ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Υπάρχει ’24’ χωρίς Jack Bauer; Ένα τρέιλερ προσπαθεί να μας πείσει

Την ίδια ώρα ο Τζακ γίνεται Πρόεδρος των ΗΠΑ σε μια άλλη σειρά. Άξιος!

Μέσα στον χτεσινό τρεϊλεροτυφώνα με επιστροφές ‘Prison Break’ και με καμμένες κωμωδίες animation και live-action οικογενειακής He-Man θαλπωρής, μπορεί να πέρασε ελαφρώς απαρατήρητο: Επιστρέφει και το ’24’.

Σχεδόν.

Το FOX ετοιμάζει για του χρόνου το ’24: Legacy’, που είναι μια νέα εκδοχή της θρυλικής σειράς, πρακτικά πανομοιότυπη σε ύφος, ρυθμό, περιβάλλον και γενικότερο στυλ, εκτός από ένα πολύ βασικό πράγμα. Είναι χωρίς τον Τζακ Μπάουερ.

 

Νέος πρωταγωνιστής είναι ο Κόρεϊ Χώκινς, δηλαδή ο Χιθ από το ‘Walking Dead’ κι ο Dr. Dre από το ‘Straight Outta Compton’, και κατά τα άλλα τα πάντα είναι ή μοιάζουν ακριβώς ίδια. Έχουμε λίγο-πολύ το ίδιο συγγραφικό τιμ, έχουμε το φιλαράκι που θέλει να γίνει Πρόεδρος (τον παίζει ο Τζίμι Σμιτς που προηγουμένως στην καριέρα του έγινε Πρόεδρος στο ‘West Wing’), έχουμε τη CTU, έχουμε τους Άραβες τρομοκράτες, έχουμε τις παράλληλες οθόνες, και κάααατι μου λέει πως αυτή πρόκειται να είναι και η δυσκολότερη μέρα στη ζωή του Τζακ Μπάουερ Έρικ Κάρτερ.

Δες και μόνος σου.

 

Το ’24: Legacy’ θα κάνει πρεμιέρα με την 1η σεζόν 12 επεισοδίων του, τον επόμενο Φεβρουάριο αμέσως μετά το Super Bowl, οπότε το κανάλι ελπίζει σε μια επιπέδου ‘X-Files’ revival επιπέδου επιτυχία. Πιστεύω θα την έχει, μόνο και μόνο επειδή όλοι θα έχουμε την περιέργεια να δούμε πώς μοιάζει ένα ’24’ χωρίς τον Κίφερ Σάδερλαντ.

Α, ο οποίος Κίφερ Σάδερλαντ στο μεταξύ θα έχει γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στη νέα σειρά του ABC, ‘Designated Survivor’, ο Σάδερλαντ παίζει τον Τομ Κέρκμαν, έναν υπ’ατμόν υπουργό που είναι ο μόνος επιζών της Κυβέρνησης των ΗΠΑ από μια επίθεση σε Αμερικάνικο έδαφος. Και άρα, όπως λένε οι νόμοι κι όπως μας δίδαξε και το ‘Battlestar Galactica’, γίνεται Πρόεδρος.

Από το τρέιλερ δε μπορώ να καταλάβω αν αυτή η σειρά θα είναι κάτι σαν το ’24’ αλλά με πρωταγωνιστή τον Πρόεδρο, ή αν θα είναι κάτι σαν το ‘Madam Secretary’, όπου απλώς ένας άνθρωπος θα προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις μεγάλες δυσκολίες του νέου του αξιώματος. Δες και κρίνε:

 

To ‘Designated Survivor’ κάνει πρεμιέρα το φθινόπωρο, που σημαίνει πως μέχρι το ’24: Legacy’ να επιστρέψει, ο Τζακ Μπάουερ θα έχει ήδη πάρει την προαγωγή που τόσο πολύ αξίζει. Πραγματικά σας ικετεύω για ένα crossover.

Τζακ, εσύ θες να γίνει crossover;

 

Καλά.