THE WALKING DEAD

The Walking Dead S07E06: Οι χαροκαμένες χήρες και η ψαρόσουπα

Όλα όσα είδαμε στο 6ο επεισόδιο της 7ης σεζόν με τίτλο 'Swear'. ΠΡΟΣΟΧΗ. Μην πατήσετε στο τσιμέντο, την άμμο και τα related spoilers.

Μισή ντροπή δική μου που ξέχασα εντελώς ότι υπάρχουν κάπου στο πλάνο η Tara και ο Heath και μισή δική τους που είναι τόσο αδιάφοροι που κανονικά θα έπρεπε να είναι ήδη νεκροί. Και όχι, ντρέπομαι να βάλω τίτλο, όπως οι υπόλοιποι reviewers ‘Είναι ο Heath νεκρός;’. Δεν μου καίγεται καρφί. Φαντάζομαι ούτε και εσένα.

Άλλωστε, στο συγκεκριμένο επεισόδιο, ο Heath είναι κάτι σαν guest star. Τον βλέπουμε στην αρχή, όταν είναι μαζί με την Tara στο τροχόσπιτο, δυο εβδομάδες μετά την επίθεση στο φυλάκιο των Saviors (σ.σ. δεν έχουν ιδέα για τον Negan και την Lucille, εκείνοι νομίζουν ότι τους έχουν ξεπαστρέψει όλους), να παραπονιέται για το γεγονός ότι δεν έχουν βενζίνη και ότι το μόνο που έχουν βρει είναι ένα μπουκάλι ασπιρίνες. Και, βασικά, να αισθάνεται χοντρές τύψεις για το μακελειό και να επιμένει ότι πλέον καθένας είναι μόνος του και ότι, μπροστά στην επιβίωσή του, κανείς δεν λογαριάζει τίποτα άλλο.

Στη συνέχεια, όταν οι δυο τους βρίσκουν μια παρατημένη οχυρωμένη γέφυρα και η Tara περικυκλώνεται από ένα μάτσο Walkers που είναι γεμάτοι τσιμέντο (πολύ κουλ το εφέ, ομολογουμένως), τον βλέπουμε -ή έτσι νομίζουμε- να την παρατάει. Επιβεβαιώνοντας αυτό που της έλεγε πριν.

Και, μετά, -περίπου- στο τέλος, αφού η Tara φάει την ψαρόσουπά της μαζί με τις Αμαζόνες και επιστρέψει στη γεφύρα, όταν την βλέπουμε πρώτα να τον μπερδεύει με μια Αφροαμερικανίδα Walker με ράστα (εδώ όντως χασκογελάσαμε), μετά να τραβάει ένα περιποιημένο flashback (όπου μαθαίνουμε ότι δεν την εγκατέλειψε) και, τέλος, να βρίσκει τα σπασμένα γυαλιά του (κάτι που μας αφήνει με το ερώτημα αν έχει επιζήσει ή όχι) και μια μυστηριώδης κάρτα κλειδί που γράφει πάνω PPP.

Στο συγκεκριμένο stand alone επεισόδιο, ίσως το πιο αδιάφορο της σεζόν, πρωταγωνίστρια είναι η Tara. Η οποία στο τέλος φθάνει στην Alexandria με ένα δόρυ στο ένα χέρι, ένα ζευγάρι πολύχρωμα γυαλιά ηλίου στο κεφάλι και ένα κουκλάκι στο άλλο για να το δώσει στην γιατρίνα φιλενάδα της (πριν μάθει ότι είναι νεκρή).

Τι έχει προηγηθεί; Όσον αφορά την Tara, ένα χαρακτήρα που σαφώς και δεν δικαιούται stand alone επεισόδιο (χίλιες φορές π.χ να βλέπαμε σε αυτό την Michonne, ακόμη και τον Eugene), πολλά. Την βλέπουμε να την ξεβράζει το κύμα σε μια εξωτική παραλία. Εκεί που ένα κοριτσάκι και μια έφηβη Λατίνα ετοιμάζονται να της καρφώσουν ένα δόρυ στο αναίσθητο κεφάλι της, παρόλο που βλέπουν ξεκάθαρα ότι δεν είναι Walker.

Η ίδια Λατίνα που, στην πορεία, την σώζει τρεις φορές. Την πρώτη όταν την βάζει στη σκιά και της αφήνει δυο μπουκάλια νερό, ένα δόρυ και ένα ωμό ψάρι. Την δεύτερη όταν πείθει το ίδιο κοριτσάκι (άκρως αντιπαθητικό, να τα λέμε αυτά) να μην την πυροβολήσει, αφού εκείνη έχει ανακαλύψει το καμουφλαρισμένο στρατοπεδό τους, έχει αφοπλίσει μια φρουρό (χωρίς να την σκοτώσει) και έχει προσπαθήσει μάταια να ξεφύγει.

Και την τρίτη, αφού την έχουν πιάσει αιχμάλωτη, αφού την έχουν τσακώσει να τους λέει -χωρίς λόγο και χωρίς λογική- ψέματα ότι κάποτε δούλευε σε ψαράδικο (επίσης ότι είναι μόνη, εκείνη και ο φίλος της), αφού την έχουν ταΐσει ψαροσούπα προσπαθώντας να την πείσουν να μείνει (ως κανόνα σκοτώνουν όποιον ξένο βρίσκουν) και αφού την έχουν -και καλά- ελευθερώσει αλλά στην πραγματικότητα ετοιμάζονται να εκτελέσουν μέσα στο δάσος.

Τι άλλο μαθαίνουμε για εκείνη; Ότι κρατάει το λόγο της (εξού και ο τίτλος του επεισοδίου) αφού πρώτα υπόσχεται στην έφηβη Λατίνα ότι δεν πρόκειται να ανακαλύψει που είναι το καταφύγιό τους και μετά, όταν την ρωτάει όντως η Rosita πίσω στην Alexandria, δεν λέει κιχ.

Για την ακρίβεια τον κρατάει μέχρι να τον σπάσει αφού είναι φανερό ο λόγος ύπαρξης του συγκεκριμένου επεισοδίου είναι μόνο και μόνο για να μας δείξει ότι όχι μόνο υπάρχει άλλη μια κοινότητα (μετά το Hilltop και το Kingdom), η Oceanside, αλλά ότι η συγκεκριμένη είναι και φουλ οπλισμένη (κάτι που είδε η Tara όταν την κυνηγούσαν, μια δηλαδή παράγκα γεμάτη όπλα). Επίσης, το πιο σημαντικό, ότι εδώ ξέρουν να φτιάχνουν και σφαίρες. Κάτι που, αν δεν με απατάει η όρασή μου, είδα να φτιάχνουν τα παιδιά (να γεμίζουν δηλαδή τα φυσίγγια) πάνω σε ένα πάγκο.

Μια κοινότητα, μάλιστα, που προφανώς και φοβάται τον Negan και τους Saviors (όταν η Tara τους είπε στο τραπέζι ότι επιτέθηκαν σε ένα φυλάκιο, εκεί ήταν που πήραν την απόφαση να την σκοτώσουν). Αλλά έχει και κάθε λόγο να τον μισεί θανάσιμα αφού ο λόγος που αποτελείται μόνο από γυναίκες (ναι, είναι λίγο ειρωνικό ότι μια από τις δυο λεσβίες της σειράς ήταν αυτή που έπεσε πάνω τους) είναι επειδή αυτές είναι που κατάφεραν να δραπετεύσουν αφού ο Negan, για παραδειγματισμό, σκότωσε όλους τους άντρες και τα αγόρια πάνω από 10 ετών.

Ενώ, σε προσωπικό επίπεδο, μου άρεσε που είδα και λίγο θαλασσίτσα, λίγο ωκεανό, αφού τόσα χρόνια μέσα στα δάση είχα αρχίσει να βαριέμαι. Άσε που εκτίμησα ότι, τουλάχιστον, σε αυτό το επεισόδιο δεν μου έγινε το κεφάλι καζάνι από τον Negan και την φλυαρία του.

Φαντάζομαι δεν αμφιβάλεις ότι, κάποια στιγμή, είτε ο Rick θα αποφασίσει να κλέψει τα όπλα τους (αφού η Tara προδώσει το μυστικό της), είτε θα συνεργαστούν προκειμένου να τα βάλουν, όλοι μαζί, με τον Negan και το ρόπαλο του. Αλλά αυτό παίζει να γίνει υπερβολικά πολλές σεζόν στο μέλλον.

* Το ‘Walking Dead’ προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 22.40 μέσω του FOX.