THE WALKING DEAD

The Walking Dead S8E04: Χαζός βασιλιάς, χαρά γεμάτος

Όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις για το τέταρτο επεισόδιο της 8ης σεζόν με τίτλο 'Some Guy'. Εννοείται πως ακολουθούν spoilers.

Ο ράστα βασιλιάς δεν πέθανε, όπως περιμέναμε να συμβεί έχοντας ως βάση το προηγούμενο επεισόδιο.

Εκεί δηλαδή που τον αφήσαμε θαμμένο κάτω από μια στοίβα από τα πτώματα των ιπποτών του. Τουλάχιστον όχι κυριολεκτικά αφού, μεταφορικά, με όλα όσα του συνέβησαν εδώ, κατέληξε να είναι απλά ένας τύπος.

Ούτε καν ένας ‘πολύ κουλ τύπος’, όπως τον αποκαλεί κάποια στιγμή ο πιστός του χοντρούλης Jerry, ο μοναδικός -μαζί με την νίντζα δολοφόνο Carol- από το Kingdom που κατάφερε στο τέλος να επιστρέψει πίσω.

Όχι, απλά ένας τύπος. Συγκεκριμένα ένας τύπος χωρίς καν τίγρη αφού την Shiva, που ήταν εξαφανισμένη σε όλο το επεισόδιο, την έκαναν μια χαψιά προς το τέλος κάτι Walkers σε ένα λάκκο με απόβλητα. Τι άλλο δηλαδή να του συμβεί; Το μόνο χειρότερο, που μπορώ να σκεφτώ, ήταν να τον κουρέψουν γουλί (φάση Σαμψών, Δαλιδά και τα ρέστα).

Όπως ήδη κατάλαβες, όλο το επεισόδιο ήταν κομμένο και ραμμένο πάνω στην βασιλική πάρτη του. Κομματάκι υπερβολή, κατά τη γνώμη μου. Ειδικά από τη στιγμή που την σκαπουλάρει ζωντανός. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι o Ezekiel δεν στάθηκε -από άποψη υποκριτικής- στο ύψος των περιστάσεων.

Συγκεκριμένα στην αρχή τον βλέπουμε, σε flashback, να δίνει και πάλι ένα πομπώδες ‘μπαίνω στη μάχη με χαμόγελο στα χείλη λόγο’. Και, ακριβώς μετά, να προσπαθεί να πετάξει από πάνω του τα πτώματα των υπηκόων του.

Οι οποίοι, ακόμη και όταν γίνονται Walkers, συνεχίζουν να τον ακολουθούν. Όχι για να τον αποθεώσουν αυτή τη φορά, αλλά για να τον κατασπαράξουν. Κάτι που -αν και ήταν ολοφάνερο οπτικά- οι παραγωγοί φρόντισαν να βάλουν και ένα λακέ Savior με λουκ διαστροφικού Bill Gates να του το /μας το πει. Σε περίπτωση, ρε παιδί μου, που δεν καταλαβαίνουμε γρι από τραγική ειρωνεία.

Εκείνος δηλαδή (για τον Bill Gates λέω) που τον συλλαμβάνει με στόχο να τον πάει -όπως μας εξηγεί ότι επιθυμεί διακαώς ο Negan- στο Sanctuary και να τον βάλει να ‘στολίσει’ τον φράχτη, ιδανικά πλάι πλάι με την Χήρα Maggie και τον Rick.

Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που τον βλέπουμε να κόβεται κυριολεκτικά στη μέση, σαν μόσχος σιτευτός στα χέρια βετεράνου Μεσσήνιου χασάπη, όταν εμφανίζεται από πίσω του ο Jerry και ο -επιπέδου Conan the Barbarian- διπλός πέλεκυς του.

Η δεύτερη δηλαδή πιο κουλ στιγμή του επεισοδίου μετά το κυνηγητό τύπου Mission Impossible που ρίχνουν, στο τέλος, ο Daryl (πάνω στη μοτοσικλέτα) και ο Rick (πάνω στο τζιπ) προκειμένου να εμποδίσουν τους Saviors που η Carol άφησε να ξεφύγουν (προκειμένου να σώσει τον βασιλιά) από το να μεταφέρουν τα βαριά πυροβόλα στο Sanctuary.

Προς θεού, μην πιστέψεις ότι η Carol δεν έβαλε το λιθαράκι της σε αυτό το επεισόδιο. Μπήκε στο κτίριο, κρύφτηκε στην ψευδοροφή (θερίζοντας 3 Saviors) και μετά σκότωσε ένα μάτσο ακόμη όταν, αφού faux παραδόθηκε, άνοιξε χωρίς να το καταλάβουν την πύλη πίσω τους για να τους την πέσουν οι Walkers.

H αλήθεια είναι ότι υπήρχαν σημεία στο επεισόδιο που μου άρεσε. Το λουλούδι (που βλέπουμε στην αρχή να του δίνει το παιδί του) στο μανίκι ενός νεκρού ιππότη, οι άδειοι κάλυκες στο πάτωμα του πυροβολείου, το βλέμμα του Ezekiel όταν συνειδητοποιεί ότι δεν κατάφερε να γίνει ο ήρωας που ήθελε να πείσει τον εαυτό του ότι είναι (βλέπε σχετική flashback βαρύγδουπη συζήτηση με την Carol) και παραμένει κατά βάση ένας φύλακας ζωολογικού κήπου με κουλ κόμμωση.

Αλλά, συνολικά το επεισόδιο, ήταν απλώς ένα διάλειμμα στη γενικότερη δράση.

Ένα ακόμη standalone επεισόδιο, με λιγότερους χαρακτήρες και λιγότερα location, προκειμένου να κάνουν οικονομία οι παραγωγοί.

Ένα ακόμη επεισόδιο όπου η απουσία του Negan, αν και ντρέπομαι που το λέω αυτό, έγινε κάτι παραπάνω από αισθητή.

Ένα ακόμη επεισόδιο όπου το The Walking Dead είναι απλά αναμενόμενα ΟΚ. Δεν είχαμε καμία έκπληξη (πέρα από το θάνατο της Shiva, και πάλι, υποθέτω, για λόγους budget, αφού το CGI κοστίζει ακριβά). Καμία ουσιαστική ανατροπή. Δεν πειράζει. Θα κάνουμε και πάλι αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλύτερα, δηλαδή υπομονή.

* Το ‘Walking Dead’ προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 22.40 μέσω του FOX.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

ΟΛΑ ΤΑ RECAPS ΤΟΥ WALKING DEAD