THE WALKING DEAD

The Walking Dead S8E10: Το ματωμένο μουστάκι του Simon

Όλα θέλεις να μάθεις για το 10επεισόδιο της 8ης σεζόν με μακρινάρι τίτλο 'The Lost and the Plunderers'. Προσοχή, ακολουθούν ένα μάτσο spoilers.

‘Η σφαγή των σκουπιδάνθρωπων’ ή ‘Ο νέος κακός είναι μουστακαλής και μερακλής’. Αυτοί θα μπορούσαν να είναι δυο εναλλακτικοί τίτλοι στο συγκεκριμένο επεισόδιο που, παρότι άρεσε στην πλειοψηφία των ξένων κριτικών, εμένα με έκανε να κοιμηθώ σαν πουλάκι.

Έπρεπε να το καταλάβω ήδη από το πρώτο ‘μούγκα στη στρούγκα’ τετράλεπτο, όπου ο Rick θρηνεί, η Michonne σκοτώνει Walkers και μετά οι δυο τους αποχαιρετούν την Alexandria. Αλλά όχι πριν, για κάποιο εντελώς αψυχολόγητο λόγο, η ρασταφάρι βασίλισσα ορμήξει με ένα πυροσβεστήρα εν μέσω μιας ορδής προκειμένου να σβήσει τη φωτιά στο αγαπημένο περίπτερο του ‘μας άφησε χρόνους’ Carl.

Έπρεπε να το καταλάβω από το ‘ψαγμένο’ concept όπου, και πάλι για εντελώς αψυχολόγητο λόγο, το επεισόδιο είναι χωρισμένο σε κεφάλαια, το καθένα με το όνομα ενός πρωταγωνιστή. Τα περισσότερα εκ των οποίων είναι φουλ ανούσια, με αποκορύφωμα αυτό που ο Aaron και η Enid πηγαίνουν και πάλι στις χήρες δίπλα στο ποτάμι, που πλέον δεν έχουν καν όπλα, για να τις πείσουν να πολεμήσουν.

Εκεί που η ‘γιατί είπαμε ότι είναι ακόμη ζωντανή;’ φίλη του Carl αναμασά τα ίδια για το πως το να σκοτώνεις είναι εύκολο που είναι γενικά το επίσημο μήνυμα του επεισοδίου και γενικότερα της 2ης σεζόν.

Έπρεπε να το καταλάβω από την ‘πρέπει να είναι μαζοχιστής, δεν εξηγείται αλλιώς’ εμμονή του Rick να επιστρέψει στους Σκουπιδάνθρωπους για να τους πείσει (για 3η φόρα; 5η; έχω χάσει το λογαριασμό) να πολεμήσουν στο πλάι του.

Μόνο που, όταν πια φθάνει εκεί, συνειδητοποιεί ότι τον έχουν προλάβει οι Saviors. Συγκεκριμένα ο Simon ο οποίος, παρακούοντας την εντολή του Negan να σκοτώσει μόνον έναν για την προδοσία τους (γιατί το να σκοτώνεις είναι εύκολο, εκείνοι σώζουν, ΟΚ;), τους θερίζει όλους εκτός από την αρχηγό τους την Jadis (που φοράει ένα λευκό νεγκλιζέ και μιλάει πλέον κανονικά).

Εντάξει, έχει και αυτός τα δίκια του. Ήθελε να εκτονωθεί για το φέρετρο που του ήρθε πεσκέσι από την Maggie έχοντας μέσα έναν από τους δικούς του (που πλέον έχει γίνει Walker) και την προειδοποίηση ότι το κορίτσι μας κρατάει καμιά 30αρά ομήρους ακόμη.

Για την ιστορία οφείλουμε να πούμε ότι η λεκτική αναμέτρηση Simon-Jadis, και το χαστούκι που του έσκασε εκείνη ήταν πραγματικά έξοχη.

Όπως έξοχη -από gore απόψεως- ήταν η σκηνή στο τέλος όταν, αφού ο Rick ήρθε, παγιδεύτηκε, ελευθερώθηκε και προτίμησε να μην πάρει την Jadis μαζί του (επειδή πλέον του ήταν άχρηστη) εκείνη άνοιξε την μηχανή πολτοποίησης και έριξε μέσα όλους τους πρώην συντρόφους της.

Αυτούς που την βοήθησαν, όταν έγινε η ζομπο-αποκάλυψη, να μετατρέψει την χωματερή όπου ως καλλιτέχνης ερχόταν για να μαζέψει πρώτη ύλη, στο δικό τους σπίτι.

Τους έκανε κυριολεκτικά κιμά. Όπως, αν κρίνω από το βλέμμα της στο τέλος, έχει κάθε πρόθεση να κάνει και τον Rick που, έτσι απλά και όμορφα, έκανε ένα θανάσιμο εχθρό παραπάνω.

Γιατί κάτι μου λέει ότι αυτή δεν είναι η τελευταία λέξη της Jadis. Ειδικά αν συνυπολογίσεις στην εξίσωση ότι η χωματερή της, όπως της είπε ο Simon, διέθετε από ελικοδρόμιο έως ηλιακά πάνελ.

Επίσης και ο ρόλος του Simon αναμένεται να είναι μεγαλύτερος αφού και παράκουσε τον Negan και, όταν εκείνος τον ρώτησε, του είπε ψέματα παρόλο που μαζί του είχε μια ντουζίνα άντρες (που κάποια στιγμή θα τα ξεράσουν όλα).

Εύφημος μνεία για την στιχομυθία, μέσω walkie talkie, ανάμεσα Rick και Negan. Ο πρώην σερίφης τον πήρε για να του πει ότι ανάμεσα στα γράμματα που έγραψε ο Carl ήταν και έναν για εκείνον. Αλλά πλέον δεν έχει σημασία γιατί το μόνο που θέλει να κάνει είναι να τον σκοτώσει. Και ο Negan, αφού του έδωσε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του, του είπε ένα σωρό σκληρές αλήθειες. Όπως ότι εκείνος και οι ηλίθιες επιλογές του φταίνε που πέθανε ο Carl. Και ότι οφείλει να συνειδητοποιήσει (κάτι που είναι πέρα για πέρα αλήθεια) ότι απέτυχε και ως πατέρας και ως ηγέτης.

* Το ‘Walking Dead’ προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 22.45 μέσω του FOX.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του Popcode.