THE WALKING DEAD

The Walking Dead S07E07: Αυτό που ο Negan την είδε ξεναγός

Όλα όσα είδαμε στο 7ο επεισόδιο της 7ης σεζόν με τίτλο 'Sing me a Song'. Εννοείται πως έχει ότι spoilers μπορέσαμε να μαζέψουμε. Μην ανησυχείς. Δεν είναι και πολλά.

Ο Negan ξεναγεί τον Carl στο εργοστάσιο-βάση των Saviors την ίδια ώρα που ο Rick βολοδέρνει στο δάσος, η Michonne βρίσκει ένα ‘πρωτότυπο’ τρόπο να κάνει οτοστόπ και η Rosita ξεφτιλίζει τον Eugene προκειμένου να τον πείσει να της φτιάξει το ‘δωράκι’ που της υποσχέθηκε.

Αυτό είναι το ρεζουμέ ενός chill out επεισοδίου που ξεκινά τον κύκλο των ανθρώπων του Rick που θα επιχειρήσουν, όπως όλα δείχνουν, o καθένας μονάχος του, να δολοφονήσουν τον Negan.

Εν αρχή ο Carl ο οποίος -αφού ξεγέλασε τον Jesus, με τον οποίο θυμίζω βρέθηκαν να μοιράζονται το πίσω μέρος του ίδιου φορτηγού με κλοπιμαία από την Alexandria- έφθασε τελικά μόνος στη βάση των Saviors, πήρε ένα οπλοπυροβόλο και σκότωσε δυο πριν τον αιχμαλωτίσει ο Dwight (του την έπεσε από το μάτι που δεν βλέπει).

O Negan, αντί να τον σκοτώσει, να του κόψει τα χέρια ή να του βγάλει το καλό μάτι με μια οδοντογλυφίδα, όπως τον απείλησε στο χαλαρό σε διάφορες φάσεις, προτίμησε να του κάνει ένα grand tour της εγκατάστασης. Πρώτα του έδειξε πως υποκλίνονται όλοι μπροστά του όταν μπαίνει στο χώρο. Μετά τον κέρασε μια μπύρα ενώ του έδειχνε με περηφάνια το -αποτελούμενο από 5-6 ‘συζύγους’- χαρέμι του (με όλες να φοράνε little black dress λες και παίζουν σε videoclip του Robert Palmer από τα 80s).

Και,  καπάκι, τον πήρε -με την αθώα έννοια- στα ενδότερα (βλέπε την καλαίσθητη κρεβατοκάμαρά του) όπου απαίτησε να βγάλει τον επίδεσμο για να δει το ‘αηδιαστικό’ μάτι του, του ζήτησε να του πει κυριολεκτικά ένα τραγούδι, του ψιθύρισε ‘γλυκόλογα’ (όπως π.χ. ότι είναι πολύ έξυπνος ή ότι είναι ένας μικρός εν τη γενέσει serial killer), τον παρηγόρησε -περίπου- όταν έβαλε τα κλάματα (επειδή με το μάτι γυμνό αισθανόταν ευάλωτος) και, στο τέλος, τον γύρισε πίσω στο σπίτι του.

Όλα αυτά αφού πρώτα – όπως κάνει κάθε κακός που σέβεται τον εαυτό του- του εξήγησε αναλυτικά ότι δεν σκοτώνει τον Daryl επειδή θα γίνει καλός στρατιώτης, τον πατέρα του γιατί είναι καλός κουβαλητής και τον ίδιο επειδή κάτι διακρίνει πάνω του.

Ίσως ένα χαμένο γιο; Ένα διάδοχο; Ποιος ξέρει. Πάντως μόνο με τον Carl υπάρχουν στιγμές όπου δεν είναι καρικατούρα. Όπως όταν του λέει ότι ξέχασε ότι είναι απλά ένα παιδί ή του ψιθύρισε στο αυτό ότι ‘θα νομίζεις ότι είμαι παρανοϊκός’. Κάτι που κανένας βεραμάν παρανοϊκός δεν θα παραδεχόταν για τον εαυτό του.

Ενώ, μέσα σε όλα αυτά, βρήκε το χρόνο να ‘σιδερώσει’ δημόσια (με ένα πυρωμένο σίδερο) το πρόσωπο ενός ακόμη Savior που τόλμησε να πάει να δει την πρώην κοπέλα του και νυν σύζυγο του Negan (δεν ήθελε να το κάνει, αλλά είναι υποχρεωμένος γιατί ‘χωρίς κανόνες δεν πάμε πουθενά’). Να πικάρει τον Daryl που, με το που ήρθε ο Carl, άρχισε να δείχνει σημάδια αντίστασης/ ζωής.

Και ακόμη περισσότερο τον Dwight, μπροστά στον οποίο γλωσσοφιλάει την πρώην γυναίκα του (εκείνη που πρόδωσε την άλλη σύζυγο) ή του αφήνει υπονοούμενα τύπου ‘είμαι πολύ κουρασμένος για να πηδήξω όλες τις γυναίκες μου. Ίσως κάνω μόνο μια εξαίρεση’.

Ναι, το καταλάβαμε. Ο Dwight δεν κοιμάται τα βράδια. Ο Dwight συνεχίζει να είναι ερωτευμένος. Ο Dwight μελλοντικά θα τον προδώσει τον Negan.

Ποιος άλλος επιχειρεί να σκοτώσει τον Negan; Η Michonne που βλέπουμε να φτιάχνει ένα φράγμα από νεκρούς Walkers στη μέση του δρόμου, να αναγκάζει την Savior που οδηγούσε το φορτηγάκι να σταματήσει, να την αφοπλίζει και μετά να την διατάσσει να την οδηγήσει πίσω στη βάση για να βρει τον Negan.

Και η Rosita (που, πρώτη φορά σε αυτό το επεισόδιο θυμήθηκε ότι είναι λατίνα και πέταξε και 1-2 βρισιές στα ισπανικά) που υποχρεώνει τον Eugene να την πάει πίσω στο μέρος όπου προόριζαν -πριν από όλα αυτά- να φτιάξουν ένα εργοστάσιο με σφαίρες και να της φτιάξει μια. Κάτι που για να συμβεί χρειάστηκε να του πει στην μούρη πως είναι δειλός και πως ο μόνος λόγος που ζει είναι επειδή οι άλλοι τον λυπούνται.

Μάλιστα η τελευταία είναι η μοναδική που βρίσκεται αρκετά κοντά για να το πετύχει καθώς, όταν γυρίζει στην Alexandria, συνειδητοποιεί ότι ο Negan και οι Saviors είναι ήδη εκεί.

Τι άλλο μάθαμε; Ότι ο Negan σκοπεύει να μετακομίσει στα προάστια (αναγκάζει τον Carl να του κάνει tour της Alexandria και εντυπωσιάζεται με το τρεχούμενο νερό και το χαλί). Επίσης ότι τα πάει καλά με τα παιδιά (έχει πάρει τη μικρή αδελφή του Carl αγκαλιά και την φιλάει στο μέτωπο ενώ τον απειλεί ότι θα τον ψυτέψει, εκείνον και τον πατέρα του, στο παρτέρι). Και ότι είναι στη λογική ‘ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει’ αφού την πέφτει μέχρι και στην στρουμπουλή αποθηκάριο Olivia (την οποία και γουστάρει ακόμη περισσότερο αφού του τραβήξει ένα χαστούκι).

Ότι ο Jesus κατάφερε -μάλλον- να εισχωρήσει στη βάση των Saviors και να αφήσει -μάλλον- ένα σημείωμα κάτω από την πόρτα του κελιού του Daryl που του λέει να φύγει.

Ότι ο Rick (με sidekick τον Aaron) βρήκε ένα σπίτι, στη μέση μιας λίμνης γεμάτης Walker, που είναι μάλλον γεμάτο όπλα. Επιτέλους έκανε κάτι σχεδόν χρήσιμο.

Ότι ο πατέρας Gabriel είναι πλέον ο πιο ένθερμος οπαδός του Rick, τον οποίο και υπερασπίζεται σθεναρά όταν του τον κράζει ο Spencer που κάνει κρα να πάρει τη θέση του.

Και, το πιο σημαντικό -ίσως- από όλα, ότι ο Fat Joey, o χοντρούλης βοηθός του Negan, είναι expert στον ανταρτοπόλεμο εναντίον των Walkers χρησιμοποιώντας μέχρι και αντιαρματικά.

Όπως είναι φανερό όλα θα κριθούν στο φινάλε. Όταν δούμε τι θα κάνει ο ‘ξεδοντιασμένος’ Rick όταν δει τον Negan να κρατάει στα χέρια την κόρη του, τι θα πάθει η Rosita (στα αλήθεια, υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι θα τα καταφέρει) και πόσο μπάχαλο θα τα κάνει ο Daryl (όταν αποδράσει) μαζί με τον Jesus και την Michonne (όταν με το καλό φτάσει στη βάση).

* Το ‘Walking Dead’ προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 22.40 μέσω του FOX.