THE WALKING DEAD

The Walking Dead S8E16: Αυτό με το καρέ της προδοσίας

Όλα όσα μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό στο 16ο επεισόδιο της 8ης σεζόν με τίτλο 'Wrath'. Προσοχή μην πατήσεις κανένα spoiler.

Η μάχη που ποτέ δεν έγινε, ο Eugene που τελικά δεν ήταν προδότης, ο κομμένος λαιμός του Negan, οι παλιοί φίλοι που έγιναν εχθροί και ο Rick που πλέον οδηγεί τους πάντες (ναι, τους πάντες-παραδόξως κανείς δεν πέθανε) στην γη της επαγγελίας. Αυτό είναι το ‘ρεζουμέ’ του φινάλε του 8ου κύκλου που σε καμιά περίπτωση δεν ήταν αυτό που θα περίμενε κανείς (βλέπε big bang).

Το καλό νέο είναι ότι ο ‘δώστα όλα’ πόλεμος με τον Negan τελείωσε και ότι περνάμε επιτέλους στην επόμενη φάση της ιστορίας. Εκεί που ελπίζουμε / ξέρουμε ότι μας περιμένουν καινούργιοι, πιο αποτελεσματικοί κακοί.

Το κακό νέο είναι ότι ο τρόπος που έγινε αυτό ‘βρωμάει’ ερασιτεχνισμό, κολοσσιαίες σεναριακές τρύπες και ‘εμπνεύσεις’ της εντελώς τελευταίας στιγμής από πλευράς των σεναριογράφων.

Εκτός και αν μπορείς να μου εξηγήσεις εσύ πως γίνεται κανείς από τους Saviors να μην έχει χρησιμοποιήσει ούτε μια από τις νέες ‘εκρηκτικές’ (κατά το εκρήγνυνται στην μούρη σου) σφαίρες του Eugene πριν ο Negan δώσει το σύνθημα να θερίσουν με αυτές τον ‘στρατηγό’ Rick.

Συγκεκριμένα κανείς εκτός από τον Negan που χρησιμοποίησε την μια και μοναδική κανονική σφαίρα που του έδωσε ο Eugene ως δοκιμή για να πυροβολήσει ένα σκιάχτρο που φορούσε ένα λευκό t-shirt το οποίο έγραφε πάνω Rick.

Ο οποίος Rick, να μην ξεχνιόμαστε, για άλλη μια φορά (5η;, 10η;, έχω χάσει τον λογαριασμό οδήγησε την ομάδα του στην παγίδα που του είχαν στήσει οι Saviors. (‘Εύγε’ στον ‘εγώ σώζω ζωές’ Negan που θυσίασε τους οπαδούς του Simon ως δόλωμα).

Ή γιατί ο Eugene, που τελικά δεν ήταν προδότης, δεν είπε τίποτα για το σχέδιό του να σαμποτάρει τον Negan όταν η Rosita τον απήγαγε στο προηγούμενο επεισόδιο (Εύγε στην ‘μου θυμίζεις την Όλγα Φαρμάκη’ Rosita η οποία, στο τέλος, αντί για ευχαριστώ, του έριξε ένα ‘φιλικό’ μπουκέτο για το ότι ξέρασε πάνω της στο προηγούμενο επεισόδιο).

Αν και το μεγαλύτερο ‘φάουλ’ από όλα είναι ότι ο Negan παραμένει ζωντανός. Ναι, είναι χρήσιμος για την μετά κατάσταση. Πως γίνεται όμως αυτό αφού είδαμε τον Rick να του κόβει το λαρύγγι με ένα κομμάτι γυαλί; Για την ακρίβεια είδαμε τον Rick να του κόβει το λαρύγγι αφού τον έκανε να σαστίσει λίγο μιλώντας του για το σχέδιο ειρήνης του Carl, ένα δευτερόλεπτο πριν ο τραυματισμένος Negan του κατεβάσει την Lucille στο κεφάλι.

Με άλλα λόγια, ο Rick, προφανώς εντελώς ψυχωτικός, πρώτα χρησιμοποίησε την μνήμη του νεκρού γιου του για να κερδίσει την μονομαχία κάτω από το δέντρο με τα βιτρό. Και, 20 δευτερόλεπτα αργότερα, βγήκε και διακήρυξε σε όλους πως πλέον θα δουλεύουν μονιασμένα και ότι ο τρόπος που έκανε τα πράγματα ο Negan έχει τελειώσει οριστικά. Δείχνοντας δηλαδή οίκτο σε όλους τους Saviors που παραδόθηκαν (Εντάξει, στο τέλος, όταν ο ‘μπαταρισμένος’ Negan ξυπνάει στο αναρρωτήριο, ο Rick είναι και πάλι ο ‘εαυτός’ του λέγοντάς του πως θα σαπίσει στη φυλακή και απειλώντας να του ανοίξει τα ράμματα).

Για αυτό σου λέω, μιλάμε για εμπνεύσεις της τελευταίας στιγμής ώστε ο Rick -με όπλο το γράμμα του Carl και την σκηνή, στην αρχή και στο τέλος, που τον δείχνει να περπατάει σε ένα αγρό μαζί του (όταν ήταν τριών ετών)- να εξιλεωθεί σε χρόνο dt στα μάτια μας.

Σόρι, αλλά προσωπικά προτιμώ τον αποτρελαμένο Morgan που εξακολουθεί να βλέπει οράματα και παραλίγο να σκοτώσει τον μικρό Henry (Εύγε στον Ιησού που τον έπεισε να χρησιμοποιεί την ακονισμένη πλευρά του ραβδιού του ΜΟΝΟ στους Walkers). Ο μοναδικός που, πριν την μάχη, θυμίζει στον Rick ότι ήταν εντελώς άκυρο αυτό που έκανε στο bar πριν δυο επεισόδια, λέγοντας ψέματα στους Saviors πριν τους σκοτώσει.

Τι άλλο χρειάζεσαι να συγκρατήσεις από την φάση; Ότι η Maggie (πειστικότατη στην οργή της) δεν σκοπεύει να συγχωρέσει τον Rick και την Michonne που άφησαν τον Negan ζωντανό. Θέλει να δυναμώσει και να τους επιτεθεί για να πάρει την εκδίκηση που της ‘χρωστάνε’ για τον Glenn. Κάτι απολύτως φυσιολογικό.

Αυτό που είναι ακατανόητο είναι το γιατί μαζί της συμφωνεί ο Daryl (ο οποίος 30 δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε δείξει ο ίδιος οίκτο στον Dwight, αφήνοντας τον να φύγει μακρυά) και, ακόμη περισσότερο, ο Ιησούς (που μόνο σώζει, ποτέ δεν σκοτώνει). Για αυτό σου λέω, μιλάμε για την μια προδοσία πάνω στην άλλη.

Κατά τα άλλα μου κάθισε στο στομάχι ως εντελώς άκυρη η εικόνα της Michonne και του Rick να βγαίνουν για τον πόλεμο πιασμένοι χεράκι χεράκι.

Βαρέθηκα το στιγμιότυπο με την αχρείαστη αποτυχημένη απόδραση του μισότυφλου Gabriel από το κινούμενο αυτοκίνητο.

Γέλασα με το γεγονός ότι, όταν έφυγαν από το Hilltop η Tara (ναι, είναι ακόμη ζωντανή-όχι, δεν ξέρω γιατί) και οι υπόλοιποι, εξαιτίας της επίθεσης των Saviors, ξέχασαν τον Gregory κλειδωμένο μέσα στο σπίτι.

Χάρηκα από το γεγονός ότι το κορίτσι από τον σκουπιδότοπο είναι πλέον μέλος της ομάδας (αλήθεια, πότε θα μάθουμε τι παίζει με τα ελικόπτερα;).

Και αισθάνθηκα δικαιωμένος από το γεγονός ότι όλη η φάση με τον Aaron και την προσπάθειά του να πείσει τις χαροκαμένες χήρες να μπουν στην μάχη κατέληξε με τον πιο γελοίο τρόπο. Ότι δηλαδή εμφανίστηκαν ξαφνικά έξω από το Hilltop και εξόντωσαν μια ομάδα Saviors πετώντας τους μολότοφ.

* Το ‘Walking Dead’ προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 22.45 μέσω του FOX.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.