THE WALKING DEAD

The Walking Dead S8E11: O Dwight σώζει, ο Ιησούς όχι

Όλα θέλεις μας κράτησαν ξύπνιους στο 11ο επεισόδιο της 8ης σεζόν με τίτλο 'Dead or Alive or'. Προσοχή, ακολουθούν ένα μάτσο spoilers.

Η επίσημη περιγραφή του επεισοδίου δηλώνει πως ‘Ο Daryl βρίσκει τον εαυτό του με επικίνδυνη πορεία του καθώς το group του πηγαίνει προς το Hilltop. Η Maggie, στο Hilltop, χρειάζεται να πάρει σκληρές αποφάσεις. Η πίστη του Gabriel τεστάρεται.

Η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε να κάνουμε με το πιο αχρείαστο επεισόδιο του 2ου μισού της σεζόν. Εκείνο που, όσο και να στίψω το μυαλό μου, δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς λόγο ύπαρξης έχει.

Για την ακρίβεια τα δυο μοναδικά πράγματα που κινούν την πλοκή προς τα εμπρός είναι ότι ο Dwight αποδεικνύει εμπράκτως ότι είναι με το μέρος του Rick και των υπολοίπων όταν, παρόλο που η Tara (γιατί είπαμε ότι είναι ακόμη ζωντανή αυτή;) τον έχει ‘ξεμοναχιάσει’ στο δάσος προκειμένου να του ψυτέψει μια σφαίρα στον εγκέφαλο, λέει στην περιπολία των Saviors που βρίσκεται μπροστά του πως έχουν πάρει άλλο μονοπάτι.

Με αποτέλεσμα να σώσει τον Daryl, την Rosita και τα υπόλοιπα παιδιά που εκείνη τη στιγμή πάλευαν με τους ‘βατοφορεμένους’ Walkers του βάλτου (η πιο κουλ σκηνή της ιστορίας) προκειμένου να φτάσουν στο Hilltop.

Καθώς επίσης το γεγονός ότι, στο τέλος, μετά από ιδέα του Eugene -που είναι πλέον υπεύθυνος για την επείγουσα παραγωγή των σφαιρών (σ.σ. το απόθεμα τους έχει εξαντληθεί)- o Negan αποφασίζει να χρησιμοποιήσουν ματωμένα κεφάλια, ματωμένα εντόσθια και γενικώς ότι ματωμένο κομμάτι Walker έχει τη δυνατότητα να μολύνει τους υπερασπιστές του Hilltop (στο οποίο έχει φτάσει και ο Daryl και ο Rick με την Michonne)

Μια ιδέα που, προσωπικά, δεν βρίσκω τόσο φοβερή και τρομερή όσο ο Negan που έχει ένα χαμόγελο λες και του πήραν δώρο δεύτερη Lucille. Ειδικά αν σκεφτείς ότι στο παρελθόν πρωταγωνιστές έχουν λουστεί στο αίμα και τα εντόσθια Walkers χωρίς να πάθουν κάτι.

Άντε, επειδή η μαμά μου με μεγάλωσε να είμαι ευγενικός, ας προσθέσω και ένα τρίτο στοιχείο πλοκής. Ότι δηλαδή στη θέση του γιατρού Carson (αυτόν που η Maggie έχει φουλ ανάγκη για να την ξεγεννήσει και ο Eugene είχε βοηθήσει να αποδράσει, μαζί με τον άρρωστο Gabriel, από το Sanctuary), τον οποίο τελικά τον πιάνουν και τον σκοτώνουν οι Saviors, έρχεται ο μελαμψούλης που είχε σώσει o Carl που λέει στην Maggie ‘ευχαριστώ για την φιλοξενία’ και μετά ζητά να βοηθήσει με την όποια ιατρική πείρα έχει.

Κατά τα άλλα όλο το υπο-στόρι της Maggie ήταν κουραστικό πέρα από κάθε λογική. Το ότι δηλαδή, παρότι πλέον ‘σκληρό καρύδι’, αποφάσισε να ακούσει τον γλυκούλη αιχμάλωτο Savior και να τους αφήνει να βγαίνουν δυο δυο από το μαντρί για να ξεμουδιάσουν τα πόδια τους. Επίσης, αν δεν κάνω λάθος, ότι αποφάσισε να τους ταίσει, παρόλο που το Hilltop έχει ξεμείνει από προμήθειες. Μια χρήσιμη πληροφορία μιας και προφανώς μπαίνουμε σιγά σιγά σε ‘μουντ’ πολιορκίας.

Επίσης, σόρι, αλλά δεν έχω γελάσει ποτέ περισσότερο από το θέαμα του μισότυφλου Gabriel να βρίσκει στο χώμα ένα όπλο, να κλείνει τα μάτια (γιατί πιστεύει τόσο πολύ στην θεία βούληση) και να πυροβολεί τον Walker που ήταν από πάνω στον γιατρό Carson (το πόδι του οποίου ήταν παγιδευμένο σε μια παγίδα).

Το κομβικό σημείο μιας -επιεικώς κακοφτιαγμένης- υπο-πλοκής με τον Gabriel, αν και μισότυφλο λόγω του πυρετού, να ακούει έναν ήχο, να βρίσκει -μαζί με τον Carson- ένα σπίτι, μέσα ο τύπος που αυτοκτόνησε είχε και αντιβιοτικά και κλειδιά για το αυτοκίνητο. Και, πάνω που ο Carson πιστεύει ότι ο θεός τους βοηθά και πάει να πάρει το όπλο των Savior που τους έχουν βρει, ένας από αυτούς τον πυροβολεί.

Σκόρπιες σκέψεις ενός φανατικού

-Ωραία και κάργα ηρωική η σκηνή της εισόδου του Daryl στο Hilltop κρατώντας ένα ξανθό κοριτσάκι στο ένα χέρι. Μόνο η Αμερικάνικη σημαία να κυματίζει από πίσω έλειπε.

-Σίχαμα ο Eugene, δεν λέω. Αλλά τουλάχιστον δεν τον κάρφωσε ο Gabriel ότι εκείνος είχε οργανώσει την απόδρασή του, ρίχνοντας το φταίξιμο στον νεκρό γιατρό.

-Και, έτσι απλά, ο Dwight είναι και πάλι με τους Saviors. Έχοντας τη δυνατότητα να βοηθήσει και πάλι τον Rick και τη ομάδα του. Εκτός και αν αποκαλυφθεί η δική του προδοσία. Ή αυτή του Simon. Ή αυτή του Eugene. Negan, την έχεις χάσει την μπάλα. Το βλέπεις, έτσι;

-Ευχαριστούμε την Maggie που μας θύμισε ότι ο Jesus είναι κάπου εκεί έξω και μαζεύει προμήθειες. Φαντάζομαι θα σκάσει μύτη, ως από μηχανής θεός, αφού ξεκινήσει η πολιορκία στο Hilltop.

-Μπράβο και στον serial killer Morgan που, μετά από προτροπή της Carol, λέει ψέματα στον ‘πιτσιρικά serial killer’ Henry που κάθεται δίπλα του ότι ο Savior που σκότωσε είναι εκείνος που σκότωσε τον αδελφό του, προκειμένου να αφήσει τους αιχμαλώτους ήσυχους.

-Δεν έχω ιδέα πότε θα δούμε ξανά την Sherry. Την πρώην γυναίκα του Dwight, θυμίζω, για την οποία μας δήλωσε ξανά σε αυτό το επεισόδιο ότι για πάρτη της κάνει τα πάντα. Αλλά θα την δούμε. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

* Το ‘Walking Dead’ προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 22.45 μέσω του FOX.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του Popcode.