Οκτωβρίου.

Για την ώρα, μετά από τα πρώτα τρία επεισόδια, η ιστορία περιστρέφεται γύρω από το παράτολμο φλερτ του Dr. Eldon Chance με μια ασθενή του, τον σκοτεινό ρόλο του αστυνομικού εν διαστάσει συζύγου της, τη σχέση με την πρώην γυναίκα του, μία ανεξιχνίαστη δολοφονία και τις νυχτερινές εξορμήσεις του θηριώδη D στα σκοτεινά σοκάκια της πόλης. Το ‘Chance’ πήγε κατευθείαν για δύο σεζόν, των 10 επεισοδίων η κάθε μία, με τους παραγωγούς να ποντάρουν προφανώς στην επιτυχία που έχει η τηλεοπτική του αύρα.

Γιος γιατρού στην πραγματικότητα, ο Hugh Laurie σπούδασε αρχαιολογία και ανθρωπολογία στο Eton και το Cambridge και ήθελε να γίνει κωπηλάτης. Αρρώστησε, έμεινε εκτός προπονήσεων για κάμποσους μήνες και τελικά μπλέχτηκε με τη θεατρική ομάδα του πανεπιστημίου. Εκεί γνωρίστηκε με την Emma Thompson – υπήρξαν και ζευγάρι – και τον Stephen Fry – γνωστός και για τα φιλελληνικά του αισθήματα – με τους οποίους ακολούθησε για χρόνια κοινή καλλιτεχνική πορεία στην τηλεόραση και το θέατρο.

Στην Ελλάδα, οι λίγο μεγαλύτεροι, τον γνωρίσαμε από το εκπληκτικό ‘Blackadder’ – κάποτε στη συχνότητα του Seven X – δίπλα στους Rowan Atkinson και Stephen Fry. Εκτός από το δεδομένο ταλέντο του στην υποκριτική, τραγουδά, παίζει πιάνο και κάμποσα άλλα μουσικά όργανα, ενώ παράλληλα γράφει και σκηνοθετεί.