STAR TREK DISCOVERY

Gay χαρακτήρας, γυναίκα πρωταγωνίστρια και 5 ακόμα πράγματα που μάθαμε για το νέο ‘Star Trek’

Στο χθεσινό πάνελ της σειράς, ο δημιουργός Bryan Fuller αποκάλυψε αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία.

Όπως και να αισθάνεται κανείς απέναντι στις μοντέρνες κινηματογραφικές περιπέτειες του πληρώματος του Enterprise, το πιθανότερο είναι πως η απουσία του ‘Star Trek’ από την τηλεόραση είναι ένα κενό που δε γεμίζει από κανένα μπλοκμπάστερ.

Το ‘Star Trek Beyond’ το βρήκαμε μια χαρά, ας πούμε, αλλά το ηθικά περίπλοκο και σθεναρά progressive όραμα του Gene Roddenberry δύσκολα εκφράζεται από ένα σύγχρονο στουντιακό μπλοκμπάστερ. Ειδικά στην σπουδαία τηλεοπτική εποχή που διανύουμε, ήταν κάπως ανήκουστο, μια τεράστια χαμένη ευκαιρία, που δεν υπάρχει κάπου στους δέκτες μας, ένα εβδομαδιαίο ‘Star Trek’, στο πνεύμα των σπουδαίων σειρών του παρελθόντος.

Καμία πίεση λοιπόν για τον Bryan Fuller, τον θαυματουργό άνθρωπο πίσω από τα ‘Hannibal’ και ‘Pushing Daisies’ (και το επερχόμενο ‘American Gods’), o οποίος έχει το ρόλο αφεντικού για τις νέες πτήσεις του πληρώματος του ‘Star Trek’. Η σειρά έρχεται το Γενάρη σε αποκλειστικά online πλατφόρμες, παγκοσμίως, ταυτόχρονα, αλλά πέρα από αυτό δεν ξέρουμε ακόμα πάρα πολλά πράγματα για αυτήν.

Μέχρι τώρα τουλάχιστον. Γιατί σε ένα χτεσινό πάνελ για την πολυαναμενόμενη σειρά ‘Star Trek: Discovery’, ο Bryan Fuller μας προσέφερε μερικά ψίχουλα πληροφοριών, που όμως μας ενθουσιάζουν ακόμα περισσότερο για τις προοπτικές του show.

Να τι μάθαμε:

ΘΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ

Και πιθανότατα όχι λευκή. Το ‘Star Trek’ ήταν πάντοτε εξαιρετικά progressive, αρκεί να θυμηθούμε ότι το αρχικό πλήρωμα περιλάμβανε έναν Ρώσο, μια μαύρη γυναίκα, ένα ασιατικής καταγωγής μέλος, κι έναν κύριο από τον πλανήτη Vulcan, οπότε σίγουρα θα ήταν τρομερά περίεργο αν εν έτει 2017 είχαμε ένα ‘Star Trek’ με πρωταγωνιστή έναν λευκό άντρα. Το κάστινγκ δεν έχει γίνει ακόμα, αλλά δε θα αργήσει, γιατί σύντομα αρχίζουν γυρίσματα.

Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Β’ ΡΟΛΟΣ

Αυτή κι αν είναι ενδιαφέρουσα πρωτιά. Η προαναφερθείσα πρωταγωνίστρια δεν θα είναι καπτάνιος του διαστημοπλοίου. “Υπάρχει μια θέληση να εξερευνήσουμε μια διαφορετική οπτική,” εξήγησε ο Fuller, ύστερα από 6 τηλεοπτικές σειρές όπου η οπτική του show ήταν πάντα η οπτική του καπετάνιου.

ΘΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ PRIME UNIVERSE, 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ‘ORIGINAL SERIES’

Όχι πως δεν το περιμέναμε, αλλά αυτή είναι η επιβεβαίωση πως η σειρά θα μείνει μακριά από το Kelvin Universe των ταινιών και αντ’αυτού θα βολευτεί κανονικότατα μες στο timeline του παραδοσιακού σύμπαντος των σειρών. Για την ακρίβεια το ‘Star Trek: Discovery’ θα διαδραματίζεται 10 χρόνια πριν τις περιπέτειες των Kirk & Spock, τοποεθτώντας έτσι αυτή τη σειρά ανάμεσα στην ‘Original Series’ και στο ‘Enterprise’.

Όσο για το concept; Σημείο εκκίνησης θα είναι κάτι που έχει αναφερθεί, αλλά όχι επαρκώς εξερευνηθεί, στο πλαίσιο της ‘Star Trek’ μυθολογία. Όχι ο Romulan War (ούτε ο Time War), αλλά κάτι άλλο. Ποιος ξέρει τι.

ΣΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ GAY ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ

Ο Fuller είναι πάρα πολύ σαφής για τη σημασία του diversity σε αυτή τη σειρά, κάτι που έτσι κι αλλιώς πάντα αποτελούσε σημαία για την κλασική σειρά του Roddenberry. Είπε λοιπόν πως είναι βέβαιο πως θα υπάρχει γκέι χαρακτήρας, αλλά το diversity δε σταματά εκεί. Σε αντίθεση με παλιά πληρώματα, που είχαν συνήθως έναν εξωγήινο μέσα σε ένα μάτσο γήινους, εδώ ο Fuller σκοπεύει να γίνει πολύ πιο inclusive έχοντας διάφορες φυλές (και ρομπότ!) να εκπροσωπούνται.

Ο πρώτος μη-γήινος καπετάνιος ‘Star Trek’; Το δίνουμε; Είμαστε έτοιμοι;

ΜΟΝΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ, ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ

Επίσης σωστή κίνηση, το να μην υπάρξει με το καλημέρα η νεότερη εκδοχή κάποιου διάσημου χαρακτήρα. Η σειρά έχει ανάγκη το να επενδύσει στους νέους χαρακτήρες και τις δικές της ιδέες πριν αρχίσει να μας φέρνει cameo από, δεν ξέρω, τον Νεαρό Scotty. Ο Fuller λέει πως τέτοιες εμφανίσεις θα πρέπει να περιμένουν επόμενες σεζόν.

Η 1Η ΣΕΖΟΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΛΑΣΙΚΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΔΟΜΗ

Που θα πει, κάθε επεισόδιο θα είναι αυτοτελές, με δική του πλοκή, arc, φινάλε, αλλά ταυτόχρονα όλα θα συνεισφέρουν προς την ευρύτερη ιστορία της 1ης σεζόν (που για την ώρα έχει 13 επεισόδια, αλλά βλέπουμε).

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ, ΜΑΛΛΟΝ

 

Ο Fuller τουήταρε αυτό από το makeup test, που παραπέμπει σε αυτή την εξωγήινη φυλή.

Andorian καπετάνιος ΛΕΜΕ.

Ή και όχι. Θα τα μάθουμε όλα όταν το ‘Star Trek: Discovery’ κάνει την πρεμιέρα του, τον Ιανουάριο του 2017. Στην Αμερική θα προβάλλεται κάθε βδομάδα μέσα από το σάιτ του CBS, στην Ελλάδα θα το βλέπουμε άμεσα, από το Netflix. Τι όμορφα πράγματα.

Ας θυμηθούμε και το teaser της σειράς.

Για την ώρα, στο Netflix βρίσκεις όλα τα επεισόδια όλων των παλιών σειρών. Καλή διασκέδαση.